"The Mute" nominert til to Heddapriser
De nominerte til Heddaprisen 2019 ble i dag offentliggjort på en pressekonferane på Det Norske Teatret. "The Mute" er nominert i to kategorier: Årets forestilling og Beste scenografi/kostymedesign.
- Dette er utrolig stas! Å bli anerkjent på denne måten gjør meg både glad og ydmyk. Det bekrefter den stolte og takknemlige følelsen jeg har hatt over det vi skapte sammen! For et lag og en eventyrlig reise det har vært så langt, sier en glad Christian Eriksen.
Janove Ottesen deler begeistringen.
- Å bli nominert i to Heddakategorier er bare utrolig stas. Med en slik anerkjennelse fra teaterbransjen blir jeg om mulig enda mer stolt av The Mute og det fire år lange samarbeidet med Christian Eriksen og SSO. Dette inspirerer til å fortsette med nye spennende, innovative og ambisiøse forestillinger, sier Janove Ottesen.
- Kunstnerisk utvikling er viktig og som orkester skal vi utfordre, både oss selv og publikum. Derfor valgte vi å fortelle denne kjærlighetshistorien på en måte som aldri før har blitt gjort. Gjennom samarbeidet med Janove og Christian lykkes vi i å skape en ny forestilling, bringe teaterscenen inn i konsertsalen og selge ut syv fulle hus. Det er stort at vi som orkester med «The Mute» anerkjennes med Hedda-nominasjon i hele to kategorier, sier Morten Warland, administrerende direktør i SSO.
Christian Eriksen er manusforfatteren bak The Mute. Han spiller den mannlige hovedrollen og er, sammen med Arne Nøst, også regissør i prosjektet. Christian har i flere år utviklet, skrevet og spilt i en rekke teaterforestillinger, men dette er hans første forestilling uten bruk av ord og med fullt symfoniorkester. Ellers er han også manusforfatter og skuespiller i konseptforestillingene «Barnas Store Julerevy», «Pizzicato» med SSO og «Smilemann» med Vegar Hoel på Rogaland Teater. I 2016 debuterte han som regissør på hovedscenen med forestillingen «Nerdene» som han skrev på bestilling fra Rogaland Teater. Christian utvikler for tiden sitt eget one-man show som har premiere i 2020.
Janove Ottesen er komponisten bak The Mute. Dette er hans første symfoniske storverk og i sjanger ganske langt fra hans opprinnelse i rockebandet Kaizers Orchestra hvor han er komponist, tekstforfatter og frontmann. Janove har også skrevet musikken til barneteatermusikalen «Det Tusende Hjertet» og «50 Flotte År Med Frode Kommedal» ved Rogaland Teater av forfatter Tore Renberg, samt teatermusikalen «Sonny» basert på musikk av Kaizers Orchestra. Han er videre komponisten bak Hålogaland Teater sin versjon av «Peter Pan», filmmusikken til «Her er Harold» av Gunnar Vikene og det symfoniske bestillingsverket «Do You Love Me?» til åpningen av Stavanger Konserthus i 2012. For tiden arbeider Janove med soloalbum i ulike format, i tillegg til en ny Kaizermusikal.
Arne Nøst er scenograf i The Mute. Sammen med Christian Eriksen og koreograf Therese Markhus er han også regissør i prosjektet. Arne har utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim i perioden 1982–1985 og Statens Kunstakademi i Oslo i perioden 1985–1989. Debututstillingen fant sted i Bergens Kunstforening i 1986, og siden har Arne Nøst hatt separatutstillinger over store deler av Norge. Han er bl.a. innkjøpt av Nordnorsk Kunstmuseum, Den Norske Opera, Nationaltheatret og Nasjonalgalleriet. 1. januar 2009 tiltrådte Arne Nøst som teatersjef ved Rogaland Teater og fra 2020 tiltrer han som ny teatersjef ved Riksteateret. Han ble i 2018 tildelt Stavanger Aftenblad sin kulturpris.
Jill Tonje Holter er maskør i The Mute. Hun ble uteksaminert som maskør og parykkmaker ved Dramatiske Instituttet i Stockholm i 1999. Hun har siden den gang hatt maskedesign i et tresifret antall teaterproduksjoner landet rundt. Jill Tonje er til daglig fast ansatt som maskør ved Rogaland Teater.
Christina Lovery er kostymedesigner i The Mute. Christina er utdannet med hovedfag fra KHiO innen klær og kostymer i 2003 og en BA-grad i kostymer i fra Wimbledon School of Art i 2000. Hun har siden jobbet som freelance kostymedesigner ved flere av de store teatrene nasjonalt og har film- og TV-erfaring fra både Norge, England, Tyskland og USA. Christina designet bl.a. kostymene i «A Christmas for Carol» «Chaplin:Diktatoren» og «Pan» ved Rogaland Teater, «Tordenskjold - alle tiders trønder» ved Trøndelag Teater og i TV-produksjoner som «Magnus» og «Side om side» på NRK. Hun har blitt innkjøpt av Den Nasjonale Innkjøpskomité for kunsthåndverk og ved to anledninger blitt tildelt Statens Arbeidsstipend for kunstnere.
Medvirkende:
Komponist/arrangement: Janove Ottesen
Manus: Christian Eriksen
Skuespiller: Christian Eriksen
Skuespiller: Nina Ellen Ødegård
Skuespiller: Matias Kuoppala
Scenograf: Arne Nøst
Koreograf: Therese Markhus
Kostymedesigner: Christina Lovery
Maskør: Jill Tonje Holter
Lysdesign og animatør: Reidar Richardsen
Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
Orkestrering: Gisle Kverndokk
Dirigent: Nick Davies
Bakgrunn:
I 2015 inviterte Stavanger Symfoniorkester Christian Eriksen og Janove Ottesen til et unikt samarbeid. De ble utfordret til å skive en symfonisk stumforestilling på 70 minutter. Fredag 29. mars 2019 var det premiere på The Mute i Stavanger konserthus. Forestillingen solgte syv fulle hus.
Nøkkelord
Kontakter
Cecilie ChristKommunikasjonssjef
Tel:400 08 281cecilie.christ@sso.noBilder
Lenker
Om Stavanger Symfoniorkester
Stavanger Symfoniorkester (SSO) øver og har sine konserter i Fartein Valen i Stavanger konserthus, som er rangert som en av de beste akustiske salene i Europa. Latviske Andris Poga er Stavanger Symfoniorkesters sjefdirigent og Tianyi Lu er orkesterets Conductor-in-Residence.
Frans Brüggen var orkesterets kunstneriske leder for tidligmusikk fra 1990-1997; Philippe Herreweghe hadde samme posisjon fra 2000-2004 og Fabio Biondi fra 2006-2016.
Orkesteret har gjort en rekke innspillinger under SSO Recordings, samt flere album med skandinavisk musikk for BIS og barokkmusikk med Fabio Biondi for Naïve. SSO har vært på turné i bl. a. Japan, USA, Tyskland, Russland, Finland og Nederland. I 2018 var SSO nominert til Spellemann og i 2020 til Grammy for Gisle Kverndokks Symphonic Dances. I 2019 vant SSO to Heddapriser, derav Beste forestilling, for The Mute.
SSO ble grunnlagt i 1938 og består av 85 musikere fra 22 ulike nasjoner.
Følg pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stavanger Symfoniorkester på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stavanger Symfoniorkester
Isah vender hjem for to fulle hus med Stavanger Symfoniorkester22.1.2025 08:05:01 CET | Pressemelding
Stavangerartisten Isah er et kjent navn på den urbane R&B scenen. Denne uken entrer han nytt musikalsk territorium når han fredag 24. og lørdag 25. januar inntar den akustiske hovedscenen i Stavanger konserthus. Med Stavanger Symfoniorkester (SSO) i ryggen blir Isahs låter presentert i ny innpakning, når beats og soul møter klassisk musikk.
Unike forskningskonserter om musikkens påvirkning13.2.2023 07:00:00 CET | Pressemelding
Hva vil det egentlig si å være «sammen» på konsert? RITMO ved Universitetet i Oslo har slått seg sammen med Stavanger Symfoniorkester (SSO) for en serie unike og lærerike forskningskonserter for elever på 5.-10. trinn.
NRK-sjef blir ny administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester17.1.2023 10:40:23 CET | Pressemelding
Ragnar Christensen (53) blir direktør i Stavanger Symfoniorkester. Han overtar etter Morten Warland, og starter i stillingen 1. mai 2023.
Direktør i SSO slutter etter syv år5.10.2022 16:12:39 CEST | Pressemelding
Morten Warland, administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester, har sagt opp sin stilling og slutter i jobben ved årsskiftet.
Jubileumskonsert på Tysvær med SSO og Leif Ove Andsnes2.12.2021 15:17:16 CET | Pressemelding
I morgen, fredag 3. desember, spiller Stavanger Symfoniorkester og stjernepianist Leif Ove Andsnes konsert for fullsatt sal i Tysværtunet kulturhus, i det som er SSOs konsert nummer 50 på Tysvær.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom