Wind Catching Systems lanserer flytende havvindteknologi til kostnadene for bunnfaste løsninger

Del
Oslo, 7 juni 2021 Wind Catching Systems vil i samarbeid med hovedleverandør Aibel kommersialisere den banebrytende Wind Catching-teknologien for flytende havvindparker. Teknologien øker effektiviteten, kutter arealbruken med 80% og har lavere operasjonskostnader, noe som bidrar til at flytende havvind-parker kan produsere strøm med kostnadene til bunnfaste løsninger. Ferd og North Energy er blant eierne i selskapet og ser betydelige vekst- og eksportmuligheter.
Illustrasjon: En Wind Catching enhet
Illustrasjon: En Wind Catching enhet

- Wind Catching vil gjøre flytende havvind konkurransedyktig allerede fra 2022-2023, noe som er minst ti år før konvensjonelle havvindparker. I samarbeid med hovedleverandør Aibel vil vi kommersialisere den banebrytende teknologien som dramatisk øker effektiviteten til vindparkene og kutter arealbruken med 80%. Vårt mål er at kundene kan produsere strøm som subsidiefritt konkurrerer med andre energikilder. Enkelt sagt vil vi levere flytende havvind med kostnadene til bunnfaste løsninger, noe som gir store muligheter på global basis for norsk leverandørindustri, sier Ole Heggheim, CEO i Wind Catching Systems.

Wind Catching Systems utvikler i samarbeid med Aibel og Institutt for energiteknikk, IFE, flytende multiturbinparker bestående av et stort antall 1 MW turbiner satt sammen i et stort seil. Løsningen kutter arealbruken med over 80% og øker effektiviteten betydelig, sammenlignet med konvensjonelle flytende havvindparker. Selskapets hovedeiere er Ferd og North Energy, i tillegg til at Wind Catching Systems er støttet av Innovasjon Norge.

- Målsettingen er å gjennomføre den tekniske verifikasjonen i løpet av 2021 og å tilby kommersielle utbyggingsløsninger i 2022. Wind Catching vil ha et betydelig konkurransefortrinnn mot de konvensjonelle flytende havvind-teknologiene og vi ser store muligheter for norsk leverandør- og eksportindustri, sier Erik Bjørstad, investeringsdirektør i Ferd.

Wind Catching-parkene vil ha en levetid på 50 år, vil ha vestlig mer kostnadseffektivt vedlikehold enn dagens flytende havvindløsninger og løser bærekraftsproblemer knyttet til gjenbruk av turbinblader, fiskeressurser og CO2-utslipp fra installasjon og vedlikehold. Ett Wind Catching-seil er fem ganger så effektiv som en konvensjonell havvindturbin og kan produserer energi til 80 000 husholdinger.

- Wind Catching vil utfordre dagens konvensjonelle teknologiløsningene med det banebrytende og patenterte designet. Her kan operatørene og utbyggerne få produksjonskostnadene man håper å nå i 2030-2035 i løpet av kort tid. Gitt at teknologiverifikasjonen bekrefter det vi tror, så er det betydelig muligheter for Wind Catching på de store utbyggingsprosjektene i Nordsjøen, på vestkysten av USA og i Asia de kommende tiårene, sier Rachid Bendriss, investeringsdirektør i North Energy.

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: En Wind Catching enhet
Illustrasjon: En Wind Catching enhet
Last ned bilde
Illustrasjon: Wind Catching-modul sammenlignet med Eiffeltårnet, Frihetsgudinnen og et cruiseskip.
Illustrasjon: Wind Catching-modul sammenlignet med Eiffeltårnet, Frihetsgudinnen og et cruiseskip.
Last ned bilde

Om Wind Catching Systems

Wind Catching Systems



Wind Catching Systems utvikler flytende havvind-teknologi med kostnadene til bunnfaste løsninger. Selskapet samarbeider med Aibel og Institutt for energiteknikk og vil kommersialisere teknologien i 2022. Hovedeierne er Ferd og North Energy.

 

Følg pressemeldinger fra Wind Catching Systems

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Wind Catching Systems på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye