Power

Power med solstrøm

Del
På taket av POWERs varehus i Tønsberg er det montert solcelleanlegg som snart skal forsyne en større del av varehuset med strøm.
Leif Flemming Bakke og varehussjef POWER Tønsberg, Amund Røraas.
Leif Flemming Bakke og varehussjef POWER Tønsberg, Amund Røraas.

– Dette er POWERs første varehus som delvis forsynes av strøm fra solceller, og vi ser på dette som et svært spennende prosjekt som vi kan føre videre til flere butikker, forteller etableringsleder i POWER, Børge Hveding.

Solcelleanlegget vil produsere ca. 85 000 kWh med strøm per år, noe som vil dekke nesten hele byggets energiforbruk. I tillegg vil det også bli etablert fire elbil-ladere som vil forsyne kunder med gratis strøm fra solcelleanlegget.

Initiativtaker er eieren av bygget, Leif Flemming Bakke. Han gjennomførte en større rehabilitering i 2016, hvor bygget ble etterisolert, nytt ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning ble montert og all belysing skiftet med LED.

– Dette redusert energiforbruket i bygget med ca. 40 prosent, og da fikk jeg litt blod på tann, forteller han.

Bakke har alltid vært interessert i teknologi og har fulgt solcellemarkedet en god stund.

– Det er nå en moden teknologi hvor prisene er kommet godt ned, og det gjør at denne type prosjekter med litt velvilje går an å forsvare økonomisk. Det snakkes mye om klima, miljø og bærekraft, da er det veldig gøy å realisere et konkret prosjekt som gir en målbar gevinst og ikke at det bare fine ord og mye snakk, sier han, og forteller at samarbeidet med den norskeide el-kjeden har vært veldig bra.

– Både POWER sentralt og lokalt i Tønsberg var veldig tent på ideen, og de har vært med å utvikle dette prosjektet.  

Varehussjef på POWER Tønsberg, Amund Røraas, mener at matchen mellom solcelleanlegget og POWER sin profil er perfekt.

– Det er klart at dette er et spennende prosjekt. Det er det første prosjektet i Tønsberg med litt ordentlig størrelse, og det er selvsagt stort å få være en del av. Jeg er glad vi har en gårdeier som er opptatt av bærekraft og fornybar energi, slik at vi kan få realisert et slikt prosjekt i tilknytning til vårt varehus. Som forhandler av forbrukerelektronikk er vi nok mer opptatt enn de fleste av å gjøre en innsats for miljø, bærekraft og gjenbruk, så dette er vi veldig stolte av. Og at vi snart kan tilby våre kunder å lade sine elbiler direkte fra en fornybar energikilde mens de besøker oss er selvsagt helt topp, sier Røraas.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Leif Flemming Bakke og varehussjef POWER Tønsberg, Amund Røraas.
Leif Flemming Bakke og varehussjef POWER Tønsberg, Amund Røraas.
Last ned bilde
Last ned bilde
Solcelleanlegget på taket av bygningen.
Solcelleanlegget på taket av bygningen.
Last ned bilde

Om Power

Power
Power
Solheimveien 6-8
1473 Lørenskog

67 92 70 00https://www.power.no/

POWER er hele Nordens elektrogigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk. POWER-suksessen startet i Danmark i 2015. Senere åpnet vi i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom POWER til Norge.
I POWER ønsker vi alltid å ligge ett steg foran, fordi vi vet at smarte, effektive løsninger holder prisene lave, samtidig som det gir den beste handleopplevelsen for kundene.
POWER Norge er et selskap eid av POWER International. POWER International eies av AWILHELMSEN AS og Dolphin Invest AS ved Øivind Tidemandsen. Det norskeide konsernet driver også POWER i Danmark, Finland og Sverige.