TV 2

BLI MED PETTER INN BAK MURENE

Del
Vi kjenner ham best som «Petter Uteligger» etter hans 52 døgn på gata i Oslo. Nå tar Petter Nyquist oss med bak murene i Halden fengsel i dokumentarserien «Petter i fengsel», der han på nært hold undersøker hvordan straff og frihetsberøvelse virker på oss som mennesker.
Foto: Thomas Løberg/TV 2
Foto: Thomas Løberg/TV 2

Over 4000 mennesker er i dag fratatt friheten i norske fengsler. De fleste av oss har en mening om kriminelle og hva som bør gjøres med dem, men det er få av oss som kjenner fengselslivet fra innsiden. Hvem er det egentlig som soner i norske fengsler og hva gjør fengslingen med dem? Har de en fremtid utenfor  murene?  For å prøve å finne svar har Petter Nyquist tatt veien fra gata og inn i høyrisikofengselet Halden fengsel i 30 dager. 

 - For fem år siden bodde jeg på gata i 52 dager, og siden den gang er jeg blitt kjent med mange mennesker som befinner seg i utfordrende livssituasjoner. Flere av dem har vært inn og ut av fengsel, og historiene deres har gjort meg nysgjerrig på hvordan det faktisk er på innsiden av murene. Den beste måten for meg å prøve å forstå dette på var å dra inn i fengsel selv og føle det på kroppen, så langt det er mulig for min del, sier Petter. 

Unikt innblikk i livet bak murene

Halden fengsel er regnet som ett av landets mest moderne, og har fått oppmerksomhet også utenfor landets grenser. I dokumentarserien lever Petter på samme vilkår som de innsatte. Side om side med drapsmenn, ranere og notorisk kriminelle får han et unikt og personlig innblikk i hverdagslivet bak murene i det som er blitt omtalt som verdens mest humane fengsel. 

Gjennom Petter får seerne bli kjent med en tøff og  mørk del av norsk virkelighet, og historiene han tar med seg ut fra fengselet berører.

Oppholdet preger også Petters egen psyke. Allerede  etter kort tid merkehan at frihetsberøvelsen gir ham hukommelsesproblemer, søvnvansker og andre soningssymptomer. 

Etter at Petter slipper ut fortsetter han å følge de innsatte gjennom et år for å prøve å forstå hvordan de formes av soningen. Fungerer straffen for dem? Blir de rehabilitert? Og hvordan går det på utsiden når noen av dem løslates? 

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, håper dokumentarserien vil utfordre forestillingene mange har om fengselsliv og kriminelle 

- Som allmennkringkaster og samfunnsaktør er det sentralt for TV 2 å sette fokus på et område mange har meninger om, men som få kjenner fra innsiden. «Petter i fengsel» gir et ekte og sterkt inntrykk av livet bak murene, og vi håper dokumentarserien kan være et viktig bidrag inn i debatten om norsk kriminalomsorg, sier Haldorsen.  

Programredaktøren mener at Petters unike måte å møte mennesker på gjør at han kommer tettere på de miljøene han oppsøker.  

Petter er varm, inkluderende og nysgjerrig, samtidig som han har et sterkt engasjement for dem som har havnet på siden av samfunnet. Det er få som kommer tettere på norsk virkelighet enn han, sier Haldorsen.  

«Petter i fengsel» har premiere på TV 2 og TV 2 Sumo onsdag 4. mars kl. 22.10. 

 

Kontakter

Siril Vatne MelingPR- og medierådgiver

Pressekontakt for Heksejakt, Mellom oss, Hjerteslag, Skal vi danse, Åsted Norge, TV 2 hjelper deg, Helsekontrollen, Matkontrollen, Sommerhytta

Tel:970 43 166‬Siril.VatneMeling@tv2.no

Bilder

Foto: Thomas Løberg/TV 2
Foto: Thomas Løberg/TV 2
Last ned bilde
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.TV2.no

Vi er TV 2

Vi er TV 2, et redaktørstyrt mediehus og kommersiell allmennkringkaster. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med over 6000 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra TV 2

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom