Innovasjon Norge

Nord-Norske bedrifter er klare for Internationale Grüne Woche 2019

Del
Nordland, Troms og Finnmark skal representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse - Internationale Grüne Woche i Berlin. Sammen skal de profilere nordnorske mat- og reiselivsbedrifter for et internasjonalt publikum og vise frem landsdelen som matregion.
Noen av matprodusentene som skal representere regionen. Foto: Hanne Sofie Trager
Noen av matprodusentene som skal representere regionen. Foto: Hanne Sofie Trager

Tilsammen 27 bedrifter fra regionen, reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.

- Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen. 

Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge
Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.

- Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.

Som en del av forberedelsene for å få "foodies" i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, har det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.

Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:

Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019, er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.

Kontakter

For ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med:
Ingvill Bang, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9588 8318, fmnoinb@fylkesmannen.no


Hanne Sofie Trager, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9691 3231, fmnohtr@fylkesmannen.no

Bilder

Noen av matprodusentene som skal representere regionen. Foto: Hanne Sofie Trager
Noen av matprodusentene som skal representere regionen. Foto: Hanne Sofie Trager
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye