UiO - Det teologiske fakultet

Debatt om gjestfrihet i norsk asyl- og innvandringspolitikk på Arendalsuka

Del
Migrasjon og flyktninger er en radikal etisk utfordring til alle vestlige land, også til Norge. Kan et rikt land som Norge avvise mennesker som ber om vår gjestfrihet, i en verden med stor fattigdom og politisk forfølgelse? Hvor stor gjestfrihet er det plass for i norsk asyl- og innvandringspolitikk?

Det politiske flertallet i Europa er i dag enige om at det skal være et tak på antall flyktninger  som slippes inn. Frykten for at vestlige tradisjoner skal svekkes er stor. Samtidig er både den Katolske kirken med Paven  i spissen og ledende miljøer i de protestantiske kirkene kritiske. De løfter frem den etiske forpliktelsen rike land har til å vise nestekjærlighet og gjestfrihet til fattige og forfulgte.

Konflikten rundt barn av norske IS-mødre våren 2019 satte dette dilemmaet på spissen. Finnes det etiske og politiske grunner til å vise gjestfrihet selv i en slik situasjon? Samtalen  vil fokusere på de etiske utfordringene i dagens norske flyktningpolitikk.

I panelet: Stortingsrepresentantene Kristin Ørmen Johnsen (H), Masud Gharahkhani (Ap) og Torhild Bransdal (KrF), Pål Nesse fra Flyktningehjelpen og professor Trygve Wyller, UiO. 

Tid: Tirsdag 13. august kl. 1730

Sted: MS Sunnhordaland, Arendal havn

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om UiO - Det teologiske fakultet

UiO - Det teologiske fakultet
UiO - Det teologiske fakultet
Blindernveien 9
0371 Oslo

228 50300http://www.tf.uio.no/

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo (TF) driver forskning og undervisning innenfor teologi, kristendom, interreligiøse studier og diakonivitenskap. Ambisjonen er å være ledende i Norden innenfor disse fagfeltene. Som det eneste teologiske fakultetet ved et norsk universitet står TF i en særstilling som aktør innen akademia, kirke- og samfunnsliv.

Følg pressemeldinger fra UiO - Det teologiske fakultet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det teologiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Det teologiske fakultet