- Si nei til ekstra forsikring når du leier bil i utlandet

- Det brukes mange triks og sure miner fra mange bilutleieoperatører for å få deg til å tegne ekstra forsikringer i en stresset situasjon. Når du har flydd langt, familien er trøtt og du bare vil komme frem, så er det lett å takke ja til det meste. Vi anbefaler derfor å bruke litt tid på å sette seg inn i din egen reiseforsikring før du drar hjemmefra. De seneste årene er de norske standardforsikringene utvidet, slik at de alle fleste dekker også skader ved utleiebil. Dermed er det lett å bli dobbeltforsikret og man kaster penger rett ut av vinduet, sier leder for bilfinans i Danske Bank, Ketil Pedersen.
Det er den tøffe priskonkurranse på leiebiler i Europa som har ført til at bilutleieoperatørene tjener lite på selve utleie av bilen. Derfor forsøker mange bilutleieselskaper å selge ekstratjenester, og forsikring er det enkleste måte å «selge opp» på.
- Hovedregelen når du leier bil i Europa er at ansvarsforsikringen er obligatorisk og allerede inkludert i bilutleien. Skade på egen bil, kaskoforsikringen, dekkes ved egenandel. Og det er denne egenandelen som allerede kan være dekket av din norske forsikring, sier Pedersen.
For eksempel gjelder NAFs egenandelsforsikring i hele Europa og dekker egenandel opp til 20.000 kroner for én kaskoskade, tyveri eller brann. Gjensidige dekker opp til 15.000 og de andre store forsikringsselskapene har lignende størrelser på sine reiseforsikringer.
Ikke alle dekker
Pedersen understreker at det er unntak i jungelen av ulike reiseforsikringsordninger. Hvis du har reiseforsikringen din gjennom et kredittkort er du oftest ikke dekket for leiebilskader.
- Mange tror at forsikringen på kredittkortet dekker egenandelen på leiebil. Det gjør den i de alle fleste tilfeller ikke. Da må man enten tegne en egen forsikring via kredittkortselskapet, eller av det stressede personalet bak skranken hos bilutleieoperatøren, sier Pedersen.
Ved leie av bil i USA eller andre land utenfor Europa kan det også være andre regler som gjelder.
- Unntaksvis kan det faktisk være nødvendig med tilleggsforsikring. Så rådet, uansett hvor du reiser, er å sjekke forsikringene i god tid før du kommer i bestillingskøen. Det vil lønne seg, avslutter Ketil Pedersen i Danske Bank.
Nøkkelord
Kontakter
Øystein SchmidtPressesjef, Danske Bank
Tel:+47 951 47 645oystein.schmidt@danskebank.noBilder

Om Danske Bank
Historien om Danske Banks virksomhet i Norge går tilbake til etableringen av Privatbanken i 1859. I dag er banken landets tredje største.
Våre 1.050 ansatte betjener kunder i personmarkedet og bedriftsmarkedet i tillegg til store institusjonelle kunder fra 25 lokale bankkontor og 4 regionale finanssentre.
Ut over bankaktiviteter tilbyr vi livsforsikrings- og pensjonsprodukter, kapital-forvaltning, eiendomsmeglerservice og leasing.
Norge er et av Danske Banks kjernemarkeder.
Danske Bank er en nordisk universalbank med sterke regionale røtter og tette forbindelser til resten av verden. I mer enn 145 år har vi hjulpet mennesker og virksomheter i Norden med å innfri deres ambisjoner.
Vi ønsker å skape langsiktig verdi for alle de som stoler på oss – våre kunder, aksjonærer og de samfunn vi opererer i.
Vårt mål er å bli anerkjent som den mest betrodde finansielle partneren ved å gjøre det enkelt å ta viktige økonomiske beslutninger og enkelt å bruke banken.
Danske Bank har hovedkontor i København og er notert på Nasdaq Copenhagen
Følg pressemeldinger fra Danske Bank
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Danske Bank på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Danske Bank
Konkurransetilsynet forlenger beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks personkundevirksomhet7.11.2023 08:03:28 CET | Pressemelding
I dag, tirsdag 7. november 2023, har Konkurransetilsynet besluttet å forlenge beslutningsprosessen knyttet til Nordeas kjøp av Danske Banks norske personkundevirksomhet, inkludert 15 Danske Invest Horisont-fond. I en pressemelding som ble offentliggjort 7. juni 2023, annonserte Danske Bank at banken ville trekke seg ut av det norske personkundemarkedet, og i en pressemelding publisert 19. juli 2023 annonserte banken at Nordea ville være kjøper av personkundevirksomheten i Norge. Det er Danske Banks vurdering at transaksjonen ikke gir opphav til konkurranseutfordringer, og Danske Bank forplikter seg til å gjøre overgangen så smidig som mulig for både kunder og ansatte. Avhengig av godkjenning, forventes transaksjonen fortsatt å være fullført innen utgangen av 2024.
Sterk fremgang i et utfordrende marked – solid for Danske Bank Norge27.10.2023 07:31:45 CEST | Pressemelding
Danske Bank-konsernet har fredag 27. oktober lagt frem tall etter 3. kvartal 2023. De viser blant annet at bankens resultat etter skatt havner på 15,5 milliarder danske kroner, med en avkastning på egenkapitalen på 12,5 %.
Danske Bank endrer rentene27.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
I takt med utviklingen i markedet øker Danske Bank renten på boliglån med 0,25 prosentpoeng og innskudd inntil 0,50 prosentpoeng.
Danske Bank endrer rentene23.8.2023 08:15:00 CEST | Pressemelding
I takt med utviklingen i markedet øker Danske Bank renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.
Solid underliggende drift ga sterkt første halvår – hektisk periode for Norge-filialen21.7.2023 07:33:14 CEST | Pressemelding
Danske Bank-konsernets tall etter 2. kvartal 2023 viser en solid økning i totale inntekter, samt et betydelig bedret resultat etter skatt sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. I Norge har første halvår vært svært begivenhetsrikt for banken, blant annet preget av nyheten om at personmarkedsvirksomheten selges.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom