Biozone Norge

Luftrenser fjerner koronavirus på under ett sekund

Del
En ny studie, utført 9. desember 2020 dokumenterer at luftrensere fra selskapet BioZone fjerner luftbåren SARS-CoV-2, viruset som forårsaker COVID-19, ved bruk av UVC-lys teknologi på under ett sekund i mer enn 99,999% av tilfellene.
UVC-lys
UVC-lys

Det amerikanske, uavhengige laboratoriet BCS står bak studien
Det uavhengige testlaboratoriet Biological Consulting Services (BCS Laboratories, Inc) som har gjennomført studien, er et ISO / IEC 17025-sertifisert laboratorium i Florida, USA. Det er godkjent av US Centers for Disease Control. I testrapporten med tittelen "SARS CoV-2 inaktivering av ultrafiolett desinfeksjonssystem fra BioZone Scientific" leverte systemene gjentatte ganger mer enn 5-log inaktivering (> 99,999%) av SARS-CoV-2 viruset, på mindre enn ett sekund av eksponering for BioZone Scientific ultrafiolette desinfeksjonssystemer. Den fullstendige testrapporten kan leses her.
https://cdn.newswire.com/files/x/fa/34/40d064258e4bd4ff480fdbcf91a1.pdf

Daglig leder i BioZone Norge, Kenneth Ervik er glad for, men ikke overrasket over resultatene.

- Forskningsresultatet på SARS-CoV-2 er ikke overraskende, da teknologien til BioZone tidligere har vist seg effektivt å eliminere en rekke virus, blant annet søsterviruset SARS CoV-1. Dessuten har forskning innen UVC-lys og mindre mengder ozon i separate studier vist seg effektive mot koronavirus, forteller han.

Begrenser smitte gjennom luft - kan bli viktig for flere bransjer
Handel, transport, helse, underholdning, uteliv og trening er noen av næringene og institusjonene som vil kunne dra nytte av teknologien i fremtiden. BioZone Norge tror at UVC teknologien kan være et positivt bidrag som et ekstra smitteverntiltak på kritiske plasser - og at dette igjen vil påvirke positivt for bedrifter som er avhengige av kundenes fysiske tilstedeværelse.

Ervik utdyper: - Det første vi i BioZone Norge skal gjøre nå, er å jobbe inn mot Norske myndigheter med mål om at de ser denne teknologien kan være en bidragsyter for å redusere smitte igjennom luft. Han understreker at BioZone ikke gir noen garanti mot koronasmitte og at myndighetenes råd fortsatt må følges. BioZone er et fantastisk redskap for ekstra sikkerhet i kombinasjon med sunn fornuft og gode smittevernregler. - Kommer noen for tett opp til deg, så vil ikke luftrenserne rekke å eliminere viruset. Men i de fleste tilfeller er det flere ting samlet som gir et så godt resultat som mulig, understreker Ervik.

Flere butikker, utesteder, treningssentre og tannleger har allerede tatt teknologien i bruk
BioZone Norge opplevde stor etterspørsel allerede før forskningsresultatene av koronaviruset var klare, og de jobber med flere spennende aktører, blant annet Norsk Luftambulanse, Nokas skadedyrkontroll og flere kommuner. Nylig ble det inngått rammeavtale med Texcon, som er Norges ledende samarbeidsgruppering for frittstående butikker. Flere eksisterende kunder melder om positive opplevelser, fornøyde kunder og ansatte. En av dem er Tannklinikken Sandefjord Tannhelse, som var først ute i sin bransje om å ta BioZone i bruk. - Vi har mye luftbåren smitte på et tannlegekontor. Med våre eksisterende rutiner og BioZone er vi nå kanskje landets tryggeste tannklinikk, sier Arnt Helge Dybvik, eier og tannlegespesialist. - Vi har stor tro på at en luftrenser som desinfiserer luften for smittestoffer vil skape en tryggere hverdag både for pasienter og ansatte, forteller tannlegespesialisten.

Dagligvarehandelen er en annen bransje som ser fordeler med luftrenseteknologien. Enkelte Meny og Spar butikker har allerede installert BioZone i flere av sine butikker. Først ut var Meny Borre i Horten.
- Vi valgte BioZone av en helhetlig vurdering der vi ønsket å bedre inneklima for de ansatte, se på muligheten til å redusere svinn da apparatene fjerner etylengass, samt generelt redusere bakterier og virus, forteller daglig leder i Meny Borre, Fredrik Hallenstvedt. - At det nå kommer bekreftelse på at apparatene også reduserer Covid-19 i luften er jo bare positivt nå som vi har BioZone CleanAir System i hele butikken. Da har vi det som et ekstra smitteverntiltak for våre kunder og ansatte, sier butikksjefen.

- Etylengass i luft fremskynder modning- og forråtnelses prosessen i frukt og grønnsaker. Da BioZone sin renseteknologi reduserer etylengass, samt vekst av bakterier, mugg og gjærsopp så bremses denne prosessen og det medfører til mindre svinn, legger Kenneth Ervik til.

Slik fungerer luftrenseren
Lokalene dimensjoneres og luftrensere monteres på strategiske steder i lokalet, slik at de til sammen dekker hele arealet eller kritiske områder der kundene ønsker. BioZone apparatet suger inn forurenset luft og virus, som sendes gjennom et rensekammer med UVC-lys. Så skjer det en fotokatalytisk prosess og ut av luftrenseren kommer ren luft, samt aktive desinfiserende forbindelser som sørger for at overflater også renses kontinuerlig.

Leier ut luftrenserne
BioZone Norge har valgt å leie ut luftrenserne. BioZone er et kunnskapsprodukt og apparatene må dimensjoneres og monteres korrekt. I tillegg er årlig service er nødvendig, alt dette for å oppnå en optimal effekt av teknologien. Bedrifter kan da for en relativt lav månedsleie sikre luften i sine lokaler, uten å måtte gjøre store investeringer i form av innkjøp.

Video - BioZone

Ved spørsmål, kontakt:
Kenneth Ervik- Daglig leder, BioZone Norge AS
Tlf.: 928 22 444 – E-post: post@biozone.no

Bilder

UVC-lys
UVC-lys
Last ned bilde
Illustrasjon BioZone Aircare
Illustrasjon BioZone Aircare
Last ned bilde
Meny Borreveien. Otto Robsahm, til venstre, og Fredrik Hallenstvedt, daglig leder Meny Borreveien.
Meny Borreveien. Otto Robsahm, til venstre, og Fredrik Hallenstvedt, daglig leder Meny Borreveien.
Last ned bilde
Sandefjord Tannhelsesenter
Sandefjord Tannhelsesenter
Last ned bilde
Kenneth Ervik- Daglig leder, BioZone Norge AS
Kenneth Ervik- Daglig leder, BioZone Norge AS
Last ned bilde

Dokumenter

Om Biozone Norge

Biozone Norge
Biozone Norge
Grev Wedels gate 1
3111 Tønsberg

33 31 00 01https://biozone.no/

BioZone Norge AS er et selskap med salgsrettigheter på BioZone produkter i Norge, samt at vi håndterer support og garantiansvaret. Hovedkontoret er i Tønsberg, Vestfold. BioZone Norge jobber med velferdsteknologi og leverandør innen hygiene, desinfisering og luktsanering i innemiljøer.

Følg pressemeldinger fra Biozone Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Biozone Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Biozone Norge