Arendalsuka: Fra forskning til forretningsmuligheter
Du får høre vellykkede eksempler fra forskningen. I det europeiske prosjektet SafeConsume er det overordnete målet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterie. Du får høre hvordan designprosesser har resultert i nyttige løsninger. I DigiFoods et senter for forskningsdrevet innovasjon skal forskere og næringsliv sammen utvikle sensorteknologi som skal sikre bedre mat og matproduksjon.
Tid: 15.00 – 16.00
Sted: Demokratiscenen
Antall plasser: 100 – kontakt wenche.aale.hagermark@nofima.no hvis du ønsker å reservere plass.
Arrangementet blir streamet på https://www.arendalsuka.no/live/demokratiscenen/
Nøkkelord
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Vaksinerer laks mot vintersår6.12.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
I fjor vinter døde mange oppdrettslaks av vintersår. Nå sitter forskere på ny kunnskap om skinnet til laksen og vaksiner, som kan være nyttig når oppdretterne går en ny vinter i møte.
Fem fylker står for 90% av verdiskapingen i sjømatnæringen20.11.2023 06:54:46 CET | Pressemelding
Fem fylker står for nesten 90 prosent av all verdiskaping i norsk sjømatnæring. Størst av alle er Nordland som har over 20 milliarder i verdiskaping og ringvirkninger. De andre fylkene er Vestland, Troms og Finnmark, Møre og Romsdal og Trøndelag.
Hva skjer med torsken når havet blir varmere?7.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Nofima kobler klimaprognoser med fiskehelse. Det gir praktisk kunnskap som oppdrettere og forvaltning kan ha nytte av for langsiktig god drift.
Færre gytinger enn før hos avlstorsken1.11.2023 06:30:00 CET | Pressemelding
Før kunne avlstorsken gyte tre ganger før den ble slaktemoden. Etter at den ble selektert for vekst, gyter den én gang.
Forskere vil få frem unge forbilder27.10.2023 07:30:00 CEST | Pressemelding
Maten har stor innvirkning på planetens ved og vel. Nå går forskere i gang med å undersøke hvordan ungdom kan være drivkraften til mer natur- og klimavennlige matvarer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom