Ny direktør i Mattilsynet
18. oktober ble Midttun Godal utnevnt som ny administrerende direktør i Mattilsynet av Kongen i statsråd.
– Mattilsynet har et viktig og verdifullt samfunnsoppdrag med å sikre trygg mat, trygt drikkevann og god velferd og helse hos fisk og dyr. Oppdraget vårt berører alle landets innbyggere og jeg gleder meg til jobben og til å samarbeide med både de ansatte og med næringene, sier Ingunn Midttun Godal.
– Jeg vil at vi i Mattilsynet skal oppleves som nysgjerrige, kompetente og tydelige. Det er viktig at vi forstår næringene og kjenner behovene til de vi er til for, og legger til rette med gode regler, veiledning og effektivt tilsyn, sier Midttun Godal.
Kunnskapsbasert og målrettet innsats
Endringer i befolkningens forventninger, i næringene og i samfunnet, stiller stadig nye krav til Mattilsynet. Mattilsynets strategi for de kommende årene gir en tydelig retning for hvordan tilsynet skal bli mer brukerorientert, datadrevet og kunnskapsbasert.
– Det er en rivende teknologisk utvikling i mange av næringene vi fører tilsyn med. Vi må selv være gode på å bruke de mulighetene digitale teknologier gir oss, og kombinere det med innsikten vi får fra fysiske tilsyn. Det vil gjøre oss bedre i stand til å rette innsatsen dit behovet er størst, og gjennom det sikre at maten er trygg og at dyra har det godt, sier Midttun Godal.
– Nå gleder jeg meg til å reise rundt i landet for å lytte og lære, bli kjent med organisasjonen og møte de forskjellige næringene og samarbeidspartnere våre i både offentlig og privat sektor, sier Midttun Godal.
Om ny administrerende direktør:
Ingunn Midttun Godal er født 9. mars 1968. Hun er utdannet sivilingeniør fra Institutt for kjemiteknikk ved NTH 1992. Hun har deltatt på flere lederutviklingsprogrammer både nasjonalt og internasjonalt. Midttun Godal har hatt ledende stillinger i Det Norske Veritas (DNV), Mattilsynet, Klima- og forurensningsdirektoratet og Arbeids- og velferdsetaten (NAV). Hun har siden 2016 vært ansatt i DNV GL Business Assurance.
Kontakter
Mediehenvendelser: Mattilsynets pressevakt (kl. 08.00 - 22.00, ikke SMS)
Tel:469 12 910pressevakt@mattilsynet.noBilder
Om Mattilsynet
Mattilsynet er eit statleg, landsdekkjande forvaltingsorgan som er med på å sikre forbrukarane trygg mat og trygt drikkevatn. Vi skal fremje folke-, plante- , fiske- og dyrehelse, miljøvennleg produksjon og etisk forsvarleg hald av fisk og dyr. Mattilsynet har også oppgåver i høve til kosmetikk og legemiddel og fører tilsyn med dyrehelsepersonell.
Mattilsynet sine roller er å utarbeide framlegg til, forvalte og rettleie om regelverk, føre eit risikobasert tilsyn, formidle informasjon og kunnskap og ha beredskap. Mattilsynet skal gi faglege råd til Landbruks- og matdepartementet, Nærings-og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Mattilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mattilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Mattilsynet
Åpner det brasilianske markedet for produkter fra akvakultur12.9.2024 10:36:14 CEST | Pressemelding
Mattilsynet og brasilianske myndigheter er enige om betingelsene for eksport av akvakulturprodukter til Brasil. Allerede fra 15. september vil Mattilsynet kunne utstede helsesertifikater for produkter fra akvakultur til Brasil.
Fortsatt lav bruk av antibiotika på norske landdyr9.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemelding
Bruken av antibiotika i norske husdyrhold har ytterligere gått ned i 2023. Det er lite resistens i bakterier fra mat og dyr.
Blåtunge er påvist i et sauehold i Agder6.9.2024 14:45:00 CEST | Pressemelding
Sykdommen blåtunge er påvist i ett sauehold i Kristiansand kommune i Agder. Blåtunge smitter ikke mennesker, men rammer drøvtyggere. Sykdommen smitter ikke direkte mellom dyr, men blir overført fra dyr til dyr med blodsugende sviknott.
Krepsepest påvist ved Mørkfoss i utløpet av Øyeren - all krepsing i området er forbudt22.8.2024 10:56:18 CEST | Pressemelding
Funnet er svært alvorlig, fordi krepsepest er dødelig for den utrydningstruede edelkrepsen. Det er forbudt å krepse og alt fiskeutstyr, kajakker o.l. som kan spre smitte, må tørkes fullstendig eller desinfiseres før de flyttes fra ett sted til et annet.
Solkrem holder ikke alltid det den lover5.7.2024 13:23:33 CEST | Pressemelding
En undersøkelse fra Mattilsynet avdekket flere solkremer med for dårlig beskyttelse og for dårlig merking. Riktig oppgitt solfaktor og instruksjoner for bruk, er viktig for at forbrukere skal kunne beskytte seg mest mulig mot skadelig UVB- og UVA-stråling.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom