ABB

ABB samarbeider med Equinor om digital integrasjon for å forbedre driften på offshore-anlegg

Del
Selskapene går sammen om å implementere digital- og ekstern tilstandsovervåking av kritiske, elektriske systemer på Gina Krog-plattformen.
ABB og Equinor lanserer unik, digital samarbeidsmodell (Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor/Statoil).
ABB og Equinor lanserer unik, digital samarbeidsmodell (Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor/Statoil).

ABB har startet et pilotprosjekt med Equinor på Gina Krog-plattformen i Nordsjøen.Prosjektet muliggjør en digital omstilling av overvåking av kritiske elektriske systemer på plattformen, og akselererer Equinors tilstandsovervåkingskapasitet med fokus på å forbedre sikkerheten, redusere driftskostnadene og å øke produksjonseffektiviteten.

Økt transparens

Ved å etablere en slik samarbeidsmodell for vedlikehold kan Equinor starte reisen fra dagens kalenderbaserte vedlikeholdsprogram mot preskriptive, eller foreskrivende, vedlikehold.

Data vil bli overført fra Gina Krogs energistyringssystem og tilstandsovervåkningssystem for elektroutstyr til Equinors OMNIA Microsoft Azure skyplattform, ved hjelp av ABB EdgeInsight™ «datapumpe» på plattformen.

Herfra vil sanntidsdata strømmes sikkert til ABBs egen Microsoft Azure-sky hvor et dedikert team vil bruke dataene til kontinuerlig forbedring av tilstandsovervåkingsteknologien og verktøy som skal brukes av ABBs Reliability Service team. Ved å strømme data direkte til ABB, transporterer Equinor informasjon fra utstyret på en sikker måte som vil gi transparens i ytelse, bedre forutsigbarhet og prosessoptimalisering.

Genererer varsler i SAP

- Ved å samarbeide med Equinor på denne måten, vil vi sørge for at de har innsikt i helsetilstanden til elektrisk utstyr i sanntid. I tillegg bidrar vi til å oppnå selskapets mål for pålitelighet og å redusere kostnadene for nedetid, sier Per Erik Holsten, administrerende direktør for ABB i Norge og ABB Energy Industries i Nord-Europa.

Etter hvert som pilotprosjektet utvikler seg, vil ABB overta daglige tilstandsovervåkingsoperasjoner for kritisk, elektrisk utstyr. Oppgaven vil styres utenfor plattformen av ABBs Reliability Service team. Dette vil bli gjort i nært samarbeid med Gina Krog-personell og Equinors senter for integrerte operasjoner (IOC). ABB-ingeniører vil arbeide i Equinors forretningssystem (ERP) og hjelpe til med generering av varsler som arbeidsordrer.

Mer effektiv bruk av operasjonsdata

- Gjennom dette prosjektet og samarbeidet kan vi bruke operasjonsdata på en enklere og mer effektiv måte. Ved å tillate ABBs eksperter å jobbe digitalt sammen med Equinor-personell, kan vi forbedre sikkerheten og redusere tiden for administrasjon av vedlikeholdet, sier Bernt E. Tysseland, Vice President Operations, i Equinor.

Når pilotprosjektet er i gang, vil ABB og Equinor i fellesskap undersøke muligheten for å bruke den samme fremgangsmåten for annet, relevant utstyr.

- Covid-19-pandemien, sammen med den globale trenden mot mer bærekraftige operasjoner, har understreket viktigheten av å bygge motstandsdyktige og tilpasningsdyktige operasjonsmodeller. Våre kunder ser i økende grad etter fordelene som «Lean», mer autonome operasjoner på anlegget, med fjernstøtte, kan levere, avslutter Per Erik Holsten.

ABBs Process Automation-virksomhet er ledende innen automatisering, elektrifisering og digitalisering for prosess- og hybridindustrier. Vi tilbyr våre kunder en bred portefølje av produkter, systemer og komplette løsninger, inkludert vårt ledende, distribuerte styringssystem, programvare og livsyklustjenester, bransjespesifikke produkter samt måle- og analyseutstyr, maritime løsninger og turbolading. Som nest største aktør globalt, bygger vi på vår bransjeekspertise, erfaring og globale tilstedeværelse, og er forpliktet til å hjelpe våre kunder til økt konkurransekraft, økt avkastning og sikker, smart og bærekraftig drift.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB og Equinor lanserer unik, digital samarbeidsmodell (Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor/Statoil).
ABB og Equinor lanserer unik, digital samarbeidsmodell (Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor/Statoil).
Last ned bilde

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er et ledende globalt teknologiselskap som driver omstillingen av samfunnet og industrien for å oppnå en mer produktiv og bærekraftig fremtid. Gjennom å koble programvare til sine produkter innen elektrifisering, robotisering, automatisering, motorer og omformere, skaper ABB løsninger som løfter teknologiens muligheter til nye høyder. ABBs fremgang bygger på mer enn 130 års teknologisk lederskap og drives fremover av rundt 105 000 talentfulle medarbeidere i over 100 land. www.abb.com

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye