REITAN

REMA 1000 første og eneste dagligvareaktør i Norge med Dyrevernmerket på egg

Del
I dag mottok Kolonihagen dyrevernmerket for sine økologiske egg. Eggene er de første i Norge som får dette viktige stemplet av Dyrevernalliansen. Kolonihagen er en av REMA 1000 sine egne merkevarer og eggene selges utelukkende i REMA-butikker.

Dyrevernmerket er den eneste merkeordningen som kun handler om dyrenes ve og vel, og målet med merket er å bedre livet til flest mulig dyr. Ingen norsk aktør har tidligere mottatt slik merking for egne egg.

- Vi synes det er stor stas at en av våre egne merkevarer blitt anerkjent for arbeidet sitt med dyrevelferd. Dyrevelferd er et viktig satsningsområde for REMA 1000, fordi vi ser at stadig flere av våre kunder over hele landet etterspør sunnere og mer bærekraftige varer, sier, sier bærekraftsansvarlig Kaia Andresen i REMA 1000.

Dyrevernalliansen på sin side er fornøyd med å endelig kunne gi Dyrevernmerket til en egg-produsent. Tidligere er merket gitt til en håndfull andre aktører, blant annet kylling- og osteprodusenter. Kolonihagens grisebønder var de første som kvalifiserte og tok i bruk Dyrevernmerket på gris.

- Kjempegøy! Kolonihagen-eggene er i særklasse med tanke på dyrevelferd, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Ifølge Dyrevernalliansen er det viktigste kriteriet aktører må oppnå for å få Dyrevernmerket dyrenes mulighet for tilgang til vinterhage og luftegård. Vinterhage gir hønene mulighet til å få frisk luft, tilgang til dagslys, og skifte av miljø ved at de kan bevege seg mellom ulike soner innendørs i hønsehuset og utendørs i vinterhagen. Dette er spesielt viktig i Norge med vårt harde klima, som gjør det vanskelig å være ute resten av året. Vinterhagen beskytter også mot smitte.

Kolonihagen er ikke mindre begeistret over å være de første i Norge som kan smykke seg med Dyrevernmerket på eggene.

- Disse eggene er vi stolte av og de representerer alt Kolonihagen står for. Dette motiverer oss til å fortsette arbeidet med å stadig forbedre dyrevelferden. Men vi må ikke glemme de tre fantastiske egg-produsentene. Dette er bønder med et helt unikt engasjement som går den ekstra mila for dyrene. Nå blir de anerkjent for arbeidet sitt og det er vi stolte å vise kundene, sier innovasjonsdirektør Arnt Ove Englund i Kolonihagen.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Kolonihagen
Foto: Kolonihagen
Last ned bilde
Foto: Kolonihagen
Foto: Kolonihagen
Last ned bilde
Leder av Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik, og eggprodusent Kåre Johnny Berg. Foto: Dyrevernalliansen
Leder av Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik, og eggprodusent Kåre Johnny Berg. Foto: Dyrevernalliansen
Last ned bilde

Om REITAN

REITAN
REITAN
Lade Gaard, Lade Alle 40
7041 Trondheim

73 89 10 00http://www.reitan.no

Vår visjon er å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet.

REITAN AS er et holdingselskap som utøver aktivt eierskap gjennom selvstendige selskaper. Som eier bidrar vi med å videreutvikle selskapene gjennom å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder.

 

REITAN AS  eier selskapene Reitan Retail, Reitan Eiendom og Reitan Kapital – som er tre selvstendige selskapsområder. I tillegg eier vi Britannia Hotel, Posten Moderne og deler av Nye Hjorten Teater. Alle selskapene har felles filosofi, tenkesett og verdigrunnlag som er grunnlaget for sterke selskapskulturer.

 

For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen i 2022 på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd. Vi sysselsetter totalt 44 101 mennesker i syv land.

Følg pressemeldinger fra REITAN

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra REITAN

Her er topp ti til prisen Årets Ladejarl7.8.2023 11:30:00 CEST | Pressemelding

En av topp ti blir Årets Ladejarl 2023 og får to millioner kroner for sitt arbeid med å skape et varmere samfunn. Prisen gis et enkeltmenneske som motvirker likegyldighet, som med sterke verdier tar et ekstra tak i lokalsamfunnet, i næringslivet, i organisasjoner eller på andre måter. I tråd med visjonen vår, å bli kjent som det mest verdidrevne selskapet, ønsker vi å rette lyset på dem som gjør mer enn de må.

Prestasjoner og årsresultat 202231.3.2023 11:34:14 CEST | Pressemelding

Årsresultatet for REITAN viser sterke prestasjoner av eiendomsutviklere, Kjøpmenn og medarbeidere i både administrasjon og butikker i syv land. Året vi legger bak oss preges av god underliggende drift og stabil vekst, til tross for turbulente omgivelser som krigen i Ukraina, global inflasjon og sterkere konkurranse med store priskutt. For REITANs samlede virksomhet ble totalomsetningen på NOK 130 mrd. og resultat før skatt ble NOK 1,9 mrd.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom