Gjensidigestiftelsen

Ny toppsjef i Gjensidigestiftelsen

Del
Ingrid Riddervold Lorange er ansatt som ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen. Hun overtar etter Unn Dehlen som går av med pensjon i 2021.
Ingrid Riddervold Lorange (51) blir ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen
Ingrid Riddervold Lorange (51) blir ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen

Ingrid Riddervold Lorange er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og kommer fra stillingen som administrerende direktør i det statlige foretaket Siva. Før hun kom til Siva høsten 2018, hadde hun hatt en rekke lederstillinger i Telenorkonsernet gjennom over 20 år. I tillegg har hun bred styreerfaring.

- Jeg er svært glad for å få denne muligheten, og oppgavene til Gjensidigestiftelsen har mange likhetstrekk med det jeg har holdt på med de siste årene, sier Ingrid Riddervold Lorange. Å lede en virksomhet med samfunnsutviklende formål og midler til å skape en bedre fremtid, appellerer sterkt til meg, sier hun. Rollen til Gjensidigestiftelsen både som samfunnsaktør og som majoritetseier i Norges største forsikringsselskap, blir kanskje enda viktigere i kjølvannet av Koronakrisen. Det er inspirerende å skulle få være med å legge til rette for at flest mulig får leve gode liv i et trygt samfunn, legger hun til.

Styreleder i Gjensidigestiftelsen, Trine Riis Groven, er meget tilfreds med ansettelsen. - Å skulle lede Norges største finansstiftelse krever både gode lederegenskaper og evnen til å ivareta mange hensyn og oppgaver. Stiftelsen har et bredt samfunnsoppdrag med støtte til frivillighet, eierskap i Gjensidige Forsikring ASA og betydelige investeringer, sier Riis Groven. Med ansettelsen av Ingrid Riddervold Lorange er vi sikret en god etterfølger etter Unn Dehlen, som har ledet stiftelsen siden opprettelsen i 2007.

Gjensidigestiftelsen bidrar årlig med nær 250 millioner kroner til tiltak for å skape gode liv i et trygt samfunn, og er i tillegg majoritetseier i Gjensidige Forsikring.

Ingrid Riddervold Lorange tiltrer senest 1. september.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ingrid Riddervold Lorange (51) blir ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen
Ingrid Riddervold Lorange (51) blir ny administrerende direktør i Gjensidigestiftelsen
Last ned bilde

Lenker

Om Gjensidigestiftelsen

Gjensidigestiftelsen er Norges største finansstiftelse og hovedeier i Gjensidige Forsikring ASA med 62,24 prosent av aksjene. I tillegg deler stiftelsen ut støtte til tiltak innen trygghet og helse der målet er at flest mulig skal leve gode liv i et trygt samfunn. Siden 2007 har stiftelsen bidratt med mer enn 2,7 milliarder kroner til flere enn 8500 prosjekter. 

Følg pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Gjensidigestiftelsen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Gjensidigestiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom