SMB Norge

- Juni kan bli en beksvart måned for bedriftene

Del
SMB Norge-sjef Olaf Thommessen etterlyser viktige kutt i skatter og avgifter, samt tydeligere fokus på tiltak for å stimulere markedene fremover i det reviderte statsbudsjettet som ble presentert tirsdag.
Olaf Thommessen, adm dir i SMB Norge (Foto: SMB Norge)
Olaf Thommessen, adm dir i SMB Norge (Foto: SMB Norge)

- Vi hadde nok håpet at regjeringen ville benytte anledningen til å komme med noen enda tydeligere motkonjunkturtiltak for å stimulere markedene fremover. Ikke minst etter signalene fra næringsminister Iselin Nybø forrige uke, som pekte på at SMB-sektoren må få en større del av offentlige kontrakter fremover, sier Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge.

Trippelsmell

Han er spesielt bekymret for bedriftenes likviditetsutfordringer fremover, ikke minst for juni måned, når bedriftene risikerer å gå på en "trippelsmell" som følge av at moms for både første og andre termin skal betales i tillegg til feriepenger.

- Det ser ut som om juni kan bli en beksvart måned for bedriftene. Mange vil ha store problemer med å utbetale feriepenger til sine ansatte. I tillegg har man lagt opp til at momsinnbetalinger for første termin som ble utsatt i mars, også forfaller i juni. Dersom man ikke gjør noe med dette så risikerer vi å få flere tusen unødvendige konkurser, konstaterer Thommessen.

Nyskaping

På den positive siden peker SMB Norge-sjefen på hyggelige signaler i det reviderte budsjettet rundt innovasjon og nyskaping.

- Jeg synes det er veldig bra at man velger å stimulere til nyskaping gjennom å bevilge flere midler til Siva og Nysnø, i tillegg til at man foreslår en utvidelse av opsjonsordningen, understreker Thommessen.

Med coronavirusets tilbakegang de siste ukene begynner situasjonen å normalisere seg i enkelte deler av samfunnet. For bedriftene ser det imidlertid vesentlig mørkere ut, mener SMB Norge-sjefen.

- Mye tyder på at vi nå har begynt å få litt kontroll på spredningen av coronaviruset, men for bedriftene har vi bare sett begynnelsen på denne krisen. Det er nå den virkelige jobben begynner og hvis man ikke iverksetter nødvendige tiltak for å få fart på økonomien igjen så vil vi se faretruende høye konkurstall fremover, sier Thommessen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Olaf Thommessen, adm dir i SMB Norge (Foto: SMB Norge)
Olaf Thommessen, adm dir i SMB Norge (Foto: SMB Norge)
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 600 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg pressemeldinger fra SMB Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye