Industri Energi

Torsdag 8. april: Industri Energi arrangerer nettdebatt om vaksiner og beredskap med Frode Alfheim (IE), Jonas Gahr Støre (Ap), Kårstein Eidem Løvaas (H) og Karita Bekkemellem (Legemiddelindustrien) i panelet

Del
Kan vaksiner bli et nytt norsk industrieventyr? Og hvordan kan vi bli bedre forberedt til neste gang vi rammes av pandemi? Disse spørsmålene forsøker Industri Energi å finne svaret på, når vi førstkommende torsdag kjører direktesendt debatt fra Industri Energi-huset i Oslo.

Torsdag 8. april kl. 11-12 arrangerer Industri Energi direktesendt debatt om vaksiner og beredskap.

På rekordtid ble det utviklet og godkjent vaksiner mot koronaviruset, men selve vaksineringen vil ta tid. Industri Energi bruker ventetiden til å se fremover. Kan vi klare å legge til rette for mer vaksineproduksjon i Norge? Ja, mener i alle fall Frode Alfheim, som er forbundsleder i Industri Energi.

– Norsk vaksineproduksjon er en vinneroppskrift: Da vår vi flere arbeidsplasser, mer eksport, og vi er bedre forberedt neste gang en global pandemi oppstår, sier han.

På torsdag søker han svar på om og hvordan politikerne vil være med å legge til rette for mer norsk vaksineproduksjon.

Debatten skal også handle om beredskap. Fra kriser må erfaringer og lærdom omsettes til tiltak som beskytter samfunnet bedre mot framtidige hendelser. Hva kan vi lære av koronakrisen? Hvordan fungerte beredskapen? Og hva skal vi gjøre bedre i fremtiden?

Det er et kruttsterkt panel som samles til debatt: Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet, Kårstein Eidem Løvaas fra Høyre, Karita Bekkemellem fra Legemiddelindustrien og Alfheim på vegne av Industri Energi. I tillegg vil Sigrun Aasland fra Tankesmien Agenda stille med ekspertinnlegg om beredskap.

Gry Haugsbakken, som er kommunikasjonssjef i Industri Energi er moderator for panelsamtalen.

Arrangementet sendes på Facebook og er åpent for alle. Det vil være mulig å sende inn spørsmål til panelet gjennom kommentarfeltet.

Arrangementet finner du ved å trykke her.

Nøkkelord

Kontakter

Kommunikasjonssjef Gry Haugsbakken.
Tlf 930 22 198

Bilder

Om Industri Energi

Industri Energi
Industri Energi
Torggata 15
0181 Oslo

22 03 22 00https://www.industrienergi.no

Industri Energi er Norges største og mest slagkraftige forbund for ansatte med tilknytting til olje-, gass- og landindustri. Bransjer som står for 80 prosent av den norske eksportverdien. Forbundet har over 56.000 medlemmer og er det fjerde største forbundet i LO.

Følg pressemeldinger fra Industri Energi

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Industri Energi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Industri Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom