Vipps

Vippset til ny rekord i sommer

Del
Nordmenn vippset 45 prosent oftere i juli i år sammenlignet med i fjor, og norgesferie-målene Agder og Nordland fikk ekstremvekst i antall vippsere.
Norgesferie ga vippserekord denne sommeren
Norgesferie ga vippserekord denne sommeren

Nordmenn tok en for landet og smittevernet i sommer og vippset rekordmye til mat, overnatting, reiser, fritidsaktiviteter og opplevelser. Mer enn 5000 bedrifter kom i gang med Vippsnummer for bedrifter i løpet av sommeren, noe som også bidrar til veksten i vippsingen.

Vipps, så spiste vi ute

Nordmenn på norgesferie spiste ute som aldri før og kjøpte bakevarer og skalldyr til hjemme- og hyttekosen.

Vippsing for mat og drikke på restaurant økte med 138 % i juni og juli i år sammenlignet med sommeren i fjor. Betaling gjennom restaurant-apper tok av denne sommeren og ga et veldig oppsving i Vipps på nett-betalinger. Annen mat som konditorvarer og bakevarer (+ 69 %) og fisk og skalldyr (+ 94 %) gikk som varmt hvetebrød (og kalde reker) i sommer.

Camping- og glamping-farsott

Nordmenn campet mer enn noen gang og overnattet i hopetall i juni og juli. Vippsing til losji i alle varianter økte i sommer sammenlignet med i fjor; camping ble en stor hit i år med en øking på 267 %. Også ferieleiligheter og vandrehjem var populært, med en økning på 204 %. Vi vippset også mer enn noen gang til hotellene, som hadde en økning på 160 %. Hos Turistforeningene økte vippsingen med 15 %, bortsett fra i Oslo, som hadde en liten nedgang.

Hyperaktive på reisefot mens snekkeren jobbet

Mange pusset tydeligvis opp hytter og hjem, for vippsing til snekkerarbeid økte med 128 % i sommer sammenlignet med i fjor. Reising med bil på kryss og tvers gjorde at vi vippset mer enn i fjor for parkering og lignende (+ 272 %) og for ferger og båttransport (+ 56 %).

Vel fremme ved reisemålet vippset folk for leie av sportsutstyr som sykler, kajakker, brett og andre sporty greier. Vippsing for sportsutstyr økte med 213 % i juni og juli sammenlignet med samme periode i fjor. Dyrehager og andre parker var populært, med en økning på 66 % sammenlignet med i fjor.

Vill vekst i Agder og Nordland

Hvis vi ser på hvor folk har vippset, ser vi at rekordmange har tatt turen til kysten i Agder og øyene i Nordland. Veksten i antall aktive vippsbrukere i Agder var på 144 % i juni og juli sammenlignet med april og mai i år, mens Nordland hadde en 100% vekst i samme periode.

Også fjellheimen i Innlandet (+ 71 %), Møre og Romsdal (+ 59 %) og Vestfold (+ 46 %) var populære reise- og vippsemål. Alle fylker bortsett fra Oslo opplevde en vippseoppgang i sommer.

Oslo på vippsetoppen

Oslo er fortsatt Vipps-hovedstaden med over en million vippsere som handlet hos bedriftene i juli. Deretter følger Hamar, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Slår vi sammen Kardemomme by og Kristiansand, passerer de Bergen og kaprer tredjeplassen i antall nordmenn som vippset i dette området i juli.

 Se topp 15 vippsesteder og fylkesoversikt med topp 5 vippsesteder 

Kontakter

Bilder

Norgesferie ga vippserekord denne sommeren
Norgesferie ga vippserekord denne sommeren
Last ned bilde
Norgesferie ga vippserekord denne sommeren
Norgesferie ga vippserekord denne sommeren
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no

Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps.

Vipps gjør det veldig, veldig enkelt å betale og ta betalt. Du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye