Kirkens SOS

Helsesista og Kirkens SOS starter samtaleplattform med psykologer

Del
- Koronapandemien har ført Norge inn i en unntakstilstand som for mange betyr stor usikkerhet og frykt. Vi ønsker derfor å mobilisere og organisere frivillige psykologer i den krisesituasjonen vi er i nå, sier Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista.
Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, starter samtaleplattform for psykologer, i samarbeid med Kirkens SOS.
Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, starter samtaleplattform for psykologer, i samarbeid med Kirkens SOS.

Tilbudet vil hete «Psykologpraten», og opprettes som et samarbeid mellom Helsesista og Kirkens SOS. Fagansvarlig i Kirkens SOS, Lene Hopland Bergset, tok kontakt med Helsesista etter å ha sett at Tale ønsket å igangsette et slikt prosjekt.

-  Som krisetjeneste vet vi så alt for godt hvor mye usikkerhet det er i befolkningen nå, og hvor stort behovet er for noen å prate med, og bli møtt med forståelse, støtte og generell rådgivning. Derfor var dette et prosjekt det ikke var tvil om at vi ville bidra til, sier Lene.

Pro bono-samarbeidspartnere

Lene opplyser videre at Kirkens SOS vil bidra med å dele sin krisetjenesteplattform, samt praktisk tilrettelegging for gjennomføring. Prosjektet har etter hvert fått pro bono støtte av Nyby, Zisson og Sprint Consulting.

-  Vi er så utrolig glade for at vi har fått til dette, og jeg er enormt takknemlig til alle som har meldt seg som samarbeidspartnere, sier Tale.

En uformell samtale med psykolog

Tale understreker at dette ikke er et tilbud om formell psykologbehandling eller videre oppfølging, men en samtale med kvalifisert helsepersonell.

- Mange unge er nå usikre og redde. De trenger informasjon, trygghet og trenger å bli møtt med forståelse fra trygge voksne. Mange voksne har det også vanskelig, er usikre og bekymret i denne tiden. Noen står i vanskelige livssituasjoner fra før, noen opplever at det koker over med små barn, og/eller større barn hjemme som har ulike behov. Her kan det være til stor hjelp å få en uformell samtale med psykolog, sier Tale.

Slik foregår rekrutteringen

Rekruttering av psykologer skjer via appen Nyby (https://nyby.no/join/s5kcHgHHPLhsxZDfh/er-du-psykolog-som-vil-bidra-til-at-folk-har-noen-a-snakke-med-pa-telefon-og-chat-vi-onsker-a-hore-fra-deg-dersom-du-har-ledig-arbeidskapasitet)

Det er opprettet en kampanje hvor alle psykologer som ønsker det, kan bidra med en frivillig dugnadsinnsats. Nyby vil også kunne brukes til videre dialog med psykologene som blir godkjent.

Nøkkelord

Kontakter

Helsesista, Tale Maria Krohn Engvik
helsesista@gmail.com


Kommunikasjonsansvarlig Kirkens SOS, Hailey Hammer
Hailey.hammer@kirkens-sos.no
454 58 119

Bilder

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, starter samtaleplattform for psykologer, i samarbeid med Kirkens SOS.
Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, starter samtaleplattform for psykologer, i samarbeid med Kirkens SOS.
Last ned bilde

Om Kirkens SOS

Kirkens SOS
Kirkens SOS
Hoffsveien 1B
0275 Oslo

22 57 89 00http://www.kirkens-sos.no

Om Helsesista:

Tale er utdannet helsesykepleier fra 2010, og jobber nå med formidling av kunnskap rundt temaene helse, barn og ungdom både som foredragsholder for ungdom og voksne, programleder i TV-program, podcast og skriver bøker. Høsten 2019 ga hun ut sin første bok, «Helsesista #vågåvære».

Tale Maria Krohn Engvik hadde vært ansatt som helsesøster i Oslo kommune i fem år, da hun på tampen av 2016 åpnet snapchatkontoen «Helsesista». Hun har nå 200 000 abonnenter på kanalen sin, og med en dundrende miks av seriøs kunnskap, humor og personlighet, sprer hun Helsesista sitt budskap – med en målsetting om å være med og løfte den psykiske helsen til barn og unge.

Tale er blitt tildelt 12 priser for sitt arbeid som Helsesista. Blant dem er Redd Barnas Rettighetspris i 2017 og Tabuprisen 2018. Selv verdsetter hun høyest meldinger fra ungdom som forteller at de på grunn av hennes arbeid har våget å be om hjelp.

Om Kirkens SOS:

Kirkens SOS besvarer nærmere 200 000 samtaler hvert år og er landets største døgnåpne krisetjeneste. Tjenesten tilbyr fortrolige samtaler med et medmenneske. Den som tar kontakt er anonym og de som besvarer henvendelsene har taushetsplikt.

Kirkens SOS har ca. 40 ansatte og 1000 frivillige medarbeidere. Det er de frivillige som besvarer alle de tre tjenestene: telefon, soschat.no og sos-melding. Kirkens SOS har 11 lokale SOS-sentre rundt om i landet. Det er de som rekrutterer og lærer opp frivillige.

Kirkens SOS søker å gi håp til mennesker i krise og er et selvmordsforebyggende lavterskeltilbud. Les mer på www.kirkens-sos.no

Følg pressemeldinger fra Kirkens SOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kirkens SOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kirkens SOS

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye