Nærings- og fiskeridepartementet

Møtte Danmarks utenriksminister om internasjonal handel

Del
Næringsminister Iselin Nybø møtte torsdag Danmarks utenriksminister Jeppe Kofod til samtaler om hvordan koronakrisen rammer internasjonal handel.

Koronapandemien skaper store utfordringer for eksportbedrifter både i Danmark og Norge. Eksport, internasjonal handel og investeringsfremme sto derfor høyt på agendaen i møtet mellom den danske utenriksministeren og den norske næringsministeren.

- Samtaler med nordiske kolleger er nyttig og verdifullt, særlig i arbeidet for å finne gode og bærekraftige løsninger på denne enorme utfordringen, sier Nybø.  

Utgangspunktet for møtet, som foregikk på Oslo Cancer Cluster, var at mange bedrifter i helsenæringen trenger tilgang til markeder og verdikjeder i andre land for å vokse.

Jobber med handlingsplan

I løpet av høsten skal regjeringen lansere en handlingsplan for norsk eksport. Den skal inneholde en rekke tiltak som skal bistå norsk næringsliv gjennom og etter koronakrisen.

- I utarbeidelsen av eksporthandlingsplanen samarbeider regjeringen både med næringslivet og det næringsrettede virkemiddelapparatet. Slik kan vi få mest mulig kunnskap om hvor utfordringene ligger, og vurdere hvordan tiltak kan treffe best mulig, sier Nybø.

Juni var den syvende måneden på rad med fall i norsk vareeksport, til 55,8 milliarder kroner, 15,6 prosent lavere enn samme måned i fjor. Importen økte 10 prosent, til 66 milliarder, noe som i sum tilsvarer det høyeste handelsunderskuddet i nyere tid, på 10,2 milliarder kroner.

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren med tydelig signal til Europa: - Norge har et konkurransefortrinn som kan bidra til et livskraftig europeisk solindustri-marked4.12.2023 12:44:04 CET | Pressemelding

Næringsministeren ble fredag invitert inn i EUs ministermøte i solalliansen, European Solar PV Industry Alliance (ESIA). I forkant av møtet sendte Vestre et brev til EU-kommisjonen, og til Tyskland og Frankrike spesielt, med en tydelig beskjed: - Skal vi lykkes med å bygge en livskraftig solindustri i Europa, må vi jobbe sammen om noen felles rammer. Europa kan regne med Norge i dette arbeidet.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom