Google Norge

YouTube Kids kommer til Norge

Del
Det er med stor glede vi i dag lanserer YouTube Kids i Norge. Nå blir det enklere enn noen gang å finne videoer barna liker, og samtidig får foreldre en hel rekke enkle verktøy som gjør det mulig å håndplukke kanaler og begrense seertiden - slik at barna kan kose seg med YouTube Kids på en familievennlig måte.
YouTube Kids er tilgjengelig i Norge
YouTube Kids er tilgjengelig i Norge

Finn tegneserier barna liker, lær nye ting, syng med til barnesanger, finn ut av spørsmål om matte eller dyr...alt dette blir enklere med YouTube Kids.

Siden lanseringen i USA for fire år siden har YouTube Kids blitt en av verdens aller mest populære apper for barn, og nå står endelig Norge for tur. Denne helt nye appen er tilgjengelig for gratis nedlasting, og barn kan bruke den på telefonen, nettbrett eller på TV-skjermen ved hjelp av for eksempel Chromecast eller en smart-TV.

Her har vi samlet fem ting vi tror norske familier vil like med YouTube Kids:

 1. Familievennlig innhold: Vi har utviklet YouTube Kids med tanke på familier. Appen har et barnevennlig uttrykk og miljø der barn kan bruke sin nysgjerrighet og fantasi til å utforske kanaler og spillelister organisert i fire ulike kategorier på hjemskjermen: programmer, musikk, læring og utforsk.
 2. Partner-spillelister: Barn kan også se på ulike spillelister satt sammen av kanaler vi stoler på, slik som spillelisten “Gøy å lære for skolebarn” av den norske stiftelsen Barnevakten. Foreldre kan enkelt velge ut hvilke av disse spillelistene og temaene de ønsker at barna skal ha tilgang til.
 3. Brukervennlig: Større bilder og tydelige ikoner gjør det enkelt for de minste å bruke appen. Når foreldre åpner appen for første gang vil de få informasjon om hvordan YouTube Kids filtrerer og anbefaler innhold.
 4. Foreldre-godkjent innhold: Vi har bakt inn en hel rekke verktøy som gjør det mulig for foreldre å kontrollere barnas seeropplevelse. Ved å velge “Godkjent innhold”-modus vil barna kun ha tilgang på de enkeltvideoene og kanalene foreldrene har valgt. Dersom foreldre ønsker å håndplukke innholdet barna får tilgang til er dette enkelt å stille inn. Foreldre kan også velge om barna skal ha mulighet til å søke etter innhold i appen eller ikke.
 5. Skjermtid: Med en integrert tidskontroll kan foreldre enkelt avgjøre skjermtiden for barna, for eksempel ved å begrense bruken til for eksempel 20 minutter. Appen vil varsle barnet når tiden er ute.

Vi jobber knallhardt for å forsikre oss om at innholdet som ligger tilgjengelig på nett er familievennlig, men ingen systemer er perfekte. Dersom foreldre kommer over en video som bekymrer dem kan de enkelt melde fra, og bidra til vår stadige forbedring av plattformen.

– Vi er veldig glade for å lansere YouTube Kids i Norge. YouTube Kids-appen er bygget opp spesifikt med foreldre og barn som målgruppe, for å gjøre det enkelt å få tilgang på godt videoinnhold om temaene de ønsker å utforske. Dette er en separat og tryggere strømmetjeneste for barn, med en hel rekke foreldrekontroller som gjør det mulig å skreddersy opplevelsen slik at den blir riktig for hver enkelt barnefamilie, sier europeisk sjef for læring og familie på YouTube, Greg Dray.

YouTube Kids er en gratis, reklamefinansiert app. Alle annonser i YouTube Kids er klart merket som annonser, og de er manuelt godkjent for å sikre at de overholder våre annonseregler. Det betyr for eksempel at vi ikke tillater annonser for mat eller drikke, videospill eller filmtrailere ment for barn over 13 år eller klikkbare annonser. For foreldre som ønsker en annonsefri opplevelse tilbyr vi YouTube Premium-abonnement for 119 kroner i måneden.

Du kan laste ned appen via Google Play eller Apple Store

 • YouTube Kids
  Vi lanserte YouTube Kids i USA i februar 2015, og appen er nå lansert i 53 land.
 • Globalt har appen blitt lastet ned flere titalls millioner ganger, og er sett på mer enn 160 milliarder ganger - med mer enn 14 millioner ukentlige brukere.
 • YouTube Kids er laget for 3-12-åringer. YouTube er et produkt for brukere fra 13 år og opp.
 • Du kan bruke YouTube Kids på smarttelefon eller tablet (iOS 7 eller over, Android 4.1 eller over), eller på TV-skjermen via Chromecast, Apple TV, spillkonsoller eller din smart-TV eller Android TV.
 • Barn trenger ikke en Google-konto for å se på YouTube Kids.
 • Det er ikke mulig for brukere å laste opp videoer eller kommentere på innhold på YouTube – kun se på video.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YouTube Kids er tilgjengelig i Norge
YouTube Kids er tilgjengelig i Norge
Last ned bilde
Greg Dray, europeisk sjef for læring og familie på YouTube
Greg Dray, europeisk sjef for læring og familie på YouTube
Last ned bilde
YouTube Kids fungerer selvsagt på tablet.
YouTube Kids fungerer selvsagt på tablet.
Last ned bilde

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg pressemeldinger fra Google Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom