BankID BankAxept

Du kan alltid tæppe med kortet – men de fleste tror grensen er på 200 kroner

Del
En undersøkelse gjennomført av Yougov på vegne av Vipps viser at nesten halvparten av befolkningen tror at grensen for å tæppe med bankkortet går ved 200 kroner. Kun fire prosent mener det ikke er noen grense, - og de har rett. Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Fra 1. april heves grensen til 400 kroner. Frem til nå har du imidlertid måttet taste PIN-kode ved alle kjøp over 200 kroner, og det er muligens der misforståelsen ligger. Nå har Vipps AS i samarbeid med bankene valgt å heve denne grensen til det dobbelte for bankkort med BankAxept. Dette vil gjøre handleopplevelsen raskere og enklere for både brukere og butikker.

I løpet av 2019 har bankene byttet ut alle tradisjonelle kort med kort som har innebygget kontaktløs funksjon. I tillegg må alle butikker ha aktivert muligheten for at du skal kunne tæppe med kortet ditt. Når også beløpsgrensen økes fra 200 til 400 kroner, slipper du å taste PIN-kode så ofte som før. Tæpping med kort blir nå sannsynligvis mer vanlig enn å sette kortet inn i terminalen og taste PIN-kode.

Du kan alltid tæppe
Så lenge du har et bankkort med kontaktløs funksjon, og butikken har aktivert terminalen for kontaktløs betaling, er det i utgangspunktet ingen grenser for å tæppe med kortet.  

− Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din. Dette betyr at du egentlig ikke trenger å tenke på beløpsgrenser når du betaler kontaktløst, sier kommunikasjonssjef i Vipps AS, Hanne Kjærnes.

Bidrar til redusert «skulderkikking»
I Danmark er andelen kontaktløs betaling over 50 prosent. Erfaringen derfra viser at svindelen går ned fordi tæpping med kortet eliminerer sjansen for at noen kan stjele PIN-koden ved å se hva du taster.

Fakta:

-        65 % av alle bankkort med BankAxept er nå kontaktløse

-        8 % av alle kortkjøp er nå kontaktløse

-        60 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 200 kroner

-        Over 80 % av alle kjøp med kort fysisk i butikk er under 400 kroner.

-        Verdien av et gjennomsnittlig kortkjøp i butikk er på 320 kroner.

-        Erfaringer både i Norge og i utlandet viser at det ikke er mer svindel på kontaktløse kort.

Nøkkelord

Bilder

Om BankID BankAxept

BankID BankAxept
BankID BankAxept
Dronning Eufemias gate 11
0150 Oslo

BankID og BankAxept er Norges mest brukte tjenester innen ID og betaling. Denne infrastrukturen som eies av banker i Norge leverer trygg og enkel betaling og innlogging for hele Norge.

BankAxept er Norges desidert mest brukte og kostnadseffektive betalingssystem. BankAxept har gjort Norge til verdens mest kontantløse samfunn og håndterer over 80 prosent av alle korttransaksjoner i fysisk handel. Nesten 9 av 10 betalinger skjer med tæpping av kortet. Butikkene foretrekker BankAxept på grunn av pris, stabilitet, sikkerhet og raskt oppgjør.

4,4 millioner nordmenn har BankID som brukes til alt fra nettbank, offentlige tjenester og private tjenester innenfor mange bransjer. BankID gir trygg og enkel identifisering og signering på nett, og brukes nær 1 milliard ganger i løpet av et år.

Følg pressemeldinger fra BankID BankAxept

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BankID BankAxept på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BankID BankAxept

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye