Norges Bueskytterforbund

Ylva Hjelle (19) fra Oslo tok hjem EM-bronsemedaljen

Del
Etter en spennende bronsefinale kunne den nittenårige compound-skytteren Ylva Hjelle fra Sportsklubben Vidar i Oslo, juble over medaljeplassen. - Dette mesterskapet har vært en veldig berg- og dalbane for meg. For det første var det mange som skjøt annerledes i finalene enn de pleier, så det kom flere overraskende resultater, og for det andre hadde jeg en skade i armen som gjorde finaleskytingen vanskelig, sier den unge bueskytteren. Europamesterskapet i felt ble arrangert i Porec, Kroatia, og ble avsluttet 12. september.
Ylva Hjelle på pallen under EM Felt 2021. Foto: Rune Edvardsen
Ylva Hjelle på pallen under EM Felt 2021. Foto: Rune Edvardsen

Andreplass etter første innledende 

Etter den første innledende runden lå Ylva på andreplass i klassen Compound damer junior, ni poeng bak italieneren Sofia Caccia. Etter andre innledende runde endte Ylva på en tredjeplass, med to italienere foran seg.  

I kvartfinalen skjøt Ylva mot engelske Sinead Byrne. Denne matchen vant hun, og i semifinalen møtte hun italieneren Andrea Nicole Moccia. Moccia tok senere gullet. Der ble italieneren for sterk, og Ylva fikk derfor en plass i bronsefinalen. I bronsefinalen møtte Ylva italieneren Sofia Caccia, og der gikk Ylva seirende ut.  

- Min egen skyting varierte litt, men jeg er fornøyd med at jeg vant bronsen og stolt over å representere Norge, sier Ylva, som er motivert for å satse videre. 

- I første omgang skal jeg bruke innesesongen på å forbedre teknikken min og utvikle meg som skytter. Jeg har som mål å skyte bra både innendørs og utendørs internasjonalt i kommende sesong, og komme på pallen i VM felt til neste år. Alt i alt har det vært et lærerikt og bra mesterskap, og det føles godt å stå på pallen! 

Plass i World Games 

I EM Felt var Norge også representert med Simen Burhol i klassen recurve herrer, og Lars Marius Sørlie i klassen barebow herrer. Før resultatene er helt klare nedover listen, ser de ut til å ende på henholdsvis 19. og 11. plass.  

Sørlie sikret også Norge en kvoteplass til World Games 2022, som foregår i Birmingham, USA. 

Kontakter

Bilder

Ylva Hjelle på pallen under EM Felt 2021. Foto: Rune Edvardsen
Ylva Hjelle på pallen under EM Felt 2021. Foto: Rune Edvardsen
Last ned bilde
Ylva Hjelle er stor fornøyd med tredje plassen i EM. Foto: Rune Edvardsen
Ylva Hjelle er stor fornøyd med tredje plassen i EM. Foto: Rune Edvardsen
Last ned bilde

Om Norges Bueskytterforbund

Norges Bueskytterforbund
Norges Bueskytterforbund

0840 Oslo

21 02 97 85http://bueskyting.no

Norges Bueskytterforbund er et særforbund i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Bueskytterforbundet har 108 klubber i Norge og omrkring 2800 aktive bueskyttere. 

Bueskyting er en helårsidrett og en idrett alle kan drive med på tross av funksjonsnedsettelse. 

Vår visjon er: Bueskyting - En sport der alle har mulighet til å drive med en olympisk idrett enten på elite- eller mosjonsnivå.

Følg pressemeldinger fra Norges Bueskytterforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bueskytterforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bueskytterforbund