XXL Sport & Villmark

Fornyer samarbeid med NAV

Del
Over 500 personer er blitt ansatt i XXL gjennom et samarbeid med NAV. Nå er målet å rekruttere enda flere, spesielt unge arbeidstakere.
Illustrasjonsbilde. Foto: XXL
Illustrasjonsbilde. Foto: XXL

Inkluderingsarbeidet i XXL har pågått siden 2015, og har utspring ved XXL Lade og XXL Tiller i Trondheim. Underveis har det blitt utviklet flere programmer i samarbeid med NAV.

Blant annet har XXL og NAV i Trøndelag satset på arbeidstrening og kompetanseheving for unge arbeidstakere, og deltakerne også har fått oppfølging på områder som økonomi, fysisk helse og psykisk helse. I Oslo har NAV, Voksenopplæringen og XXL hatt en tilsvarende satsing for å få høyt kvalifiserte flyktninger ut i arbeid.

«Inkluderingsarbeidet vårt er viktig og noe som mange XXL-ere rundt i landet er stolte av. Vi har ventet på å komme igang igjen med NAV-samarbeidet, og er glade for at det skjer nå. Vi ser et stort potensial i å gi arbeidserfaring, bygge kompetanse og skape flere XXL-ere», sier HR-direktør Elise Langerød i XXL.

Samarbeidet ble satt på pause etter at Arbeidstilsynet gjennomførte et tilsynsmøte hos XXL i starten av 2020. Tilsynet var ikke relatert til NAV-samarbeidet. XXL har gjennom det siste året utbedret forholdene i Arbeidstilsynets rapport. Partene er nå enige om å fortsette samarbeidet og utvikle det videre.

«Vi gjenopptar samarbeidet med XXL om rekruttering, inkludering og kvalifisering av arbeidssøkere. Arbeidstilsynet har bekreftet at XXL har gjennomført utbedringene de ble pålagt. Arbeidsgivere er en viktig samarbeidspartner i formidlingsarbeidet. Vi er i en tid med stor usikkerhet i arbeidsmarkedet, og varehandel er en bransje der mange har fått muligheter», sier arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i NAV.

Flere av de som er rekruttert gjennom NAV har i dag sentrale stillinger i XXL (se faktaboks under).

«Dette er en moderne måte å ta samfunnsansvar på – en vinn-vinn-situasjon både for samfunnet, XXL og ikke minst for den enkelte. Vi gjenopptar nå samarbeidet gradvis, først og fremst med tanke på pandemien og situasjonen i samfunnet. Vi starter derfor på steder der vi har et etablert og godt samarbeid», sier Langerød i XXL.

 

Fakta om inkluderingsarbeidet:

  • Inkluderingsarbeidet i XXL har pågått siden 2015. Alle XXLs 37 varehus i Norge har vært involvert.
  • Målgruppen har vært arbeidssøkere med behov for hjelp til å komme i jobb. Unge under 30 år har vært prioritert.
  • Over 500 personer er blitt ansatt i XXL gjennom samarbeidet med NAV siden oppstart.
  • Tiltaksdeltakerne fra NAV er blitt fulgt opp av egne inkluderingsansvarlige i varehusene.
  • Mellom 2016-2018 ble det ansatt 349 personer gjennom NAV. I 2019 var to av tre fortsatt ansatt i XXL. 33 hadde blitt selgerledere i varehusene, og 65 hadde gått fra å jobbe deltid til å bli heltidsansatte i varehusene.

Kontakter

Andreas Nyheim
Kommunikasjonsdirektør i XXL
andreas.nyheim@xxl.no
+47 952 11 779

Bilder

Illustrasjonsbilde. Foto: XXL
Illustrasjonsbilde. Foto: XXL
Last ned bilde
Elise Langerød, HR Direktør i XXL. Foto: XXL
Elise Langerød, HR Direktør i XXL. Foto: XXL
Last ned bilde

Om XXL Sport & Villmark

XXL Sport & Villmark
XXL Sport & Villmark
Strømsveien 245
0668 Oslo

http://www.xxl.no