Redningsselskapet flytter til Horten

Sentralstyret i Redningsselskapet vedtok nylig at RS Noatun i Horten skal utvides til å bli Redningsselskapets nye hovedsete. Redningsselskapet ønsker derfor å flytte administrasjonen fra Oslo til Horten innen høsten 2024.
Til sammen utgjør dette investeringer på cirka 80 MNOK, og det skal i første omgang bygges et større hovedkontor som får 75 arbeidsplasser, og samtidig utvide kapasitet for overnatting med et nytt bygg som skal inneholde 40 nye rom. En utbygging som utgjør 3400 kvadrat.
Finansieringen skjer gjennom lån, støtte fra øremerkede donasjoner, lokale myndigheter og næringsliv.
–Dette blir et gigantisk løft for Redningsselskapet, men det vil også bety enormt mye for regionen og den maritime klyngen som finnes i dette området. Vi har allerede skapt mange nye arbeidsplasser, nå kommer flere. Siden vi satte spaden i jorda i 2014 for det vi kan kalle første byggetrinn, har vi hatt et meget godt samarbeid med Horten kommune, lokalt næringsliv og ikke minst den store klyngen av maritime bedrifter som Kongsberg Maritim, universitet SørØst, DSB og Kystverket, sier generalsekretær Rikke Lind i Redningsselskapet.
Hun presiserer at dette ikke skal gå ut over investeringer i fremtidig beredskap og nye redningsskøyter.
–Dette gjør oss bare enda mer rustet for de mål vi har for fremtidens totale kystberedskap, sier Lind.
Sprek 130 åring med enorm erfaring
–Vi har brukt 130 år på å utvikle oss, lært av feil, tatt nye dristige steg, og gjennom erfaring blitt verdensledende på sjømannskap og livreddende beredskap. Vi kan alltid bli bedre! Vi kan lære og erfare mer, vi kan ta nye og dristige steg for å komme nærmere visjonen vår, sier Lind.
Redningsselskapet har over 200 fast ansatte sjøfolk og over 1000 frivillige, som bemanner til sammen 52 redningsskøyter.
–Vi har mye som knytter oss sammen, vi har en sterk kultur, dedikerte sjøfolk – som hele tiden driver oss fremover, men som av og til utfordres av store avstander. Første byggetrinn av Noatun handlet om å lage et felles hjem – en felles læringsarena. For at de skal stå rustet for fremtidens oppdrag, er trening og kompetanse helt avgjørende, derfor utvider vi mulighetene for at vår nye RS standard på opplæring skal bli mest mulig optimal, sier Rikke Lind.
Samle krefter, kunnskap og kultur
Spesialkunnskap, kompetanse og erfaring er fremtidens kapital mener Redningsselskapet. Og ambisjo0nen er helt klar; Noatun 2.0 skal bli nettopp det, -fremtidens læringsarena.
Ambisjonene går langt ut over egne rekker. Prosjektgruppen jobber videre med tanker om utvidede og nye fasiliteter for trening av mannskaper, hvor et samspill med kommersielle maritime aktører også skal kunne nyte godt av det som planlegges, sier Matt Skuse som er direktør for Akademiet til Redningsselskapet.
Disse planene håper Redningsselskapet å få landet i løpet av høsten 2021.
–Primært bygger vi selvsagt for å trene egne mannskaper, men å dele med folk i Horten er en selvfølge for oss. Byen har tatt godt imot oss, og Redningsselskapet ønsker hele tiden å gi noe tilbake. Nye arbeidsplasser er viktig for en kommune som Horten, men vi kan også samarbeide om flerbruk av planlagte treningsfasiliteter, sterke fagmiljøer, og andre velferdsgoder som god mat og hyggelige lokaler til arrangementer, sier Martin Fuhr Bolstad.
Han har ledet utviklingsarbeidet med RS Noatun siden oppstarten i 2014.
Bærekraftig teknologiutvikling
–Å skape et læringsmiljø for teknologiinteresserte blir viktigere enn noen gang. Fremtidens redningsskøyter kan se helt annerledes ut. Teknologi spiller en stor rolle for det grønne skifte, og Redningsselskapets satsing på bærekraft er vel noe vi alle er enige om. Derfor ligger også planene for et teknisk senter på tegnebrettet, men realiseringen av det det ligger litt lenger frem i tid, sier Rikke Lind.
Fremtidens moderne arbeidsplass
Redningsselskapet har i dag sitt hovedkontor i Oslo. RS Noatun 2.0 skal bli morgendags moderne arbeidsplass. Fleksibilitet blir viktigere enn kampen om en egen plass i landskapet, det har pandemien lært oss. Gode fasiliteter for simulatortrening og VR-operasjoner, digitale møterom, men samtidig innby til kollegialt samvær.
–Å komme og gå som man vil» - kan like godt bety et moderne arbeidsliv hvor jobbene gjøres hjemmefra eller på steder der utfordringer er lettere å løse, sier generalsekretær Rikke Lind
Nye tanker og ideer behøver plass. Å styrke de kommersielle sidene ved organisasjonen vil gi flere muligheter til inntekter. Skal Redningsselskapet vokse inn i fremtiden, er byggingen av RS Noatun 2.0 både målet og løsningen for et forsterket og moderne RS heter det i vedtaket.
–Vår organisasjon vil alltid være en kombinasjon av god beredskap kysten rundt, men også være en organisasjon med en felles base vi kaller en felles hjemmehavn. Familien vokser stadig, Kravet til økt kompetanse, flere solide utdanningsløp for både faste og frivillige, og flere sertifikatkrav, gjør at vi må ta grep om vår egen utvikling, sier Rikke Lind.
Kontakter
MedievaktRedningsselskapets medievakttelefonRedningsselskapet
Tel:+47 911 07 777redaksjonen@rs.noBilder




Om Redningsselskapet
Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne».
Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 59 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute.
Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet
Redningsselskapets tips for en trygg båtpåske10.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Påsken er høytid for fremdriftshavarier på sjøen. Lekkasjer, urent drivstoff og motorstopp som følge av manglende vedlikehold er en gjenganger i forbindelse med årets første båttur.
Ingen drukningsulykker i mars7.4.2025 07:40:00 CEST | Pressemelding
For første gang har Redningsselskapet registrert en måned uten omkomne i drukningsulykker i Norge. Tallene for første kvartal viser også en betydelig nedgang: Fire personer har druknet så langt i år, sammenlignet med 21 i samme periode i fjor.
Nytt digitalt verktøy skal styrke beredskapen til sjøs – Norske Shell går inn som hovedsamarbeidspartner4.4.2025 15:00:51 CEST | Pressemelding
Redningsselskapet og Hovedredningssentralen (HRS) initierer nytt innovativt Samvirkeverktøy, en digital løsning som skal styrke koordineringen av redningsoperasjoner langs kysten. Nå går Norske Shell inn som hovedsamarbeidspartner og bidrar med økonomisk støtte til Redningsselskapet for å realisere prosjektet.
Totalombygget redningsskøyte døpt i Lillesand1.4.2025 16:16:24 CEST | Pressemelding
RS 127 «Anne-Lise» er klar for å trygge kysten på Sørlandet. – Denne ombyggingen er bærekraftig beredskap i praksis og gir redningsskøyta 20 nye år i tjeneste for det norske folk, for å redde liv og berge verdier. sier generalsekretær i Redningsselskapet, Grete Herlofson.
Priv. til red: Presseinvitasjon til dåp av redningsskøyte1.4.2025 11:00:00 CEST | Presseinvitasjon
RS 127 er ny totalrestaurert og fremstår som ny, til tross for at den har vært i tjeneste siden 2003. Tirsdag får skøyta nytt navn og ny base - i Lillesand. Velkommen til skipsdåp!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom