Negotia

Tillit er god business

Del
Nylig kom beskjeden om at Telenor selger seg ut av sin virksomhet i Myanmar. Vi i Negotia ønsker å gi ledelsen honnør for å ha tatt den beslutningen.
Foto: Adobestock
Foto: Adobestock

Etter militærkuppet i februar har situasjonen for Telenor i Myanmar gradvis forverret seg. Militærregimet har blant annet krevd tilgang til brukerdata som adresser og anropshistorikk. Telenor har måttet motstå press om å gi myndighetene mulighet til å overvåke egen befolkning.

Norske selskap som krysser grenser i jakten på større markeder og profitt, står ofte i fare for å måtte forlate de verdiene de har med seg hjemmefra. Vi gir derfor honnør til ledelsen i Telenor for at de ikke har gitt etter for press, og for at setter menneskerettigheter, sikkerheten til de ansatte og god forretningspraksis foran fortsatt tilstedeværelse i Myanmar slik situasjonen er der nå.

Telenors beslutning er en viktig beslutning, som også andre virksomheter som operere internasjonalt kan ta med seg. Tilstedeværelse i land som sliter med å ivareta menneskerettigheter kan bidra til å bedre situasjonen i landet. Men bare hvis det gir rom for å kunne drive etter god forretningsskikk. Derfor er Negotia aktive i den internasjonale fagbevegelsen UNI Global Union, som har engasjert seg i situasjonen i Myanmar. For å kunne sikre at selskaper etterlever etiske prinsipper og arbeidsrettigheter, ikke bare i Norge, men også globalt.

Det er dette norske virksomheter kan og må konkurrere på, i dag og i fremtiden. Å være tro til sine verdier, transparente og ivareta sine ansatte bygger tillit i markedet. Og tillit i markedet er god business. Derfor er vi enige med Brekke når han sier at salg av virksomheten i Myanmar er den beste løsningen i denne situasjonen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Adobestock
Foto: Adobestock
Last ned bilde

Om Negotia

Negotia
Negotia
Lakkegata 23
0187 Oslo

815 58 100https://www.negotia.no/

Negotia er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat næringsliv og frivillig sektor. Vi organiserer 21 500 medlemmer fordelt på over 1 600 arbeidsplasser. Negotia er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS). 

Følg pressemeldinger fra Negotia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Negotia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Negotia

På kvinnedagen spør Negotia: Hva gjør vi for kollegaen som opplever partnervold?8.3.2024 11:25:17 CET | Pressemelding

På jobb tar man ofte på seg en profesjonell maske og deler lite personlig. Man vil bli sett på som ansvarlig, pliktoppfyllende og en stabil kollega. For mange er det en kamp å skjule det som foregår bak hjemmets fire vegger for kollegaer og ledere. Ifølge en undersøkelse utført av Nordisk Kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKTVS) i 2023 har nemlig 1 av 10 kvinner opplevd alvorlig fysisk vold av partner eller ekspartner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye