Lift Ocean AS

Norsk hydrofoilteknologi lanseres på internasjonal maritim konferanse

Del
Norsk teknologi skal revolusjonerer persontransport på sjøen. Denne uken lanseres planene på en internasjonal maritim konferanse i Singapore. Sentralt i planene finner vi Lift Ocean, et norsk oppstartsselskap.
Daglig leder, Petter Mørland Pedersen viser frem en radiostyrt modell av HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
Daglig leder, Petter Mørland Pedersen viser frem en radiostyrt modell av HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean

Presenterer konseptet i Singapore

Det globale energiselskapet Yinson har inngått partnerskap med norske Lift Ocean og vil på den internasjonale teknologimessen Singapore Maritime Week, presentere et nytt hydrofoil- konsept. Teknologien vil skape en grønn revolusjon innen last- og persontransport på sjøen.

Den avanserte hydrofoil-teknologien til det norske oppstartsselskapet har knekt koden på hvordan elektrisk drift for alvor kan erstatte fossilt brensel. Når båtene løfter seg over vannet og foiler, reduseres motstanden så betydelig at elektrisk drift med en gang blir et reelt alternativ til konvensjonelle løsninger.

Sammen med Yinson har Lift Ocean utviklet en «foilende» konseptbåt for persontransport og lett last. Den er 12m lang, kan frakte 12 personer, marsjfart på 20-25 knop, har lang rekkevidde og er selvsagt helt elektrisk. Første prosjekt er knyttet mot Singapore havn, som er verdens nest mest trafikkerte havneområde.

– Vi er veldig fornøyde med å ha en industriell partner i form av Yinson. Det gjør at vi ikke bare blir utfordret på teknologi, men også kommersielle aspekter som er nøkkelen til å drive frem et bærekraftig konsept. Nå ser vi frem til å vise hva vi har jobbet med til det internasjonale maritime shipping miljøet, sier grunder og daglig leder Petter Mørland Pedersen i Lift Ocean.

Muliggjør nullutslipp på sjøen

I dag er det et betydelig klimagassutslipp fra små og store servicebåter som frakter personer og utstyr rundt i de store internasjonale havnene. Med stadig sterkere krav om utslippskutt, mener asiatiske Yinson at den norske teknologien har et stort potensial. Konserndirektør for New Ventures and Technology i Yinson, Eirik Barclay, tror samarbeidet med Lift Ocean vil føre til flere spennende prosjekter.

– Vår avdeling for Green Technologies holder til i Singapore, som er verdens nest mest trafikkerte havneområde. Vi er et selskap som tar sosialt ansvar, og ønsker å være en pådriver for dekarbonisering av den maritime sektoren i regionen. I tillegg investerer vi i fornybar energi innen transport- og energisektoren, sier Eirik Barclay i Yinson.

– For oss er hydrofoil nøkkelen til å utvikle nullutslipps mobilitet på sjøen. Teknisk gir det oss store fordeler i form av økt rekkevidde, økt komfort og eliminering av forstyrrende hekkbølger. Samtidig reduseres driftskostnadene betraktelig. Til sammen gjør dette at vi ønsker å satse på hydrofoil som en del av vårt HYDROGLYDER-konsept for elektrifisering av kommersiell persontransport på sjøen.Vi ser et potensial for et stort antall båter bare i Singapore havn alene, sier Srinivas Tati, VP Business Development i Yinson Green Technologies.

Prototype på vannet om kort tid

– Vi har gjennomført en konseptstudie for Yinson der vi ser store fordeler og besparelser for denne applikasjon. Asia er et veldig spennende marked akkurat nå og det skjer veldig mye innen persontransport og økt bruk av vannveiene. I samarbeid med Yinson utvikler vi nå en fullskala prototype som skal være på vannet om kort tid. Denne vil være meget verdifull for videre utvikling av teknologien og selskapet, forteller Mørland Pedersen.

Kontakter

For mer informasjon se www.liftocean.no eller kontakt Petter Mørland Pedersen på telefon (9969 3336) eller epost (petter@liftocean.no).

Bilder

Daglig leder, Petter Mørland Pedersen viser frem en radiostyrt modell av HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
Daglig leder, Petter Mørland Pedersen viser frem en radiostyrt modell av HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
Last ned bilde
HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
Last ned bilde
HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
HYDROGLYDER. Fotocred: Lift Ocean
Last ned bilde

Om Lift Ocean AS

Lift Ocean utvikler hydrofoilsystemer for båter. Selskapet som ble etablert i desember 2019, har på kort tid fått med seg solide investorer på laget og er i dialog med internasjonale selskaper for å levere hydrofoil-teknologi. Teknologien til Lift Ocean kan redusere energikostnadene for en hurtiggående båt opptil 90 prosent og bidra til betydelig utslippskutt.

Daglig leder i Lift Ocean, Petter Mørland Pedersen er en meritert seiler med både OL- deltakelse og flere NM, EM og VM-medaljer. Han er utdannet ingeniør innen marinteknologi og lang erfaring fra Aker Slutions.

Følg pressemeldinger fra Lift Ocean AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lift Ocean AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lift Ocean AS