Altibox

Altibox og Skagenfiber etablerer ny fibervei ut av Norge

Del
Altibox kjøper 100% av aksjene i Skagenfiber AS, og etablerer derved en ny fiberkabel mellom Norge og Danmark som slutter ringen i Altibox sin nye internasjonale fiberring Euroconnect-1. Når kabelen over Skagerak står ferdig i 2020, skal fiberen benyttes for å tiltrekke internasjonale datasenteraktører og operatører, og vil dermed kunne bidra til betydelige forretningsmuligheter for Norge.

Euroconnect-1 ringen har allerede en helt ny fiberkabel ut fra Norge i sine vedtatte planer – nemlig sjøfiberkabelen NO-UK som ferdigstilles i 2021, og som skal gå mellom Stavanger og Newcastle. Nå er enda en ny sjøkabel vedtatt bygget, som ytterligere styrker den nye fiber-ringen. 

Den 170 kilometer lange sjøkabelen«Skagenfiber», skal gå fra Larvik til Hirtshals, og vil bli ytterligere forlenget inn til de viktigste knutepunktene for datasentrene i Oslo-regionen.Den samlede datakapasiteten mellom Norge og Europa styrkes betydelig og bringer sårt tiltrengt diversitet til internett-trafikken ut og inn av Norge. I dag går brorparten av trafikken via Sverige, noe som er en ulempe både med tanke på sikkerhet og robusthet, og med tanke på hastighet som datasentrene er opptatt av.  

- Behovet for høy datakapasitet og fiberforbindelser direkte mellom Norge og Europa er betydelig.Kombinasjonen av de to undersjøiske kabelsystemene «NO-UK» og «Skagenfiber» vil skape robusthet og møte de stadig økende kravene til en førsteklasses digital infrastruktur i Norge. I tillegg vil kablene bidra til å forbinde norske bedrifter med resten av verden, samt øke attraktiviteten for internasjonale datasentre å bygge i Norge, sier Toril Nag, konserndirektør for Lyses telekom virksomhet og styreleder i Altibox.

Byggingen av Skagenfiber starter like over nyttår, med ferdigstillelse i slutten av 2020. Flere av de tidligere eierne i Skagenfiber AS vil fortsatt være engasjert i gjennomføring av prosjektet sammen med Altibox. 

- Vi gleder oss til å ta fatt på denne delen av prosjektet som nå har vært under planlegging de siste 2-3 årene. Interessen for fiberkabler til Norge er økende, og sammen med de investeringene som Altibox gjør i NO-UK og Euroconnect, vil den nye fiberenvære noe som virkelig setter Norge på kartet, sier Geir Holmer, CEO i Skagenfiber
 

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Altibox har levert internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002. Gjennom samarbeid med regionale og lokale fiberleverandører har Altibox-partnerskapet til sammen over 800.000 aktive kunder hvorav om lag 50 000 er tilhørende i Danmark. Det betyr at mer enn 1,7 millioner mennesker bruker tjenester fra oss. Altibox er Norges største leverandør av fiberbredbånd og har rundt 550.000 tv- strømme- og underholdningskunder.

Mange av de lokale Altibox-leverandørene er kraftselskaper. Deres lokalkunnskap og lokale tilstedeværelse har vært helt avgjørende for oss. De har flere tiårs erfaring med å bygge bunnsolid infrastruktur, og vet hvordan de skal ta vare på kundene – år etter år. Altibox er bransjevinner i Norsk Kundebarometer innenfor både TV- og bredbåndsleverandører.

Gjennom forretningsområdet Altibox Carrier leveres internasjonale kommunikasjonstjenester til datasentervirksomheter og operatørmarkedet. Altibox Carrier har etablert en helhetlig europeisk nettverksstruktur som knytter Norge sammen med de sentrale datatrafikknytepunktene på kontinentet. Virksomheten innebærer investeringer i undersjøiske fiberkabler til utlandet; mellom Larvik og Hirtshals og mellom Stavanger og Newcastle.