If

If legger bærekraft inn i forsikringsvilkårene

Del
If Skadeforsikring har lagt bærekraft inn i vilkårene. Industrikunder som ikke følger FNs bærekraftsprinsipper, kan bli bedt om å gjøre endringer - eller bytte forsikringsselskap.

- Vi ønsker åmotivere selskapskundene våre til å følge UN Global Compacts bærekraftsprinsipperselv om kundene ikke er medlemmer i nettverket selv,sier Ifs toppsjef Morten Thorsrud. 

UN Global Compact er et internasjonalt nettverk for næringslivet. Nettverket fokuserer på 10 bærekraftsprinsipperinnenfor menneskerettigheter, arbeidsliv, miljø og anti-korrupsjon. 

De 10 bærekraftsprinsippene er blitt del av Ifs betingelser for industrikunder.  

- De aller fleste kundene våre jobber allerede seriøst og grundig med UN Global Compact-prinsippene. Vi ønsker å viseat det er verdifullt å følge disse standardene, sier Thorsrud.  

If er det største skadeforsikringsselskapet i Norden og har industrikunder over hele verden.  

Oppmuntrer kunder til å tenke bærekraft 

For å forberede vilkårsendringen har If etablert interne styringsgrupper for såkalt ESG-arbeid (Environment, Social and Governance). Ifs forsikringsspesialister er kurset i UN Global Compact-prinsippene og i forskningen som brukes som grunnlag. 

If samarbeider med en ekstern partner som er spesialisert på ESG-rapportering. Ifs egne ESG-styringsgrupper tar beslutninger om kundeforhold, basert på undersøkelsene fra den eksterne partneren. 

Informasjon og forbedring 

- Fokuset vårt nå er på de store kundene våre. Det er viktig å understreke at dette ikke handler om at selskaper har dieselbiler i bilparken eller er leverandør til oljeindustrien. Det handler om menneskerettigheter, arbeid, miljø og anti-korrupsjon, sier Thorsrud.  

If har ikke noen eksklusjonsliste over industrier eller land som er spesielt i faresonen. 

- Vi har et ansvar for å veilede selskapene vi forsikrer. Vår rolle er å støtte og jobbe sammen med kundene, slik at debidrar til bærekraft i regionene de opererer i, sier Thorsrud. 

Hvis selskapsgjennomgangen viser at enbedriftskunde ikke opererer i trådmed UN Global Compact-prinsippene, vil selskapet bli kontaktet og bedt om å se på situasjonen. Hvis kunden ikke ønsker eller er i stand til å gjøre endringervil selskapet i siste instans bli bedt om å bytte forsikringsselskap. 

Enkelte selskaper har mottatt varsel fra If om at resultatet avESG-vurderingen deres ikke er tilfredsstillende. Ingen kundeforhold er avsluttet. 

Selskaper som blir kontaktet, har selvsagt mulighet til å rette opp i situasjonen. Vi ser allerede at kunder som har fått merknad, gjør sitt beste for å forbedre seg, sier Thorsrud. 

If har blitt vurdert 

Innarbeidingen av bærekraftsprinsippene i vilkårene er et av skrittene If Skadeforsikring har tatt for å innarbeide bærekraft i prosessene i selskapet.  

If Skadeforsikring (If P&C Insurance) er del av UN Global Compact via morselskapet Sampo, som ble medlem av nettverket i 2019. UN Global Compact danner grunnlaget for Sampos og Ifs etiske retningslinjer. 

If har blitt ESG-vurdert av sin eksterne partner på linje medkundene 

UN Global Compact har mer enn 13 000 medlemsbedrifter verden rundt. For å lese mer, gå inn her: https://www.unglobalcompact.org/  

Kontakter

Bilder

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg pressemeldinger fra If

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra If på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom