Speilsalen pusser opp og lager egen caviarbar

Christopher Davidsen gleder seg til fortsettelsen og til å utvikle restauranten videre etter sommerferien.
«Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen etter sommeren. Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan dra det. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløs på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte».
Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker der den ene er en egen caviarbar, der gjestene vil tilbys eksklusiv caviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene.
«Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen, det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler detteogså om at vi selv har lyst til å fornye oss. Og om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke», fortsetter Davidsen.
Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, skal tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vin-connoisseurene:
«Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassade og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske.Uten å røpe for mye kan jeg love en restaurantopplevelse utenom det vanlige», uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen.
Britannia’s restaurantdirektør Ida Dønheim ser ombyggingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim.
«Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikke opplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover».
Nøkkelord
Kontakter
For ytterlige kommentarer kontakt:
Head Chef Speilsalen, Christopher Davidsen +47 95017006 christopher@britannia.no
Restaurantdirektør Britannia Hotel, Ida Dønheim +47 98890174 ida@britannia.no
Bilder













Lenker
Om REITAN
Britannia Hotel
Britannia Hotel er en del av Reitangruppen. Hotellet fra 1870 gjenåpnet i April 2019 som et femstjerners hotell og medlem av Leading Hotels of The World. Hotellet har 257 nye rom og suiter, seks ulike restauranter og barer - deriblant Michelinrestauranten Speilsalen, spa og fitness-avdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler.
www.britannia.no
Følg pressemeldinger fra REITAN
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REITAN
Årsresultat 2024 - Vekst og investeringer for fremtiden28.3.2025 11:58:00 CET | Pressemelding
2024 ble et merkeår for REITANs samlede virksomhet, med oppkjøpet av Entra-eiendommene i Trondheim og en vellykket integrasjon av ALDI-butikkene i Danmark. Med betydelige investeringer innen eiendom og handel, kultur- og byutvikling, ansvarlig matproduksjon og god kapitalforvaltning er det tid for å takke våre Kjøpmenn, samarbeidspartnere, medarbeidere, leietakere, hotellgjester og kunder.
Øyvind på Britannia er Norges beste bartender25.3.2025 17:04:26 CET | Pressemelding
Britannia Bar ble i går tildelt tre prestisjepriser under årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm: Best Cocktail Bar Norway, Best Cocktail Menu Norway og Best Bartender Norway, sistnevnte til Executive Bar Manager Øyvind Lindgjerdet for hans visjonære arbeid.
PoMo et moderne kunstmuseum med rosa løper for alle15.2.2025 06:30:00 CET | Pressemelding
PoMo, Trondheims nye kunstmuseum, åpner dørene i dag lørdag 15. februar 2025 kl. 12:00. PoMo har som mål å være et inkluderende og tilgjengelig museum – et museum med rosa løper for alle, uavhengig av forhåndskunnskaper om kunst.
Elitekokk tar over Brasserie Britannia28.1.2025 18:45:00 CET | Pressemelding
27. januar viste Håvard Werkland muskler i Bocuse d’Or i Lyon – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Nå er han klar for å sette sitt preg på Brasserie Britannia i Trondheim, hvor han tar over som daglig leder i mars 2025.
Pangstart for Nye Hjorten Teater17.1.2025 14:25:24 CET | Pressemelding
Premierepublikummet var i ekstase etter teppefall, teateranmelderne er like begeistret: Nye Hjorten Teater har truffet blink med sin aller første forestilling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom