Speilsalen pusser opp og lager egen caviarbar

Christopher Davidsen gleder seg til fortsettelsen og til å utvikle restauranten videre etter sommerferien.
«Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen etter sommeren. Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan dra det. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløs på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte».
Rent konkret vil blant annet de to store chambré separéene tas ned og erstattes med to stasjoner med kokker der den ene er en egen caviarbar, der gjestene vil tilbys eksklusiv caviar med tilhørende drikke. Den andre vil være en dessertstasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene.
«Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen, det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler detteogså om at vi selv har lyst til å fornye oss. Og om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke», fortsetter Davidsen.
Et nytt vinrom blir også en del av nye Speilsalen etter sommeren, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, skal tilby gjestene nye smaksopplevelser og forsterke opplevelsen for vin-connoisseurene:
«Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassade og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske.Uten å røpe for mye kan jeg love en restaurantopplevelse utenom det vanlige», uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen.
Britannia’s restaurantdirektør Ida Dønheim ser ombyggingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim.
«Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikke opplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover».
Nøkkelord
Kontakter
For ytterlige kommentarer kontakt:
Head Chef Speilsalen, Christopher Davidsen +47 95017006 christopher@britannia.no
Restaurantdirektør Britannia Hotel, Ida Dønheim +47 98890174 ida@britannia.no
Bilder













Lenker
Om REITAN
Britannia Hotel
Britannia Hotel er en del av Reitangruppen. Hotellet fra 1870 gjenåpnet i April 2019 som et femstjerners hotell og medlem av Leading Hotels of The World. Hotellet har 257 nye rom og suiter, seks ulike restauranter og barer - deriblant Michelinrestauranten Speilsalen, spa og fitness-avdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler.
www.britannia.no
Følg pressemeldinger fra REITAN
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra REITAN på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra REITAN
PoMo presenterer utstillingen “Louise Bourgeois – Echo of the Morning” og utstillingsprogram for 2026.18.12.2025 13:30:18 CET | Pressemelding
Etter å ha ønsket over 150 000 besøkende velkommen siden 15. februar 2025, går stiftelsen og museet PoMo inn i sitt første hele driftsår i 2026. Neste stor utstilling på programmet blir "Louise Bourgeois – Echo of the Morning". Fra 5. februar til 31. mai 2026 kan man oppleve den omfattende utstillingen som tar utgangspunkt i livet og kunsten til den anerkjente fransk-amerikanske kunstneren Louise Bourgeois. Videre utstillingsprogram for 2026 byr på separatutstillinger med Catherine Opie og Ken Price. Begge vises fra 25. juni til 3. januar.
To spanske fluer i én smekk17.12.2025 10:00:00 CET | Pressemelding
Et unikt samarbeid mellom Nationaltheatret og Nye Hjorten Teater skal bringe forviklingskomedien Den spanske flue ut til publikum i to byer.
Lisa Tønnes soloshow-suksess til Oslo10.12.2025 11:00:00 CET | Pressemelding
Over 13 500 publikummere har sett henne levere knallsterkt om eget liv på Nye Hjorten Teater i Trondheim. I mars neste år bringer iransk-trønderske Lisa Tønne sin rørende og morsomme oppveksthistorie til hovedstaden og Oslo Nye.
Nye Hjorten Teater får ny direktør etter eventyrlig åpning!4.11.2025 13:15:00 CET | Pressemelding
Elisabeth Høsflot Klæbo blir ny administrerende direktør for Nye Hjorten Teater – en planlagt lederovergang som markerer starten på neste kapittel for Trondheims nyetablerte teater.
Britannia Hotel får Michelin Key og utmerkelse av Condé Nast Traveler17.10.2025 14:18:17 CEST | Pressemelding
Britannia Hotel har fått internasjonal oppmerksomhet med to prestisjefylte utmerkelser. Condé Nast Travelers lesere har kåret hotellet til det 8. beste i Nord-Europa, samtidig som Michelin har tildelt Britannia en av sine aller første Michelin Keys.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
