Nord-Norske bedrifter er klare for Internationale Grüne Woche 2019

Tilsammen 27 bedrifter fra regionen, reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.
- Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen.
Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge
Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.
- Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.
Som en del av forberedelsene for å få "foodies" i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, har det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.
Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:
- Deltagere fra Nordland: Røstlam, Kaffebrenneriet Forvik, Nordtun gård, Myken destilleri, Lofoten Farmtrail, Utværet Lånan, Inga Sámi Siida, Kroglia Kulturgård, Restaurant Lofotmat, Matkollektivet Vikgården/Arktisk mat/Mosjøen Videregående Skole
- Deltagere fra Troms: Lyngen reker, Toves Tradisjonsmat, Dalheim gård, Refsnes matglede, Arktisk kje, Hrogn, Vollan Gjestestue
- Deltagere fra Finnmark: Kranes kjøkken, Skodi Rein, Juga Mikrobryggeri, Inger og Monikas Gårdsmat, Molta, Visit Varanger, Biotope, Scandic Kirkenes, Scandic Vadsø
- Deltagere fra Svalbard: Basecamp Explorer, Smak Svalbard festivalen
Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019, er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.
Kontakter
For ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med:
Ingvill Bang, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9588 8318, fmnoinb@fylkesmannen.no
Hanne Sofie Trager, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9691 3231, fmnohtr@fylkesmannen.no
Bilder

Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Norheim gård vinner landbrukspris!30.10.2025 12:12:16 CET | Pressemelding
Gården i Vesterålen mottar årets Bedriftutviklingspris i landbruket for Nordland.
Den nordiske paviljongen på Expo med rekordbesøk25.10.2025 06:30:00 CEST | Pressemelding
Nærmere 1.7 millioner mennesker besøkte den nordiske paviljongen på verdensutstillingen i Osaka i 2025.
11 nye klynger tas opp i Norwegian Innovation Clusters23.10.2025 15:28:43 CEST | Pressemelding
I dag kunngjøres nye medlemmer og klynger som er innvilget videre satsing i klyngeprogrammet Norwegian Innovation Clusters. Fem nye klynger har kommet med i programmet og seks har blitt tatt opp på et høyere nivå.
Lokalt meieri vinner landbrukspris for Innlandet23.10.2025 12:30:00 CEST | Pressemelding
Osteprodusenten Valdresmeieriet fra Valdres vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2025.
Rygge Meieri vinner landbrukspris21.10.2025 09:48:47 CEST | Pressemelding
Ekteparet Sølvi og Stig Gammelsrøds tradisjonsmeieri vinner bedriftsutviklingsprisen for landbruket for Østfold i 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
