Universitetet i Bergen (UiB)

Terskelen skal bli lavere for syke å bli med på utprøvende behandling

Del
Det skal bli enklere for pasienter å bli med på kliniske studier, som potensielt kan redde liv for alvorlig syke

I dag lanseres nettstedet MED.hjelper – en portal som informerer om kliniske studier av utprøvende behandling og mulighetene for å delta i disse. Målet er å gi håp til enkeltmennesker, og bidra til at stadig bedre måter å behandle sykdom på.

Dagens tilbud ikke godt nok i Norge

MED.hjelper er et samarbeid mellom VIS (Vestlandets Innovasjonsselskap), Universitetet i Bergen og Helse Bergen. Landets første forskningssenter for klinisk behandling, Neuro-SysMed ved Haukeland Universitetssykehus og UiB, har vært viktig i arbeidet med å jobbe fram nettstedet.
Dagens tilbud for pasienter som vil være med på utprøvende behandling er urettferdig og for tilfeldig, derfor går mange mennesker glipp av tilbud som i ytterste konsekvens kan være livreddende. En undersøkelse gjort av Riksrevisjonen konkluderer med at norske pasienters tilgang ikke er god nok. Det vil altså MED.hjelper gjøre noe med; nettstedet skal forbedre informasjonen og tilgangen til kliniske studier for pasienter og deres pårørende.

Lagspill og felles innsats

MED.hjelper samarbeider tett med flere pasient- og brukerorganisasjoner, helsevesen og næringsliv. Det er mange som jobber for at flere pasienter skal få delta i kliniske studier. Vi har samlet gode samarbeidspartnere og relevante virksomheter som ønsker å bringe forskning fremover, til nytte for pasienter, pårørende og samfunnet vårt.

-Nettsiden skal gjøre informasjon om kliniske studie lettere tilgjengelig for pasienter og pårørende – ja også for helsepersonell. Dette håper vi kan øke muligheten for deltakelse, sier leder av Neuro-SysMed, Kjell-Morten Myhr.

MED.hjelper vil kunne brukes for kliniske studier innen alle fagområder, både i primær- og spesialisthelsetjenesten

Nettsiden lanseres i dag 20. mai, som er The International Clinical Trials Day. Det er dagen viktigheten av kliniske studier løftes frem for å gi håp til enkeltmennesker, og bringe forskning fremover slik at vi finner bedre måter å behandle sykdom på.

Mer om MED.hjelper finner du på www.MEDhjelper.com.

Kontakter

-Prosjektleder Innovasjon i VIS, Tone Skår – tsk@visinnovasjon.no – 97 02 23 60


-Leder av NeuroSys-Med, professor ved UiB og overlege ved Haukeland universitetssjukehus, Kjell-Morten Myhr – kjell.morten.myhr@uib.no – 41 44 78 68

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye