Nordmenn spiser stadig mer kylling

Nordmenn spiser over dobbelt så mye kylling nå som for 12 år siden, viser de siste tallene fra norsk dagligvare. Januar har lenge vært den store salgsmåneden for det som ofte omtales som «det sunneste kjøttet», men de siste årene har salget jevnet seg mer ut gjennom året.
Innsiktssjef i Nortura, som står bak merkevaren Prior, tror denne utviklingen vil fortsette.
- Folk er mer sunnhetsbevisste hele året, ikke bare i januar, forklarer Knut Jacobsen, og legger til:
- Med trendene vi ser knyttet til sunnhet og bærekraft er det sannsynlig at vi vil se denne økningen på hvitt kjøtt også videre framover.
Større utvalg
I 2019 ble det solgt over 24 000 tonn kylling i Norge, mot cirka 12 000 tonn i 2007, viser tall fra Nielsen. Hvitt kjøtt er proteinrikt, magert og inneholder i hovedsak umettet fett, i tillegg blir det ofte sett på som det mest klimavennlige kjøttet.
Fjørfekjøtt er blant verdens mest spiste kjøttslag, men kom relativt sent til Norge. Mye har skjedd siden Priors «Lørdagskylling» ble lansert på 80-tallet, med ferdig marinerte kyllinglår i form. Nå er kylling en naturlig del av manges hverdag, og utvalget betydelig større.
Vinner på brødskiva
- Nå finner man alternativer innen hvitt kjøtt både til frokost, lunsj og middag. Det er svært viktig for oss å være tilstede med produkter som svarer ut rask og sunn hverdagsmiddag og som smaker godt, sier kategoridirektør for hvitt kjøtt og egg i Nortura, Elin Prangerød.
Akkurat denne måneden er det imidlertid noen produkter som skiller seg ut.
- Vi ser at flere velger hvitt kjøtt på brødskiva i form av pålegg i januar, og at flere velger kyllingpølser.
Nøkkelord
Kontakter
Tanita Wassås KveinåKommunikasjonsrådgiver
Tel:95233503tanita.kveina@nortura.noBilder

Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Resultatforbedring og økt omsetning for Nortura12.6.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
Norturas årsresultat preges av omstilling14.2.2025 08:17:31 CET | Pressemelding
Til tross for sterke kommersielle prestasjoner på flere områder i 2024, preges årsresultatet av fortsatt omstilling og høyere driftskostnader.
Egg tilbakekalles grunnet mulighet for helseskade6.2.2025 15:58:53 CET | Pressemelding
Nortura og andre produsenter tilbakekaller flere ulike egg. Grunnet feil hos fôrleverandør, Felleskjøpet, kan noen av eggene ha et forhøyet nivå av vitamin D. For høyt inntak av vitamin D kan være helseskadelig. Forbrukere som har kjøpt de aktuelle eggene bes om å kaste eller returnere dem til butikk.
Nortura styrker satsingen på halal9.12.2024 11:58:58 CET | Pressemelding
Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
PRIOR lanserer proteinpulver - kun laget av 100% norsk eggehvite18.11.2024 09:59:44 CET | Pressemelding
PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom