Google Norge

Årets søketrender: Dette har vi googlet i Norge i 2020

Del
Koronapandemien, presidentvalget i USA og den brå bortgangen til basketspiller Kobe Bryant er blant hendelsene som nordmenn har vært mest opptatt av dette året.

Et spesielt år for hele verden går nå mot slutten, og Google Norge har gjort et dypdykk i hva som har vært de mest populære søkene blant nordmenn i 2020.

– 2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman.

Ordet ​koronavirus​ topper listen over generelle søk, mens relaterte problemstillinger vi har måttet ta stilling til som følge av den nye hverdagen, som ​hvordan bruke munnbind, hvordan permittere ansatte ​og​ hvordan klippe håret selv​, også har vært ofte brukte søkefraser i år​.

For at brukere raskt og enkelt skal få tilgang til samfunnsviktig informasjon har Google aktivert informasjonspaneler ved koronavirusrelaterte søk, som henviser til lokale myndigheter for mer informasjon om Covid-19.

Stor interesse for det det amerikanske valget

Nordmenns engasjement for det amerikanske valget kommer også til uttrykk gjennom årets søkeord- og fraser. ​Joe Biden​ og ​Kamala Harris​ er to av personene som nordmenn har søkt mer informasjon om, naturligvis i sammenheng med det amerikanske valget.

– Nordmenn ser ut til å ha fulgt det amerikanske valget tett, og benyttet seg av Google til å lære seg mer om hvordan det egentlig foregår. “​Hva er valgmenn?”​ har de blant annet også lurt på, forteller Lewis Åkerman.

En annen amerikaner som har ligget på søketoppen i Norge i år er basketspilleren ​Kobe Bryant​, som døde brått i en helikopterstyrt i januar. I tillegg har nordmenn googlet informasjon om ​George Floyd​, som døde under en pågripelse i Minneapolis i mai, og som utløste demonstrasjoner mot rasisme over hele verden.

Underholdning i koronaens tid 

2020 har for mange bestått av mye innetid, og nordmenn har benket seg foran nettbrett og TV-skjermer for å følge med på flere underholdningsserier. Den norske NRK-suksessen Førstegangstjenesten,​ ​​med Herman Flesvig i spissen, topper listen i underholdningskategorien. I tillegg har et annet underholdningsprogram på NRK, ​Maskorama​, og Netflix-serien ​Tiger King​, blitt store snakkiser som nordmenn tydelig har hatt behov for å få mer informasjon om.

Googles «Year in Search» er et årlig dypdykk i årets mest populære Google-søk. De mest populære søkefrasene er de som hadde høyest trafikkøkning over en vedvarende periode i 2020 sammenlignet med 2019. Listene blir til ved hjelp av aggregerte data fra flere verktøy, inkludert det åpne trendverktøyet Google Trends.

Her følger topp 10-listene i sin helhet.

Topp 10 søkefraser 2020:

Koronavirus

USA-valget

Joe Biden

FHI

Corona symptomer

Munnbind

Førstegangstjenesten

Kobe Bryant

iPhone 12

Coronavirus Norge

Hva er...?

Hva er pandemi

Hva er et virus

Hva er SIAN

Hva er coronavirus

Hva er valgmenn

Hva skriver man på konfirmasjonskort

Hva er globalisering

Hva er vaping

Hva betyr simp

Hva er epidemi

Hvordan...?

Hvordan smitter coronaviruset

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan bruke munnbind

Hvordan slette Instagram-konto

Hvordan regne ut feriepenger

Hvordan oppsto coronaviruset

Hvordan permittere ansatte

Hvordan klippe håret selv

Hvordan teste seg for korona

Hvordan skrive søknad

Underholdning:

Førstegangstjenesten

Among Us

Maskorama

Normal People

Sommerbilen

Tiger King

Et sted å høre til

Valorant

Fall Guys

Ragnarok

Oppskrifter:

Pinnebrød

Bananbrød

Tiramisu

Vårruller

Havrekjeks

Lasagne

Sveler

Trollkrem

Cookies

Arme riddere

Personer:

Joe Biden

Kobe Bryant

Kim Jong Un

Kamala Harris

George Floyd

Angelina Jordan

Jahn Teigen

Arnfinn Nesset

Naya Rivera

Ari Behn

  

For mer informasjon, vennligst kontakt

Bjørn-Martin Bache Nordby, kommunikasjonsrådgiver i Trigger og pressekontakt for Google Norge, på e-post bjorn.martin@trigger.no

Nøkkelord

Bilder

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg pressemeldinger fra Google Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye