Hvem er best og verst på klimakutt av Norges største bedrifter?
PwCs klimaindeks: Næringslivet må ta større ansvar for indirekte utslipp
Tirsdag 0830-10 ombord på «Statsraad Lehmkuhl»
For andre året på rad lanseres Klimaindeksen, en løypemelding på hvor Norges 100 største selskaper står i klimaarbeidet.
Årets undersøkelse viser at stadig flere kommuniserer tydelig ambisjoner og tallfestede klimamål, men at få snakker om indirekte utslipp fra A-Å. Samtidig er nettopp i forlengelsen av kjernevirksomheten, at en betydelig prosentandel av klimagassutslippene oppstår.
Har norsk næringsliv god nok kontroll på risikoene og mulighetene i hele verdikjeden? Og kan manglende innsikt bli et hinder for nødvendige klimatilpasninger- og tiltak?
For å diskutere funnene i årets klimaindeks og utfordringer knyttet til indirekte utslipp, inviterer vi til panelsamtale med noen av Norges fremste ledere.
Bakgrunn
PwCs Klimaindeks vurderer selskapenes klimapåvirkning og viser hvilke selskapers klimaregnskap vi kan ha tillit til. Klimaindeksen ser også på hvilke selskaper som kutter utslippene sine i tråd med Paris-avtalen, og den Norske regjeringens klimamål. Undersøkelsen baserer seg på opplysninger fra selskapenes årsrapport.
Grønn kompetansebygging: Hva skal til for å rigge Norge med kunnskapen som trengs?
Tirsdag kl 1030-12 ombord på «Statsraad Lehmkuhl»
Om arrangementet
I femti år har oljebransjen vært en viktig bærebjelke i norsk økonomi. En bransje som nå skal bygges ned og erstattes av nye, mer bærekraftige næringer. Det skal satses på mer fornybar energiproduksjon og elektrifisering av hele samfunnet. Innenfor ny næringsutvikling blir områder som havvind, hydrogen, batteriteknologi og annen innovasjon viktig. Men er kunnskapsnasjonen Norge godt nok rigget for å levere det som trengs?
Vi inviterer til en spennende panelsamtale der aktører fra arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene møter politikere og representanter fra norsk næringsliv.
-
Hvordan skal vi samarbeide om å bygge fremtidsrettet kompetanse i årene fremover?
-
Hva er trepartssamarbeidets kompetanseambisjoner?
-
Og hvordan kan vi utnytte erfaringene og kunnskapen vi har fra næringer som er i ferd med å bygges ned?
Lær av de beste: Slik bygger du grønn konkurransekraft
Onsdag kl 0830-10 ombord på «Statsraad Lehmkuhl»
Om arrangementet
For norske selskaper handler det grønne skiftet om å redusere risiko, øke attraktiviteten og bygge verdier for investorer og interessenter. I dette arbeidet blir det vesentlig å ha på plass en god klimastrategi som tar høyde for risiko i hele verdikjeden og som sikrer at bedriften er “future proof.” Årets klimaindeks viser imidlertid at norske virksomheter fortsatt har en vei å gå.
Skal vi nå målet om netto nullutslipp blir det viktig å lære av dem som allerede gjør mye bra - Norges klimaledere, som ligger et hestehode foran resten av oss. Under dagens seminar har vi invitert en håndfull selskaper, som på hver sin måte inspirerer til endring og utvikling. Med deg får du:
-
En innføring i hvordan selskaper kan utarbeide en klimastrategi som tar høyde for indirekte utslipp: Hvordan kartlegge, finne løsninger og sette mål i tråd med klimaforskningen? Hvordan ligge i forkant av reguleringer og myndighetskrav? Og hvordan komme i gang med Scope 3- rapportering?
-
Beste praksis caser
Hvordan skal Norge bli mer sirkulært?
Onsdag 10.30-12 ombord på «Statsraad Lehmkuhl»
Om arrangementet
Vi lever i et bruk og kast-samfunn. Ifølge tall fra SSB kastet nordmenn totalt 12,2 millioner tonn avfall i 2019. 3,2 millioner tonn kom fra byggebransjen, og 2,4 millioner tonn kom fra private husholdninger.
Samtidig har Norge en målsetning om å være et foregangsland i utviklingen av en grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre. Hvordan få bedriftene til å bruke ting på nytt? Hvordan kan norske kommuner bli en viktig drivkraft i omstillingen? Og hvordan skal myndighetene satse på sirkulær økonomi?
Vi inviterer vi til panelsamtale for å diskutere hva som må til for å gjøre Norge mer sirkulært.
Kontakter
Janna Myerscough AarvikPresseansvarlig
Tel:47610602janna.aarvik@pwc.comJohanne NjølstadKommunikasjonsrådgiver bærekraft
Tel:48102629johanne.njolstad@pwc.comBilder
Lenker
Om PwC Norge
PwC er et bredt norsk kompetansehus. Vi er tilstede i hele landet og er en del av det globale PwC-nettverket. Vår forankring i revisjon bygger tillit mellom parter, som åpner dører for innovasjon, omstilling og nytenking. Sammen med våre kunder er vi et fellesskap som løser viktige problemer i samfunnet og skaper verdier som varer.
Følg pressemeldinger fra PwC Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra PwC Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra PwC Norge
PwC kjøper Senter for Ledelse10.12.2021 11:53:14 CET | Pressemelding
PwC kjøper det trondheimsbaserte konsulentselskapet Senter for Ledelse (SFL), og styrker seg dermed med et av landets fremste miljøer innen organisasjonspsykologi.
Gir 2200 ansatt-julegaver til musikk-Norge6.12.2021 13:40:57 CET | Pressemelding
PwC har invitert og betalt tolv kjente og erfarne artister som Trygve Skaug og Silje Nergaard til å samarbeide med tolv nykommere. Sammen skaper de 24 artistene musikkmagi og gir ut tolv nye låter over tjuefire dager i desember.
Nesten ingen store bedrifter kutter i tråd med Parisavtalen17.8.2021 18:00:13 CEST | Pressemelding
Bare fire av Norges hundre største bedrifter har utslippskutt som monner, viser PwCs klimaindeks. – Hadde vi tatt med indirekte utslipp så ville Norge vært klimaversting. Bedriftene bør ta med indirekte utslipp for å vise realitetene, sier Hanne Løvstad, bærekraftsleder i PwC.
Sjømatbransjen har ikke troa på Regjeringens visjon om 5 millioner tonn oppdrettslaks3.2.2021 12:28:12 CET | Pressemelding
Sju av ti mener fem millioner tonn laks innen 2050 er for optimistisk. – Det er mulig, men da må det bli lettere å drive med oppdrettslaks i Norge, sier Marte Vassbotten, sjømatrådgiver i PwC. Mange satser i stedet på oppdrettsanlegg på land i utlandet, viser sjømatbarometeret.
Kunstig intelligens lager det åttende slaget julebakst: “Prestens stang” og “fruens brød”28.12.2020 12:57:04 CET | Pressemelding
– Kunstig intelligens (AI) er fortsatt langt unna å kunne tenke selv og løse generelle problemer. Men spesifikke problemer, som å finne opp en ny julebakst, er den god på, sier Lars Erlend Leganger, AI-direktør i PwC. Men det er en detalj i julebaksten AI–en fortsatt ikke er så god på..