Kraftig økning i salget av brukte bildeler

Del
Omsetningen av brukte bildeler er opp nærmere 15 prosent gjennom pandemien. Det viser tall fra Norges Biloppsamleres Forening (NBF). Årsaken er leveranseproblemer av nye bildeler under pandemien, samt nordmenns og bransjens satsning på gjenbruk.
Tor Alm, styreleder, Norges Biloppsamleres Forening,
Tor Alm, styreleder, Norges Biloppsamleres Forening,

– På grunn av leveranseproblemer fra Europa under pandemien har mange verksted kjøpt brukte deler. Verkstedene har oppdaget hvor enkel tilgangen er, og hvor høy kvalitet det er på delene. For mange er det dessuten en overraskelse at servicen er høy og reklamasjonene enkle. Gjenbruk er viktig for å skape en ny grønn sirkulærøkonomi, og vi håper trenden fortsetter når verden normaliseres, sier styreleder i Norges Biloppsamleres Forening (NBF), Tor Alm.

Norges Biloppsamleres Forening (NBF), har gjort en samstilling blant et utvalg bedrifter som driver med demontering og salg av brukte bildeler i Norge. Tallene viser at veksten i omsetning av bildeler er opp 15 prosent siden før pandemien. I tillegg til leveranseproblemer av nye bildeler trekker styreleder Alm frem at bransjen selv har hatt økt fokus på gjenbruk.

– Både våre medlemsbedrifter og forsikringsbransjen er mer og mer opptatt av gjenbruk. NRKs program «Sløsesjokket» i vinter, der mangel på resirkulering av elbiler ble satt på dagsorden, har også hatt en positiv effekt på nordmenns evne til å tenke gjenbruk av bildeler, sier Alm.

Alm peker også på at forbrukerne selv kan kreve å få brukte bildeler der det er mulig ved reparasjoner

- Forbrukeren har rett til å be om at brukte deler skal benyttes ved reparasjon av egen bli. Det blir rimeligere for kunden og dessuten bidrar de til miljøvennlig gjenbruk, sier Alm

For ytterligere informasjon

Tor Alm, styreleder, Norges Biloppsamleres Forening, 97124074.

Bilder

Tor Alm, styreleder, Norges Biloppsamleres Forening,
Tor Alm, styreleder, Norges Biloppsamleres Forening,
Last ned bilde

Om Norske Bilressurser

Norske BilressurserFølg pressemeldinger fra Norske Bilressurser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Bilressurser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Bilressurser

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye