Bane NOR

Slik påvirker arbeidet på jernbanen togtrafikken i sommer

Del
Fra 22. juni 2019 skal Bane NOR gjøre omfattende arbeid på Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel. I seks uker gjøres det vedlikehold og bygging som skal gi bedre punktlighet og kortere reisetid.
Sporjobbing på Oslo S under sommerarbeidene i 2018. (Foto: Bane NOR)
Sporjobbing på Oslo S under sommerarbeidene i 2018. (Foto: Bane NOR)

Bane NOR starter arbeidet natt til lørdag 22. juni og jobber til og med søndag 4. august.

– Vi er ikke fornøyd med punktligheten og det omfanget av feil som berører de togreisende på Østlandet i dag. Det er derfor helt nødvendig å fornye og vedlikeholde jernbanen. Arbeidet denne sommeren skal bidra til bedre punktlighet og færre feil på sporet. Samtidig bygger vi nytt. Blant annet Follobanen, som skal redusere reisetiden mellom Oslo og Ski til 11 minutter, sier infrastrukturdirektør Vibeke Aarnes i Bane NOR. 

Sommeren er en tid med mindre trafikk og den tiden på året hvor det er minst utfordrende å jobbe i og ved togspor. Alle lokaltog og regiontog som kjører på strekningene der arbeidet pågår, blir berørt. Vy og Flytoget organiserer alternativ transport for sine reisende.

Trafikklogistikk 
Tett trafikk på veiene og rundt de største stasjonene byr på ekstra logistikkutfordringer når togavgangene erstattes med buss. Aller størst trafikk er det i uke 26 da det fortsatt er mange pendlere. I tillegg skal det stenges mellom Skøyen og Drammen i 16 dager i juli.

– Det er viktig å informere tidlig slik at de som skal reise vet at det blir alternativ transport i sommerperioden, sier kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz.

– Vi ønsker at alle som skal reise, enten det er med tog og buss eller på andre måter, forbereder seg på at det også i perioder kan bli tett trafikk, og at reisen kan ta ekstra tid, avslutter hun.

Den siste uken av sommerarbeidet, uke 31, vil det være økende trafikk etter sommerferien. I tillegg er det Norway Cup i hovedstaden, noe som også er med på å påvirke trafikkbildet i Oslo-området. Reisende oppfordres til å la bilen stå og reise kollektivt.

Bane NOR, Vy, Flytoget, Ruter og Statens Vegvesen jobber sammen for å informere de som blir berørt på vei og bane og for å finne de beste løsningene for de reisende gjennom sommeren. 

Her blir det stengt for togtrafikk:

Lieråsen tunnel: 
Uke 26–31: Stengt mellom Asker og Drammen fra 22.juni til og med 4. august

Uke 28 og 29: Stengt for togtrafikk Skøyen–Drammen–Spikkestad fra 6. juli til og med 21. juli

Togene kjører i sommer som normalt mellom Asker og Oslo og på Spikkestadbanen, med unntak av de to ukene hvor det er stengt mellom Skøyen og Drammen.

Østfoldbanen:
Arbeidet starter helgen 22–23. juni. Da vil det være stengt mellom Oslo S–Rygge og Oslo S–Mysen/Rakkestad.
 
Uke 26: Mandag 24. til og med fredag 28. juni: Stengt Ski–Rygge og Ski–Mysen.

Uke 27–31: Lørdag 29. juni–søndag 04. august: Østfoldbanen østre linje er stengt Oslo S–Mysen/Rakkestad. Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S–Rygge.

Uke 32: Togene på Østfoldbanen kjører med redusert hastighet slik at skinnene får «satt seg» etter arbeidene.

Tilbyr alternativ transport
Vy setter opp alternativ transport, samt benytter Ruters ordinære tilbud med buss og T-bane. Detaljer om reisetilbudet kommer i reiseplanleggeren på vy.no og i Vys reiseapp fortløpende frem mot sommeren.

Flytoget kjører buss for flytog mellom Drammen og Asker fra 22. juni til 4. august, og mellom Drammen og Skøyen fra 6. juli til 21. juli. Se flytoget.no for mer informasjon nærmere sommeren.

Kontakter

Bane NOR: Kommunikasjonsrådgiver Britt-Johanne Wang, tlf. 909 67 429
Vy: Kommunikasjonssjef Gina Scholz, tlf. 952 48 688
Statens vegvesen: Medievakt, tlf: 953 00 727
Ruter: Pressevakt, tlf. 400 01 518
Flytoget: Kommunikasjonssjef Ida Marie Fottland, tlf. 922 36 171

Bilder

Sporjobbing på Oslo S under sommerarbeidene i 2018. (Foto: Bane NOR)
Sporjobbing på Oslo S under sommerarbeidene i 2018. (Foto: Bane NOR)
Last ned bilde
Lieråsen tunnel gjennomgår en fullstendig rehabilitering, som er ferdig i 2021. Bildet er fra arbeider i påsken i år. (Foto: Aurora L.L. Simonsen, Bane NOR)
Lieråsen tunnel gjennomgår en fullstendig rehabilitering, som er ferdig i 2021. Bildet er fra arbeider i påsken i år. (Foto: Aurora L.L. Simonsen, Bane NOR)
Last ned bilde
Vibeke Aarnes er konserndirektør for Infrastrukturdivisjonen i Bane NOR. (Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR)
Vibeke Aarnes er konserndirektør for Infrastrukturdivisjonen i Bane NOR. (Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR)
Last ned bilde

Lenker

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye