Norsk elbilforening

Ny undersøkelse: Momsfritak aller viktigst for at vi velger elbil

Del
Hele 80 prosent av elbilistene sier momsfritak er den aller viktigste elbilfordelen. Det viser den store spørreundersøkelsen «Elbilisten 2021».

Over 15.000 norske elbilister har svart på hva de mener er de viktigste fordelene med elbil. Momsfritak var soleklart på topp, og på andreplass kom fritak fra engangsavgift. Dette har blitt oppgitt av 69 prosent av elbilistene i undersøkelsen.

Norsk vinneroppskrift
– Elbiler er biler uten klimagassutslipp, men elbilene er fortsatt dyrere i produksjon enn forurensende biler. Norge har skapt en vinneroppskrift ved å gi de mest miljøvennlige bilene fritak fra kjøpsavgifter. Derfor er vi det fremste elbillandet i verden, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

For perioden januar til og med juli 2021 var elbilandelen i nybilsalget på 58 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Elbilpolitikken må bygge videre på det som fungerer. Bare slik kan elbil bli for alle, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

– Et stort ansvar
I undersøkelsen svarer videre over halvparten av elbilistene at de faktisk ikke ville kjøpt elektrisk uten fritak fra moms, og nesten like mange ville ikke kjøpt elbil uten fritak fra engangsavgift.

– I 2025 skal nybilsalget være utslippsfritt. De som får regjeringsmakt etter stortingsvalget har et stort ansvar for å ta vare på den aller største suksessen i klimapolitikken, fastslår Christina Bu.

«Elbilisten» er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av Norsk elbilforening blant norske elbileiere. Årets undersøkelse er den tiende i rekken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Norsk elbilforening
Foto: Norsk elbilforening
Last ned bilde

Lenker

Om Norsk elbilforening

Norsk elbilforening
Norsk elbilforening
Møllergata 16
0179 Oslo

90 70 45 45 (kl. 9-15)https://elbil.no

Norsk elbilforening er en medlemsorganisasjon som fremmer elektrisk mobilitet til beste for klima og miljø.

Vi har 14 lokalforeninger og over 90.000 medlemmer. De er i hovedsak privatpersoner, men inkluderer også noen organisasjons- og bedriftsmedlemmer.

Følg pressemeldinger fra Norsk elbilforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk elbilforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk elbilforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom