Samferdselsdepartementet

Regjeringen vil styrke beredskapen i jernbanesektoren

Del
– Samfunnet er blitt mer sårbart for store hendelser. Jernbanen er et av områdene hvor regjeringen vil styrke beredskapen og samarbeidet mellom ulike aktører, både offentlige og private. Vi sender derfor nå på høring et forslag til forskrift som vi gi bedre beredskap i sektoren, sier statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) i Samferdselsdepartementet.
Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø

Samferdselsdepartementets forslag gjelder en ny forskrift til bestemmelsen i jernbaneloven § 6 b. Forskriften skal bidra til å sikre at jernbanevirksomheter har beredskap for ekstraordinære situasjoner og dermed en effektiv tilgang til jernbaneressurser dersom en større hendelse eller krise inntreffer.

– God samfunnssikkerhet er avhengig av et godt samarbeid mellom en rekke aktører. Ved større hendelser og kriser må ressursene finne hverandre og samarbeide effektivt. Dette gjelder både offentlige aktører, private og frivillige organisasjoner. Transportsektoren er en viktig del av totalforsvaret, og forslaget til forskrift er en del av det pågående arbeidet med å styrke beredskapen, sier Noresjø.

Samfunnet har blitt mer sårbart for store hendelser, og den sikkerhetspolitiske situasjonen i Norge og internasjonalt har endret seg de senere årene, heter det i høringsnotatet.

Forslaget til forskrift gir blant annet Samferdselsdepartementet hjemmel til å pålegge den som driver aktivitet knyttet til jernbane krav til beredskap og oppgaver ved ekstraordinære situasjoner og hendelser, går det fram av høringsnotatet.

Se også: Høring (frist 18. oktober 2021): regjeringen.no/id2865758/ 

Nøkkelord

Bilder

Foto: Olav Heggø
Foto: Olav Heggø
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Innfører tilpasninger for turistnæringen: Nå kan sjåfører ta drosjeførerprøven på engelsk1.12.2023 10:15:56 CET | Pressemelding

– Turister som er på opplevelsesturer i Norge snakker sjeldent norsk, og da trenger vi heller ikke kreve at sjåførene skal ta drosjeførerprøven på norsk. Likevel ønsker vi at alle som jobber med å transportere passasjerer i Norge, skal være trygge sjåfører med beviselig kompetanse. Derfor har vi drosjesjåførprøver, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom