OsloMet vil tilby over 700 nye studieplasser

De fleste av studieplassene vil kunne fylles allerede fra høsten hvis Kunnskapsdepartementet finansierer plassene.
− For oss er det viktig å kunne bidra til at arbeidslivet får dekket sitt behov for kompetanse i denne krevende perioden, og at personer som nå er ute av arbeidslivet kan få mulighet til å videreutdanne seg. Nå er det avgjørende at regjeringen tildeler nye studieplasser slik at vi kan realisere dette, sier Curt Rice, rektor ved OsloMet.
I et brev til utdanningsinstitusjonene har departementet etterspurt nye studieplasser, særlig innenfor helse- og lærerutdanning, og matematisk-naturvitenskapelige fag. Nå står OsloMet klar til å sette i gang.
Flere studieplasser til flyktninger
Mange av studieplassene vil komme innenfor helse- og sosialfag, og OsloMet planlegger blant annet for å ta inn flere studenter på kompletterende sykepleierutdanning for personer med fluktbakgrunn.
− Dette vil bidra til at vi relativt raskt kan få flere fagfolk ut i helsetjenestene, og at flyktninger og andre med utdanning fra hjemlandet kan ta i bruk kompetansen sin i det norske arbeidslivet, sier Nina Waaler, prorektor for utdanning ved OsloMet.
Vil utdanne flere spesialsykepleiere
OsloMet planlegger også å øke kapasiteten på spesialistutdanningene for sykepleiere, som for eksempel intensivsykepleie, fra neste høst. Dette gjøres i tett samarbeid med Oslo Universitetssykehus og AHUS. Sykepleiere har en stor del av sin utdanning i praksis.
− Vi skulle gjerne utdannet enda flere sykepleiere, men mangelen på praksisplasser er en stor utfordring, sier Waaler.
Hun oppfordrer regjeringen til å intensivere arbeidet med å løse praksisutfordringen, og sikre bedre samordning mellom departementene.
OsloMet vil også øke studenttallet på flere av lærerutdanningene, deriblant masterprogrammet i digital læringsdesign.
Øker kapasiteten på ingeniørutdanningene
Kapasiteten på de fleste av OsloMets ingeniørutdanninger vil økes fra høsten. Det betyr at inntil 160 flere studenter kan ta fatt på en ingeniørutdanning i hovedstaden.
− Det er fortsatt et stort behov for ingeniører, og OsloMet ønsker å bidra til at flere kan ta slik utdanning, eksempelvis innenfor IT og energi og miljø i bygg, sier Waaler.
Vil ha flere studenter på ledelse- og økonomiutdanninger
Også innenfor økonomi og ledelsesfag vil OsloMet legge til rette for nye studieplasser.
− Arbeidslivet har i flere år etterlyst personer med kompetanse innenfor disse fagfeltene, noe som også gjenspeiles i høye søkertall. Dette er studier som rekrutterer søkere fra sektorer som er hardt rammet av smitteverntiltakene, slik som servicenæringen og kultursektoren. Å øke antall studenter her kan derfor være et viktig arbeidsmarkedstiltak på kort og lang sikt, sier Waaler.
Teknologiforståelse og kunstig intelligens
I tillegg til flere plasser på bachelor- og masterutdanninger, vil OsloMet fra høsten sette i gang mer enn 60 kortere etter- og videreutdanningstilbud.
Mange av dem er rettet mot utdanningssektoren, og gir skole- og barnehageansatte mulighet til å øke sin kompetanse innenfor temaer som digitale læremidler, mangfold og innovasjon.
For andre yrkesgrupper vil det også komme flere nye tilbud, blant annet i teknologiforståelse, programmering og kunstig intelligens.
− Jeg er stolt over at fagmiljøene på OsloMet har kastet seg rundt for å få på plass disse studietilbudene og håper å se mange nye studenter med erfaring fra arbeidslivet til høsten, sier Waaler.
Nøkkelord
Kontakter
Kjersti ThoresenSenior kommunikasjonsrådgiver
Kontaktperson for rektor
Åshild LosnegardSeniorrådgiver
Tel:+ 47 970 67 379Ashild.Losnegard@oslomet.noBilder

Om OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
OsloMet får master i maskinteknologi21.9.2023 08:38:17 CEST | Pressemelding
OsloMet får masterstudium i maskinteknologi fra høsten 2024. Det nye studiet legger stor vekt på bærekraftig teknologi.
Ungdommene i Oslo Sør: Hva kan vi lære av Rinkeby og Sverige?12.9.2023 13:40:24 CEST | Pressemelding
Hvilke erfaringer har Sverige fra arbeidet med å «endre ungdommer»? Og hva sier forskningen? OsloMet og Bydel Søndre Nordstrand inviterer til et seminar på campus Holmlia.
Amerikanske samferdselsmyndigheter lærer av Norge11.9.2023 09:04:18 CEST | Presseinvitasjon
12. og 13. september kommer samferdselsdepartementet i California (CalTrans) og teknologiselskapet Trimble i USA, til Oslo for å lære om hvordan norske infrastruktureiere håndterer design, konstruksjon og vedlikehold av vei og jernbane.
Trenger du en ekspert til valgkampen?21.8.2023 07:00:00 CEST | Pressemelding
OsloMet har en rekke forskere som kan kommentere ulike tema før, under og etter valget.
Kulinarisk arv og matnasjonen Norge på menyen under Arendalsuka14.8.2023 15:25:24 CEST | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad besøker SIFO/OsloMets arrangement under Arendalsuka. Vel møtt til to dager med debatter, foredrag, film og smaksprøver, rapportlansering om kulinarisk arv i byggingen av matnasjonen Norge 2030!
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom