Stor interesse for utdanning i automasjon i bygg

Videreutdanningen gir studentene grunnleggende kunnskap om styring og regulering av energitekniske anlegg i bygninger, og har 25 studieplasser.
Studentene lærer grunnleggende teori om bygningsautomasjon, feltbus, protokoller, blokkdiagram, forskjellige typer av følere, regulatorer, pådragsorgan og aktuatorer, og om faglig ledelse av disse.
Digital undervisning
Videreutdanningen er spesielt rettet mot søkere med bachelor- eller mastergrad som har behov for etterutdanning innen bygningsautomasjon.
Undervisningen er digital med nettsamlinger på videokonferansesystemet Zoom.
Nettsamlingene følges opp med læringsnotat og video med oppgaver.
Livslang læring
– OsloMet følger her opp regjeringens initiativ «Lære hele livet», og ønsker å styrke arbeidet med livslang læring, sier instituttleder ved Institutt for bygg- og energiteknikk, Hallgrim Hjelmbrekke.
Universitetet skal satse på etter- og videreutdanning, og utvikle undervisning innen ulike fagområder som et tiltak for kompetanseheving i kommuner, næringsliv og andre sektorer.
Tverrfaglig digital kompetanse i byggfag
– OsloMet har en ambisjon om å gjøre digital og teknologisk kompetanse til en integrert del av våre studier og fagmiljøer, sier Hjelmbrekke.
– Institutt Bygg- og energiteknikk legger vekt på en tverrfaglig digital kompetanse i byggfag, og utvikler derfor emnet Automasjon i bygg som et digitalt emne.
Kompetanseheving i Koronakrisen
– Regjeringens kompetansepakke på 190 millioner kroner til kompetanseheving i Koronakrisen har gjort det mulig å tilby dette nye videreutdanningstilbudet så raskt.
Videreutdanningen i automasjon i bygg er på 10 studiepoeng.
Les meir om videreutdanningen i automasjon i bygg
Bildet er fra Campus Pilestedet på OsloMet. Foto: Benjamin Ward.
Nøkkelord
Bilder
Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
Pressekonferanse: Søkertall til høyere utdanning22.4.2025 10:50:53 CEST | Presseinvitasjon
Årets søkertall til høyere utdanning blir kjent mandag 28. april kl. 11.00. Kunnskapsdepartementet og OsloMet inviterer til pressekonferanse.
Lanserer bildeordbok på romanes1.4.2025 14:00:09 CEST | Pressemelding
I forbindelse med den internasjonale romdagen 8. april lanserer Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet den digitale bildeordboken Bildetema på romanes. Romanes er romenes morsmål og har status som nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Bildeordboka blir en av svært få skriftlige ressurser på romanes.
Hvordan undervise så flest mulig blir inkludert?21.2.2025 12:48:48 CET | Pressemelding
Hvorfor faller noen studenter av i undervisningen? OsloMet inviterer til foredrag med studentstemmer og praktiske eksempler får du innsikt i enkle grep og smarte læringsstrategier som gjør høyere utdanning mer tilgjengelig for alle.
Nytt fleksibelt deltidsstudium i sykepleie på Romerike fra høsten 202512.2.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
OsloMet starter opp et nytt bachelorstudium på deltid i sykepleie med 50 studieplasser ved studiested Kjeller fra høsten 2025.
Nytt tilbud støtter lærere som møter elever med traumeopplevelser24.1.2025 14:22:33 CET | Pressemelding
Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet inviterer skoler til å søke om å delta på opplæring i programmet Trygg læring – traumesensitiv opplæring for nyankomne elever våren 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom