Mastercard

SPENN vinner Mastercards Lighthouse MASSIV-program

Del
Det norske betalingsselskapet SPENN er vinneren av årets Lighthouse MASSIV, Mastercards partnerskapsprogram for å finne og skalere impact-enhjørninger. DDFinance vant Impact Potential-prisen.

SPENN er vinneren av Lighthouse MASSIV 2021, en tolv ukers workshop-serie der 15 utvalgte selskapet mottok skreddersydd støtte fra rådgivere i Bill & Melinda Gates Foundation, Danske Bank, Nordic Impact Funds, UNDP, Swedbank og Synch Law.

Ifølge programrådgivere ble SPENN – et norsk mobilbankselskap som lar folk i utviklingsland sette inn, bruke og spare penger gratis – valgt som vinner fordi det er klart til å skalere opp, på grunn av dets banebrytende teknologi og utviklingen under programmet. På litt over tre måneder tok SPENN imot 80.000 nye kunder på plattformen sin globalt. Gjennom MASSIV-styret gikk SPENN til Bill & Melinda Gates Foundation, og fikk muligheten til å lansere «SPENN: Health» – et digitalt vaksinepass levert i appen.

I tillegg samarbeidet SPENN med de andre MASSIV-deltakerne DDFinance og Addressya, og er for tiden i samarbeidsdialog med Mastercard. Med mer enn 350 stemmer mottok SPENN også People's Choice Award.

– Å vinne Mastercard Lighthouse MASSIV-programmet er spennende og noe som gjør oss ydmyke. Det er ikke vært et enkelt år for fintech-oppstartsbedrifter, men heldigvis har vi i SPENN vært tro mot vår kjerneverdi om å bringe finanstjenester til dem som trenger det mest. Vi er takknemlige for programmer som Lighthouse som virker leverer på løftet om partnerskap, og vi gleder oss til å fortsette på denne reisen og se hvor den tar oss. Vi ser frem til å utvide vår friksjonsfrie betalingsløsning til Mastercards partnere, kunder og nettverk,sier Jens Glasø, daglig leder i SPENN.

Som vinner av programmet mottar SPENN løpende støtte fra Mastercard og en invitasjon til å presentere seg for Start Path, Mastercards globale oppstartsprogram.

Norske DDFinance ble kåret til vinneren av Impact Potential-prisen. Det norske selskapet tilbyr rimelig helseforsikring til folk som bor i utviklingsland gjennom sitt digitale forsikringsmarkedssystem. Ved å digitalisere tillit i grupper og automatisere forsikringsarbeidsflyter, har DDFinance potensial til å hjelpe 34 millioner uforsikrede mennesker til å bli dekket av formell forsikring. Ifølge selskapets grunnleggere er skal DDFinance «endre folks liv for en dollar» ved å tilby innovative, kostnadseffektive forsikringsløsninger til dem som ikke ville ha noe annet sted å vende seg i nødstilfeller.

I tillegg til å muliggjøre samarbeid mellom deltakere og store selskaper, skal Lighthouse MASSIV også fremme samarbeid mellom deltakerne. DDFinance utmerket seg her, og gikk inn i partnerskapsdialoger med MASSIV-deltakerne SPENN, Addressya og Farmforce. Også under programmet samarbeidet DDFinance med MASSIV-alumni Jamii.one, med mål om å å støtte 5000 sparegrupper og 70.000 husholdninger i Afrika.

–Vi er veldig glade for å ha vunnet MASSIV Impact Potential-prisen. Programmet har vært strålende fra start til slutt, og vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å være en del av det. Programmet har gitt oss viktig innsikt og kunnskap som vi vil gjøre nytte av videre. Å vinne Impact Potential-prisen styrker vår langvarige oppfatning om at DDFinance har både evnen og potentialet til å gjøre en forskjell for millioner av mennesker de kommende årene. Vi er klare for å slippe vårt potensial til å gjøre en forskjell fritt, sier Jan Martin Hunderi, daglig leder i DDFinance.

– SPENN og DDFinance er svært lovende selskaper med løsninger som er banebrytende for globale utfordringer. MASSIVs visjon om å berøre livene til en milliard mennesker innen 2025, ved å hjelpe impact tech-virksomheter med å skålere opp, kommer nærmere oppnåelse for hver utgave av programmet. Vi er glade for å støtte gode gründere og kvalitetsselskaper som SPENN og DDFinance, sier Mats Taraldsson, sjef for innovasjon, fintech- og impact tech-engasjement i Mastercard Norden og Baltikum.

Andre selskaper som deltok i denne MASSIV vårutgaven inkluderer det norske selskapet Farmforce, Stockholm-baserte Addressya og MASSIV sitt aller første baltiske selskap, Viveo Health.

Siden lanseringen i 2019 har MASSIV støttet deltakerne med fokus på å gjøre det bredere økosystemet rikere og tryggere. I 2020 vant norske Desert Control, hvis nanoleire-teknologi er en av de lovende teknologiene for å gjøre ørken om til fruktbar jord, vårprogrammet. Senere samme høst vant PlasticFri, en Stockholm-basert produsent av plantebaserte forbruksvarer. Svenske Molecular Attraction, et selskap som bekjemper insektsbårne sykdommer som malaria, dengue og zika, vant Impact Potential-prisen i den utgaven.

Lighthouse MASSIV er gratis og skal primært bidra til å hjelpe teknologiselskaper med å skalere opp gjennom partnerskap. Til nå har mer enn 60 partnerskap blitt signert gjennom programmet av 16 deltakende oppstartsbedrifter og organisasjoner. Mastercard, sammen med samarbeidspartneren Invenio Growth, håper å forbedre alle selskapene gjennom samarbeid, og dermed gjøre verden til et rikere og tryggere sted.

Du kan følge de vinnende selskapenes reise, og se oppstartsbedrifter valgt for kommende klasser, ved å følge programmets nettsted og LinkedIn-side. Kjenner du et nordisk eller baltisk slagteknologiselskap som er interessert i å bli med i høstprogrammet vårt? Søk her.

Kontakter

For spørsmål, vennligst kontakt:


Mitchell DeYoung, produktsjef SPENN
mitchell@blockbonds.com


Jan Martin Hunderi, dagligleder DDFinance
jmh@ddfinance.com


Olve Wold, pressekontakt Geelmuyden Kiese
911 30 645
olve.wold@gknordic.com

Om Mastercard

Mastercard
Regus Posthuset Biskop Gunnerus' gate 14A
0185 Oslo

http://www.mastercard.com

Om Lighthouse MASSIV

Mastercard Lighthouse MASSIV er en åpen innovasjonsplattform utformet for å skape og skalere sosial innvirking og nå FNs bærekraftsmål gjennom langsiktige samarbeid. Ved å gi deltakerne konkurransedyktige insentiver og fortrinnsrett til partnerressurser, har Lighthouse MASSIV som mål å fremme samarbeid som vil berike livene til en milliard mennesker innen 2025. Lighthouse MASSIV er utformet som et tretrinnsprogram. I første fase møter selskapene vårt råd, en håndplukket gruppe ledere og partnerskapseksperter fra hele verden, som tar sikte på å bringe et bestemt partnerskap til liv. Hvert partnerskapsforslag mottar innspill fra globale eksperter innen juridisk, design og teknologi før de rapporterer resultatene av partnerskapets arbeid tilbake til rådgivende styre. Vinneren av programmet er teamet som demonstrerer potensialet til å påvirke flest mennesker gjennom partnerskap.

Les mer om Lighthouse MASSIV her: www.mclighthouse.com/massiv

Følg pressemeldinger fra Mastercard

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mastercard på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mastercard

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye