Elire MG

Urban Air Mobility divisjonen i Hyundai Motor Group inngår samarbeid med selskapet Elire MG i Norge.

Del
Elire MG har flere innovative mobilitetsprogrammer planlagt for 2021. Urban Air Mobility (UAM) divisjonen i Hyundai Motor Group blir samarbeidspartner i disse programmene.
Hyundai Mobility Hub concept
Hyundai Mobility Hub concept

Elire MG vil blant annet etablere et nettverk av urbane mobilitetshuber, og som partner skal Hyundai UAM være med på å utvikle et fullkomment bærekraftig økosystem i Norge.

Oslo, Norge, 15 Desember, 2020 –Elire MG har posisjonert seg for å kommersialisere verdens fremtidige mobilitetsløsninger, og har flere innovative mobilitetsprogrammer planlagt for 2021 i Norge.

Selskapet ser på Norge som det ideelle testmiljøet for sine innovative programmer, inkludert etableringen av et nettverk av urbane mobilitetshuber, samt mobile havneporter, elektriske amfibiske fly og mer.

- Fremtidens mobilitet er i rask utvikling. Ettersom verden reformeres og transformeres, forstår vi viktigheten av strategiske partnerskap, kvalitetsnettverk og muligheten til å tilpasse forretningsmodeller til den nye fremtiden, sier Luke Jenkinson, administrerende direktør i Elire MG.

Elire MGs målsetning er å muliggjøre et smart og avansert mobilitetsøkosystem med strategiske partnere. Hensikten med økosystemet er å realisere programmene, inkludert de urbane mobilitetshubene, for å bygge et robust miljø og tilrettelegge for nye former for bærekraftig transport.

Dette vil dette oppnås ved å identifisere urbane og regionale lokasjoner, for så å konvertere og utvikle spesifikke mobilitetshuber på disse stedene.

Strategiske partnerskap er nøkkelen

Hyundai Motor Group står i spissen når det gjelder å skape nye mobilitetsløsninger. Tidligere i år presenterte selskapet sin innovative visjon for mobilitet, bestående av Urban Air Mobility (UAM), Purpose Built Vehicle (PBV) og Hub, et sted for mobilitetsoverføring og samfunnsaktiviteter. Selskapet signaliserte samtidig at strategiske partnerskap vil være av største betydning i utviklingen av UAM-økosystemet.

- Gjennom ulike strategiske partnerskap vil vi realisere den neste mobilitetsrevolusjonen. Vi er glade for å endelig kunne offentliggjøre vårt partnerskap med Hyundais Urban Air Mobility Division. I løpet av de siste seks månedene har vi jobbet tett med Hyundais team. Vi har vurdert ulike måter vi kan integrere Huyndais ressurser og ekspertise inn i våre mobilitetsprogrammer, med spesielt fokus på fremtidens mobilitetshuber og mobile marinehavner, sier Jenkinson.

Han legger til at Urban Air Mobility divisjonen til Hyundai Motor Group vil være en av Elire MGs viktigste partnere fremover. Hyundai vil utfylle selskapets allerede robuste gruppe av både lokale og internasjonale partnere.

- Vi mener at alle har et ansvar for å utvikle et skalerbart økosystem for å støtte avansert luftmobilitet. Vi ønsker å skape nyttige partnerskap over hele verdikjeden, for eksempel vårt forhold til Elire MG som vil støtte forskning og implementering i Norge. For å realisere UAM, mener vi det er viktig å samarbeide - og det helt fra begynnelsen av - spesielt med tanke på samfunnene vi tar sikte på å hjelpe, sier Pamela Cohn, administrerende direktør i Urban Air Mobility Division i Hyundai Motor Group.

Økosystemer

Elire MG har brukt mesteparten av 2020 på å analysere og undersøke trender og behov fra luft-, sjø- og landmobilitet. Under pandemien har selskapet spesielt lagt merke til den alvorlige situasjonen i luftfarten, som har blitt hardt rammet av viruset

Jenkinson sier at det er behov for et optimalisert miljø med infrastruktur og avanserte digitale muligheter for å kunne iverksette nye smarte mobilitetsløsninger for hver region.

- Vi tror absolutt at dette kan oppnås på kort sikt ved å utvikle et OADE (åpent autonomt digitalt økosystem) som støtter avanserte teknologier innen tilkobling, autonomi, sikkerhet, navigering, kommunikasjon, lading, deling, booking og betalingssystemer og annen avansert programvare og datalagring, sier Jenkinson.

Slike økosystemer vil forberede og klargjøre Norge for fremtidens mobilitet, og vil være innrettet for testing og FoU mens de fremmer ny innovasjon, nye ideer og nye konsepter.

Her kan for eksempel industribedrifter slik som bilprodusenter gjennomføre tester i virkelige omgivelser som vil gi en pekepinn på de beste løsningene for transport av mennesker, varer, og ikke minst nødsituasjoner og utrykning.

Måten vi forflytter oss rundt omkring på har gjennomgått en massiv endring de siste årene. Byer og regionale områder må forberedes på nye former for mobilitet, det være seg på bakken, i luften eller på vannet.

Norge - et ideelt testmiljø for fremtidig mobilitet

Det norske miljøet er perfekt for Elire MGs programmer, ifølge Jenkinson. Han viser til Norges fremtidsrettede regjering som tilpasser seg raskt politisk, spesielt når det gjelder miljø- og klimaspørsmål.

Internasjonale selskaper tester allerede autonome kjøretøy i lokale kommuner i Norge. Europa ser på Norge som et ledende grønt land med sin avanserte økonomi og evne til å investere i grønn teknologi, datasentre og bærekraftige løsninger.

- Med en fremtidsrettet, grønn regjering, med byer som allerede er langt fremme innen elektrisk mobilitet, er Norge motivert for å avkarbonisere mobilitet og investere i nullutslippsløsninger. Med tanke på Elire MGs dedikasjon til å skape en bærekraftig fremtid, mener vi Norge er det perfekte stedet for å realisere våre fremtidige mobilitetsprogrammer, sier Jenkinson.

Kontakter

Bilder

Hyundai Mobility Hub concept
Hyundai Mobility Hub concept
Last ned bilde
Hyundai Future Mobility Vision  UAM  PVB  Hub
Hyundai Future Mobility Vision UAM PVB Hub
Last ned bilde
Hyundai UAM  Overview Mobility Hub
Hyundai UAM Overview Mobility Hub
Last ned bilde
Hyundai UAM Concept at GITEX
Hyundai UAM Concept at GITEX
Last ned bilde
Celin Huseby og Luke Jenkinson  Elire MG
Celin Huseby og Luke Jenkinson Elire MG
Last ned bilde
Celin Huseby Elire MG
Celin Huseby Elire MG
Last ned bilde
Luke Jenkinson  Elire MG
Luke Jenkinson Elire MG
Last ned bilde
Pamela Cohn Hyundai UAM
Pamela Cohn Hyundai UAM
Last ned bilde

Dokumenter

Om Elire MG

Elire MG
Elire MG
Møllergata 16
0179 Oslo

https://www.elire.no/

Elire MG is an international commercial group with headquarters in Oslo Norway and presence in major markets.
We apply a global perspective to truly enable the future. We provide the commercial strategy
& team of professionals a business needs to generate revenue, capital and sales.

Følg pressemeldinger fra Elire MG

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elire MG på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye