Universal Music Norge

Sebastian Zalo og Ingebjørg Bratland slipper låt sammen; "Skyggens mann"

Del
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Fredag 27. august kommer Sebastian Zalo med en splitter ny låt «Skyggens mann» sammen med Ingebjørg Bratland.

Sebastian Zalo fra Horten har en sjelden evne til å balansere det såre og det selvsikre, med en tilnærming som gjør musikken hans både fengende og folkelig. Zalo er målrettet og hardtarbeidene, og overrasket ingen da han ble nominert til både P3 Gull for «Årets nykommer» og Spellemannprisen for «Årets gjennombrudd» i 2020.

Gjennom sommeren har Sebastian figurert på alt fra Sommerskuta til Allsang på Grensen, samtidig som han har begynt å spille konserter rundt i det ganske land. Men viktigst av alt har han ferdigstilt ny musikk. Det har resultert i den fantastiske og såre låten «Skyggens mann» med feature fra intet mindre enn Ingebjørg Bratland. Låten toucher inn på temaer som veldig mange kjenner på, men som få våger å snakke om. Nettopp derfor var det ekstra viktig for Sebastian å snakke om nettopp disse følelsene.

«Den handler om det her med at uansett hvor glad vi mennesker blir, vil det alltid være en skyggeside, en mørkhet ved oss. Det kan være som enkelt som at i enhver familie er det alltid noe rusk folk vil gjemme bort i skyggen.

Inspirasjonen kommer fra noe Carl Jung snakket mye om. «The shadow side», at alle mennesker har en shadow side som vi må dytte til siden og holde i skyggen fordi samfunnet ikke tolererer mange av de naturlige sidene til oss mennesker, som for eksempel aggresjon. Jeg kan jo ikke blåse ut til enhver tid! Jeg pleier som regel å holde det inni meg også får dama mi eller familen høre det. Og sånn er vi alle, vi har alle en sånn side vi vil holde i skyggen.

Men skyggen, det du dytter vekk, må alltid få utløp et eller annet sted. Tør man ikke møte skyggene sine og være ærlige med de kommer de til slutt ut på måter som ødelegger viktige relasjoner i livet, og ikke minst din egen relasjon til deg selv. Tør du åpne deg for skyggens mann, er ingen like ærlig som han.

Jeg prøver i låtene mine å touche inn på ting som folk vil prate om, men som man kanskje ikke helt vet hvordan man skal prate om. Da vil jeg at man heller kan sette på en låt også prater den for deg. Det gir mening til det jeg driver med, og gjør at jeg kan gi folk håp i mørke stunder. Det er veldig mye av drivkraften i kunsten min.

Jeg er veldig fan av å blande folkemusikk med noe som føles mer urbant ut. Forrige gang var det Odd Nordstoga, og nå er det Ingebjørg som jeg mener har kanskje norges fineste stemme.

Jeg gleder meg veldig til å dele denne med verden!»
- Sebastian Zalo

Om samarbeidet utrykker Ingebjørg:

«Eg fekk kjennskap til Sebastian då me begge var med i NRK-serien «De neste» som gjekk på NRK1 mars-april. I starten av mai tikka det inn ein DM på instagramkontoen min, det var Sebastian som lurte på om eg ville bli med på ein ny låt han jobba på. Vedlagt i meldinga låg låten, som eg sjekka ut. Og låten var skikkeleg fin den. Så då ba eg Sebastian sende meg teksten og fortsatte å skrive der han hadde slutta. Og vipps hadde med ein heil song gitt.
Min tanke då eg skreiv på den var at eg skulle vera den som tok inn litt håp om lys i den skyggen som alt fanst der. At sola nådde litt fram...

Det var utruleg kjekt å få besøke Sebastian, August og Benjamin i deires heimestudio. Talentfulle, unge gutar. Eg synst låten blei så fin og eg er veldig stolt av å få vera ein del av «Skyggens mann».

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Dolly Parton, Stephen Sanchez, Felix Jaehn & Jonas Blue, TALK, Troye Sivan og 070 Shake!22.9.2023 11:41:14 CEST | Pressemelding

Aiba setter tonen for høsten Dolly Parton slipper sitt nye album ROCKSTAR 17. november. Det nye albumet inneholder 30 sanger, som inkluderer ni originale låter og 21 ikoniske, blant annet 4 Non Blondes sin megahit fra 1993, "What’s Up" feat. Linda Perry, som nå er ute. Chappell Roan sitt øyeblikk er her. I dag slipper hun endelig sitt debutalbum The Rise and Fall of a Midwest Princess. Den amerikanske sangeren og låtskriveren er kjent for sin kraftige og teatralske stemme og hun beskriver selv sin stil som "mørk pop med balladeundertoner". Hun slo i 2020 gjennom med låten "Pink Pony Club", produsert av Dan Nigro, som er kjent fra sitt arbeid med superstjerner som Kylie Minogue og Olivia Rodrigo. Som oppfølger til hiten "Rush" er Troye Sivan nå tilbake med ny singel "Got Me Started". Låten er produsert av Ian Kirkpatrick, som tidligere har jobbet med artister som Dua Lipa og Selena Gomez. Etter refrenget hører man en synthsample mange kanskje kjenner igjen, fra den australske duoen Bag

Bråtabrann med hyllest til alle arbeidsfolk der ute.21.9.2023 14:46:00 CEST | Pressemelding

Fredag 22. september slipper Bråtabrann sin 5 låt på like mange mnd. «Alltid mekke bil» er dedikert til alle arbeidsfolk der ute som jobber og sliter hver bidige dag, men som elsker det likevel. I denne låta møter vi bilmekanikeren, som har harde og tøffe arbeidsdager. Likevel har det aldri vært noe tvil om hva det er han vil gjøre. Låta tar for seg styrke og drivkraft og kjærlighet til godt håndverk. Om det å finne sin plass her i verden, og å være stolt av valgene man har tatt. Bråtabrann er Norges nye tilskudd på bygdeband-himmelen. Bandet har sine røtter fra Østfolds dype skoger og vide jorder, og gjenskaper bygdemagien i musikken sin. Frontfigur, Morgan Lillehjem, er kjent fra Fredrikstads teaterscene, men er nå klar for å ta steget ut på konsertscenen for alvor. Bråtabranns solide akkompagnement består av fire svært habile konsert- og studiovandte musikere fra Trøgstad: Mats Raknerud, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Christoffer Dahl. Denne gjengen har både sammen, og hv

Ny musikk fra Alessandra, J Balvin, Maria Petra og Metallica!15.9.2023 11:09:48 CEST | Pressemelding

Alessandra ute med ny låt! Hør ny låt fra Bylarm-aktuelle Maria Petra Hiwa debuterer på norsk med singelen “95” Metallica er ute med liveversjon av låten "Too Far Gone" (Live fra MetLife Stadium, East Rutherford, NJ – August 6, 2023)”, spilt inn da de for første gang spilte låten for 80 000 fans tidligere denne høsten. Samme dag slippes musikkvideo for den originale singelen med den utviklingshemmede skateboarderen Felipe Nunes og skatelegenden Tony Hawk, som han publiserte for sine 20 millioner følgere. Se videoen HER Latin-superstjernen J Balvin har slått seg sammen med hitmaskin, USHER, på den høyenergiske "DIENTES". Med seg har de DJ Khaled på produksjon. Singelen vil nok for mange høres kjent ut fra start, da den bruker deler av USHERs enorme hit fra 2004, "Yeah!". Gjengen garanterer at denne vil høres på dansegulv verden rundt. Endelig er rocke-Demi tilbake! Demi Lovato slipper albumet Revamped, som består av 10 låter, som blant annet inneholder nye rocka versjoner av henne tidli

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom