Norges Kampsportforbund

Karate: Arne Wallann engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022

Del
Norges Idrettsforbund godkjente nylig karate mønster (kata) som egen idrettsgren. Norges Kampsportforbund ønsker også å intensivere satsingen på kata som ble initiert i 2019, og har derfor nå engasjert Arne Wallann som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.

– Kata er en idrett i vekst, og også her i Norge har vi merket økt interesse blant unge utøvere for mønster-varianten av karate, forteller Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Det internasjonale karateforbundet har besluttet at kata vil være på programmet i EM, VM, World Games og European Games i fremtiden.

– For at Norge skal henge med i den internasjonale utviklingen også innen kata er det derfor nå viktig å sikre god kompetanse og gjennomføre en strukturert satsing på mesterskapene i årene som kommer. Arne Wallann har gjennom kata-satsingen, som ble innledet i 2019, bevist både sin kompetanse og sitt engasjement for at de utøverne som er på utviklingsgruppen skal lykkes, påpeker Jacobsen.

Initierte satsingsprosjekt

Wallann er nå i første omgang engasjert i en deltidsstilling som prosjektleder frem til junior-VM i 2022, som arrangeres Tyrkia. Han har gjennom en årrekke vist stor interesse for kata som konkurranseidrett, både som utøver og trener. I 2019 initierte han som regiontrener kata-prosjektet for å bidra til et styrket konkurransemiljø gjennom treningssamlinger og oppfølging av klubber og utøvere.

Satsingsprosjektet er åpent for alle utøvere som ønsker å delta i kata-konkurranser, både på bredde og elitenivå. De faste samlingene og oppfølgingen har blitt gjennomført online det siste året. Wallann vil fortsette arbeider utover våren i sin nye stilling.

Revolusjonerende og nyttig

Det siste året har også korona-situasjonen gitt kata-utøvere en anledning til å vise seg frem gjennom e-stevner. At det har grodd godt på tross av korona-omstendighetene, har kommet godt frem gjennom de norske resultatene i internasjonale e-stevner: En rekke norske utøvere har tatt medaljer og også vunnet i de største internasjonale online-konkurransene mot sterk motstand.

– Online-konkurranser har vært like revolusjonerende som nyttig for kata-utøvere, da de har kunnet fortsette å konkurrere. Jeg synes satsingsprosjektet disse to årene har fungert godt, tross utfordringene vi har møtt på i 2020. Det har vært god kontakt med klubbene, som jobber svært godt der ute, forteller Wallann.

Sportssjef Jacobsen ser frem til å følge Wallann og kata-satsingen fremover.

- Vi er svært glade for å ha engasjert Wallann i denne stillingen, og ser frem til å følge han og våre kata-utøvere frem mot mesterskapene de kommende årene, avslutter Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Arne Wallann (42) er engasjert som prosjektleder frem mot junior-VM 2022.
Last ned bilde
Arne Wallann. Foto: Privat.
Arne Wallann. Foto: Privat.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 21 02 90 00http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Kaja Husby Hansen fra Nesodden reiste jorden rundt for å skaffe viktige rankingpoeng i taekwondo23.7.2023 02:30:13 CEST | Pressemelding

Hun deltok i Presidentcupen for Oseania for taekwondo , en høyt anerkjent konkurranse som fant sted i Brisbane, Australia, det samme stedet som også vil være vertskap for Sommer-OL i 2032. I den utfordrende OL-klassen for kvinner under 57 kilo konkurrerte Kaja mot 14 dyktige utøvere. Hun bar stolt det norske flagget alene blant de internasjonale deltakerne under mesterskapet som ble avholdt den 6. til 7. juli.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom