Foreningen Ridderrennet

BikeRidderCamp – en testpilot som setter fart i para-sykling

Del
Sykkelsesongen er i gang for fullt, og i august tråkker Foreningen Ridderrennet til med nyvinningen BikeRidderCamp. Parasykkelcampen arrangeres på Beitostølen, i samarbeid med Norges Cykleforbund og Beitostølen Helsesportssenter.
Med BikeRidderCamp skaper vi nye møteplasser og læringsarenaer. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Med BikeRidderCamp skaper vi nye møteplasser og læringsarenaer. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund

Den 5 -8. august vil nyvinningen BikeRidderCamp gå av stabelen for første gang. Campen går over fire dager med trening og sosialt samvær. Campen avsluttes med et Ridderritt.

BikeRidderCamp 2021 skal være en testpilot med 20-25 deltakere, men planen er at arrangementet på Beitostølen skal bli så populært at det videreføres i 2022. Foreningen håper arrangementet skal skape større interesse for parasykling for syns- og bevegelseshemmede.

– Vi har fokus på å skape nye møteplasser og læringsarenaer, og har jobbet med dette en stund. Vi er glade for å ha med oss samarbeidspartnere med solid kompetanse og erfaring på området. Håpet er at prosjektet vil rette fokus mot, og sette fart i interessen for parasykling som aktivitet, sier Anne-Kristin Wadahl, generalsekretær i Foreningen Ridderrennet.

Trening, sosialt samvær og ritt

Startskuddet går torsdag 5. august, der alle møtes til lunsj på Radisson Blu hotellet på Beitostølen. Deretter er det trening, middag og sosialt samvær. Sistnevnte er noe Foreningen Ridderrennet legger stor vekt på.

– Det er mulig å prøve både landeveis sykling og MTB downhill sykling under Campen. Det skal gjennomføres flere instruksjons- og treningsøkter torsdag, fredag og lørdag. Søndag avslutter vi med Ridderrittet, forteller Wadahl.

Sykkelglede for alle

BikeRidderCamp arrangeres i samarbeid med Norges Cykleforbund og Beitostølen Helsesportssenter. Cykleforbundet opplyser at de ser meget positivt på arrangementet.

Visjonen til Norges Cykleforbund er «Sykkelglede for alle». BikeRidderCamp er en utmerket arena for å nå ut til bredden av utøvere med funksjonsnedsettelse og få de til å forsøke seg på terreng- og landeveissykling. Vi er veldig glade for at Foreningen Ridderrennet gir utøvere denne muligheten, og til å forsøke med konkurranse i helt ny gren, sier Eystein Stokstad, generalsekretær i Norges Cykleforbund.

Selve Ridderrittet, som avslutter campen, er et samarbeid mellom Valdres CK og Norges Cykleforbunds sin para-satsing, som ledes av Jason Dyck. 

– Jason har jobber hardt for å bygge parasykling-miljøet i Norge, og vi tror sterkt på at god breddesatsing vil være et svært viktig element for å kunne bygge et godt landslag, fortsetter Stokstad.

Fruktbart samarbeid

Foreningen Ridderrennet og Beitostølen Helsesportsenter har gjennom flere år samarbeidet om å gjøre friluftslivsopplevelser tilgjengelig og mulig for alle gjennom arrangementet RidderCamp. Nå ser vi fram til å videreutvikle samarbeidet med et arrangement spisset mot sykling, sier Astrid Nyquist, direktør ved Beitostølen Helsesportsenter.

Sykling er populært

– Uavhengig av alder, er sykling en av de mest populære aktivitetene blant våre brukere i forbindelse med re-/habiliteringsopphold her hos oss på Beitostølen. Våre dyktige instruktører og terapeuter innehar bred kompetanse og lang erfaring med tilpassing av sykler, og tilrettelegging for sykkelaktivitet for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, sier hun. 

Nå gleder de ansatte på helsesportsenteret seg til å kunne bidra med denne kompetansen inn nyvinningen BikeRidderCamp.

– Vi ser frem til å bidra på arrangementet i august, og kunne ønske BikeRidderCamp deltakerne velkommen til senterets flotte fasiliteter og nærområde, fortsetter Nyquist.

Hun håper at samarbeidet med Norges Cykleforbund i anledning arrangementet, skal bidra til gjensidig kunnskapsdeling, og grunnlag for ytterligere utvikling av Beitostølen Helsesportsenters store kompetanse på parasykling.

Spent på interessen

På grunn av at BikeRidderCamp dette året er en testpilot, blir det et begrenset antall plasser. Anne-Kristin Wadahl presiserer at Foreningen Ridderrennet vil forholde seg til de enhver tid gjeldene anbefalinger fra FHI og de lokale bestemmelser rundt korona.

– Vi har avlyst alle våre arrangementer i sin vanlige form etter at koronapandemien slo ned over oss. Nå håper vi at dette skal være startskuddet tilbake til «normalen» slik at vi igjen kan få gjennomføre våre arrangement på Beitostølen. Det blir spennende å se på interessen og oppslutningen for BikeRidderCamp. Vi håper dette vil gi oss en pekepinn på om arrangementet er levedyktig i fremtiden, sier Wadahl.

Lange tradisjoner med Ridderrittet

BikeRidderCamp avsluttes søndag 8. august med et uhøytidelig og morsomt sykkelritt - Ridderrittet. Rittet er et av foreningens tradisjonsrike arrangement som ble arrangert i nesten 30 år på Beitostølen – siste gang i 2002.

– Ridderrittet ble arrangert på Beitostølen i 27 år. Siden har det vært et savn, og et ønske om å få dette arrangementet opp å gå igjen. Vi pakker det inn sammen med en Camp med fokus på sykkel slik at de som vil delta har mulighet for å trene litt før rittet. El-syklene har også gitt nye muligheter for de som før ikke har hatt kapasitet til å sykle, i tillegg gir disse syklene muligheter for større rekkevidde. Ellers er det et stort utvalg av svært gode tilpassede sykler og tandemer i markedet sammenlignet med tidligere. Dagens tilpassede sykler gir helt nye muligheter til flere, sier Wadahl.

Vi gleder oss

Hun presiserer at deltakerne selv må ta med ledsager, dersom de trenger det.

– I og med at dette blir et test år, må deltakerne med behov for det ha med seg egen ledsager. Vi håper og tror dette blir et arrangement vi kan bygge videre på i fremtiden. Vi gleder oss veldig til å ønske deltagere velkommen til Beitostølen igjen. Vi skal skape nye møteplasser og læringsarenaer da det er i møte med andre vi lærer om oss selv sier en glad og spent Anne-Kristin Wadahl.

Søknadsportalen er åpen til 20. juni, og svar på søknaden mottas innen 30. juni.

Du kan søke om plass her:
https://www.checkin.no/event/31482/bikeriddercamp 

Du kan lese mer om BikeRidderCamp her:
https://www.ridderrennet.no/bikeriddercamp/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Med BikeRidderCamp skaper vi nye møteplasser og læringsarenaer. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Med BikeRidderCamp skaper vi nye møteplasser og læringsarenaer. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Last ned bilde
På Beitostølen kan du også prøve landeveissykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
På Beitostølen kan du også prøve landeveissykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Last ned bilde
På Beitostølen kan du prøve MTB downhill sykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
På Beitostølen kan du prøve MTB downhill sykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Last ned bilde
Generalsekretær Anne-Kristin Wadahl gleder seg til å ønske velkommen til nytt arrangement på Beitostølen. Foto: privat
Generalsekretær Anne-Kristin Wadahl gleder seg til å ønske velkommen til nytt arrangement på Beitostølen. Foto: privat
Last ned bilde
Offroadsykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Offroadsykling. Foto: Jason Dyck, Norges Cykleforbund
Last ned bilde

Lenker

Om Foreningen Ridderrennet

Foreningen Ridderrennet
Foreningen Ridderrennet
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

21 02 90 37http://www.ridderrennet.no/

Foreningen Ridderrennet

Foreningen Ridderrennet (RR) er en frivillig medlemsorganisasjon med rundt 350 medlemmer. Allerede i 1961 opplevde grunnleggeren Erling Stordahl for egen del hva tilrettelegging for skiidrett kunne gi av opplevelser. Det ledet til etableringen av den første utgaven av Ridderrennet i april 1964. Siden da har først og fremst ideene bak Ridderrennet spredt seg i omfang og utbredelse andre steder i verden.

Erling Stordahl var en banebryter innen paraidretten, og bidro til å gjøre det som den gang var umulig, mulig. Som fra starten er foreningen Ridderrennets aktiviteter preget av glede, mestring, naturopplevelse og sosialt felleskap. Arrangementene skal preges av frivillighet, solidaritet og profesjonalitet. Foreningen jobber for deltakelse, bredde og mangfold, og har som mål at idrett og fysisk aktivitet skal være for alle.

 Foreningen Ridderrennet står i dag bak fem egne arrangementer:

1. Ridderuka, verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede som samler inntil 400-450 deltakere i alderen 10-100 år fra rundt 12-15 ulike nasjoner med det tradisjonsrike Ridderrennet som avslutter uka. Arrangeres i mars.

2. Barnas Ridderuke er en leirskoleuke for barn med funksjonsnedsettelser med fokus på grunnleggende skiferdigheter, og som avsluttes med Barnas Ridderrenn. Samler inntil 70 barn i alderen 10-15 år. Arrangeres i januar.

3. Riddercamp er en friluftsleir for syns og bevegelseshemmede der deltakerne bor ute i lavvo. På campen er vektleggingen fjelltur, padling, ridning og grunnleggende turferdigheter. Samler inntil 25 deltakere. Arrangeres i månedsskiftet august/september.

4. Ridderrenn for Alle er en digital møteplass der du kan registrere deg som både deltaker og ledsager, slik at du kan finne noen å være aktiv med der du er og der du bor. Åpen hele året. 

5. BikeRidderCamp er en samling for syns- og bevegelseshemmede med fokus på sykkel. Her kan du lære mer om hvordan det er å trene på sykkel - både landeveis- og MTB downhill sykling i tillegg til å prøve ulike sykler. 

Følg pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Foreningen Ridderrennet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Foreningen Ridderrennet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye