
Bjørknes Høyskole oppretter nyskapende bachelorgrad i statsvitenskap

– Donald Trump, økt polarisering, klimakrise og Covid-19 viser samfunnets økende behov for politisk forståelse, dannelse og analyse. Denne kompetansen er det et åpenbart behov for, både i organisasjoner, hos myndighetene og i bedrifter, sier Cia Dunstrøm, rektor ved Bjørknes Høyskole.
I tillegg til de populære studieprogrammene i Freds- og konfliktstudier og Internasjonale studier vil Bjørknes Høyskole derfor fra høsten 2021 tilby et studieprogram i statsvitenskap med nær tilknytning til arbeidslivet.
– I dette studieprogrammet gir vi studentene mulighet til å ta et halvt års internship som en integrert del av studiene. Dette er en unik anledning for studentene til å få arbeidslivserfaring allerede i løpet av bachelorgraden. Studiet legger også opp til mange valgmuligheter, noe som vil møte ulike ønsker, interesser og ambisjoner hos studentene, fremhever Instituttleder, Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner Torstein Dale-Åkerlund.
Klimapolitikk og demokratiets framtid står sentralt i statsvitenskapsprogrammet ved Bjørknes Høyskole. Programmet gir også mulighet for videre masterstudier i statsvitenskap og andre relaterte fagområder.
Tar opp kampen med universitetene
Bjørknes Høyskole satser tungt på et nytt institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner, med meriterte professorer som Bernt Hagtvet, Hilde Restad, Henrik Syse og Kjetil Tronvoll, samt nyansettelser fra Harvard, Universitetet i Oslo og Institutt for samfunnsforskning.
– Dyptgående forståelse av demokratiet og dets utfordringer er avgjørende for å demme opp mot økende polarisering og totalitære tendenser som vi ser mange steder. Krefter som utfordrer demokratiet er gjeldende også i Norge, så vi må være på vakt. Å studere statsvitenskap er mer aktuelt nå enn noen gang, mener professor Bernt Hagtvet, som er av foreleserne ved instituttet.
Bachelorprogrammet ved Bjørknes Høyskole gir studentene unike valgmuligheter. Foruten internship, er det lagt til rette for utveksling til samarbeidsuniversiteter i Europa, USA, Afrika og Australia, samt valgfrie emner. Her kan studentene velge blant en lang rekke emner om for eksempel migrasjon, fred og konflikt, menneskerettigheter, likestillingspolitikk, terrorisme eller den nordiske modellen. Man kan også velge emner fra andre studier ved høyskolen, slik som psykologi og økonomi.
Nøkkelord
Kontakter
Torstein Dale-ÅkerlundInstituttlederBjørknes Høyskole/ Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
Tel:91648546torstein.dale.aakerlund@bhioslo.noØyvind SkorgeFørsteamanuensis og programansvarlig for bachelorprogrammet i statsvitenskapBjørknes Høyskole/ Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
Tel:93041655oyvind.skorge@bhioslo.noBilder

Lenker
Om Bjørknes Høyskole
Bjørknes Høyskole er en ledende privat høyskole som ble etablert som et eget AS i 2007 og tilbyr høyere utdanning innen helsefag, psykologi og samfunnsvitenskap. Vi underviser mer enn 2000 studenter på sted og nett med et praktisk og forskningsbasert fokus.
Bjørknes Høyskole holder til ved St. Hanshaugen i Oslo, som en del av Campus Lovisenberg.
Følg pressemeldinger fra Bjørknes Høyskole
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bjørknes Høyskole på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bjørknes Høyskole
Hvordan har unge det i kjølvannet av korona-pandemien?28.5.2020 16:49:41 CEST | Pressemelding
Psykologiavdelingen på Bjørknes Høyskole er med på et forskningsprosjekt om påvirkningen av korona på unge mellom 11-18 år. Studien trenger unge og deres foreldre til å delta, som i gjengjeld vil få nyttige tips til hvordan de kan bedre og ivareta en god psykisk og fysisk helse i hverdagen.
Bjørknes Høyskole åpner nå for sommerstudier på nett27.4.2020 17:00:32 CEST | Pressemelding
I Regjeringens pressekonferanse om kompetansereformen «lære hele livet» 22. april 2020, oppfordrer de høyere utdanning til å bidra med å tette kompetansegapet mellom arbeidslivets behov og reell kompetanse i befolkningen – både nå i koronaens tid og ellers.