Nord-Norske bedrifter er klare for Internationale Grüne Woche 2019

Tilsammen 27 bedrifter fra regionen, reiser de neste ukene til Grüne Woche i Berlin. Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltagerne en unik arena for nettverksbygging, både med «kollegaer» fra regionen samt resten av landet og andre land.
- Lokalmatprodusentene tilbyr mat fra både fra hav, land, sjø, vidde og fjell til tyskerne som besøker standen. Vi byr på en spennende kulinarisk reise med spesialiteter fra midnattsolens- og nordlysets rike. Vi er utrolig stolte over bedriftene som denne gangen skal representere Nord-Norge, og gleder oss til å komme i gang, sier Hanne-Sofie Trager, prosjektleder for deltagelsen.
Skal gi tyskere smaken på Nord-Norge
Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle frem spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på av smak og mat. Kjøkkenet ledes av Siv-Hilde Lillehaug fra restaurant Lofotmat og Nils Arthur Gjeitanger fra restaurant BARK.
- Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon. NordNorsk Reiseliv og utvalgte reiselivsbedrifter som har natur og kultur i sin portefølje, er med på messen for å bygge bro mellom mat og reiseliv. De skal også synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Trager.
Som en del av forberedelsene for å få "foodies" i Tyskland interessert i hva Nord-Norge har å by på, har det i forkant av messen blitt arrangert en tur for tysk matpresse.
Bedriftene som representerer Nord-Norge i Berlin:
- Deltagere fra Nordland: Røstlam, Kaffebrenneriet Forvik, Nordtun gård, Myken destilleri, Lofoten Farmtrail, Utværet Lånan, Inga Sámi Siida, Kroglia Kulturgård, Restaurant Lofotmat, Matkollektivet Vikgården/Arktisk mat/Mosjøen Videregående Skole
- Deltagere fra Troms: Lyngen reker, Toves Tradisjonsmat, Dalheim gård, Refsnes matglede, Arktisk kje, Hrogn, Vollan Gjestestue
- Deltagere fra Finnmark: Kranes kjøkken, Skodi Rein, Juga Mikrobryggeri, Inger og Monikas Gårdsmat, Molta, Visit Varanger, Biotope, Scandic Kirkenes, Scandic Vadsø
- Deltagere fra Svalbard: Basecamp Explorer, Smak Svalbard festivalen
Nord-Norges deltagelse på Internationale Grüne Woche 2019, er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv og Fylkesmennene i de nordligste fylkene. Det er Fylkesmannen i Nordland som har prosjektledelsen for delegasjonen.
Kontakter
For ytterligere informasjon, ta gjerne kontakt med:
Ingvill Bang, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9588 8318, fmnoinb@fylkesmannen.no
Hanne Sofie Trager, Fylkesmannen i Nordland, prosjektleder, mobil.nr. 9691 3231, fmnohtr@fylkesmannen.no
Bilder

Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Enorm respons fra næringslivet på Innovasjon Norge-kontor i Kyiv10.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norske bedrifter vil være med å gjenoppbygge Ukraina og hjelpe landet med å forsvare seg. Etter 5 måneder tilstede i Ukraina opplever Innovasjon Norge stor pågang fra norsk næringsliv.
Åtte av ti vil velge norske varer8.8.2025 12:58:09 CEST | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de fleste forbrukerne vil velge norske produkter, men mange sliter med å finne dem. Det vil merkeordningen Made in Norway gjøre noe med.
Sterk vekst i lånegarantier fra Innovasjon Norge7.8.2025 15:37:04 CEST | Pressemelding
Flere innovative og raskt voksende bedrifter etterspør lånegaranti fra Innovasjon Norge. Ordningen med vekstgaranti har økt med 55 prosent i første halvår i år.
Sterk juni for reiselivet – flere turister sprer seg over hele landet1.8.2025 15:11:12 CEST | Pressemelding
Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var hele 4,8 millioner kommersielle overnattinger i juni, en økning på fire prosent fra i fjor og 13 prosent fra juni 2019, som var siste normalår før pandemien.
Eksportverdien i reiselivet øker26.6.2025 09:00:00 CEST | Pressemelding
Flere overnattinger og høyere forbruk, både fra nordmenn og utlendinger sammenlignet med tidligere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom