Nexans

Nexans skal produsere og installere en sjøkabelforbindelse til 111 mill. euro i Hellas

Del
ADMIE har tildelt Nexans en kontrakt på €111 millioner for å lage en sjøkabelforbindelse mellom den greske byen Lavrion og øya Syros. Sjøkabelen skal produseres ved Nexans' fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen vil bli produsert ved Nexans' fabrikk på Rognan.
Nexans skal levere en sjøkabelforbindelse som skal legges mellom det greske fastlandet og øya Syros
Nexans skal levere en sjøkabelforbindelse som skal legges mellom det greske fastlandet og øya Syros

Oslo, 28 november, 2018 – Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene i Hellas har som mål å sikre pålitelig, økonomisk og tilstrekkelig tilførsel av elektrisitet til øyene Syros, Paros, Tinos, Mykonos og Naxos i mange år framover. I fase “C” i dette tre-fasede, komplekse prosjektet har ADMIE, en uavhengig kraftoperatør, tildelt Nexans en ny kontrakt verdt ca. €111 millioner for å levere en sjøkabelforbindelse mellom byen Lavrion på det greske fastlandet og øya Syros.

Prosjektet med å lage en sjøkabelforbindelse i Kykladene skal sikre pålitelig strømtilførsel til disse øyene, samtidig som lokale miljøhensyn ivaretas. Ved å lage forbindelser mellom Kykladene vil ADMIE redusere antall eksisterende kraftverk som går på tung fyringsolje og lett fyringsolje (diesel) og skape den nødvendige infrastrukturen for å utnytte det betydelige fornybare kraftpotensialet i regionen.

Kontrakten som er tildelt Nexans i fase "C" av prosjektet omfatter undersøkelse av havbunnen, design, produksjon, installasjon og beskyttelse av en 150 kV HVAC trekjerners sjøkabel med et internt fiberoptisk element. Ruten er 108 km lang, med en forventet maksimal vanndybde på 300 m. Sjøkablene for sambandet vil bli produsert ved Nexans' fabrikk i Halden, mens den fiberoptiske kabelen skal produseres ved Nexans' fabrikk på Rognan. Sjøkabelforbindelsen vil bli installert på vanndybder på opptil 300 m av det avanserte kabelleggefartøyet Nexans Skagerrak.

"Nexans er stolt over at vi kan legge sjøkabelforbindelsen mellom øyene i Kykladene til vår lange liste over kraftkabel prosjekter, som bygger på selskapets over 60 års lange erfaring med kraftkabelforbindelser rundt om i verden," sier Vincent Dessale, Nexans Executive Vice President Subsea & Land Systems Business Group.

“Tildelingen av dette viktige prosjektet bekrefter Nexans’ rolle og ekspertise i utviklingen av Middelhavsregionens strømnett, særlig når det gjelder kabelinstallasjon på dypt vann. Andre prosjekter som implementeres av Nexans i Middelhavsregionen, inkluderer Malta-Sicily- prosjektet, Italy-Montenegro-prosjektet, Spain-Mallorca- prosjektet, The Nea Makri – Polipotamos (Evia-Attika)- prosjektet og Mallorca-Ibiza- prosjektet bare for å nevne noen av de nyeste.”

Levering og ferdigstillelse av sjøkabelforbindelsen på Kykladene skal etter planen skje i august 2020.

Kontakter

Bilder

Nexans skal levere en sjøkabelforbindelse som skal legges mellom det greske fastlandet og øya Syros
Nexans skal levere en sjøkabelforbindelse som skal legges mellom det greske fastlandet og øya Syros
Last ned bilde
Sjøkabelen skal produseres ved Nexans' fabrikk i Halden. Den fiberoptiske kabelen vil produseres ved Nexans Rognan Foto: Nexans
Sjøkabelen skal produseres ved Nexans' fabrikk i Halden. Den fiberoptiske kabelen vil produseres ved Nexans Rognan Foto: Nexans
Last ned bilde

Lenker

Om Nexans

Nexans
Nexans
Postboks 6450 Etterstad
0605 Oslo

22 88 61 00http://www.nexans.no

Nexans Norway AS er ledende leverandør av kraft-, tele-, installasjons- og varmekabler i Norge, og blant verdens ledende innen offshore-kontrollkabler og høyspente sjøkabler. Selskapet har hovedkontor i Oslo, produksjonsanlegg på Rognan, Langhus og i Halden.

Selskapet har omlag 1700 ansatte og er en del av Nexans konsernet med kommersiell virksomhet over hele verden og produksjon i 40 land. Konsernet sysselsetter omlag 26 000 medarbeidere og er notert på børsen i Paris. Du finner flere opplysninger hvis du klikker deg inn på www.nexans.no.

Følg pressemeldinger fra Nexans

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nexans på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nexans

Kontrakt på 100 millioner euro til Nexans4.12.2018 12:02:31 CET | Pressemelding

Nexans skal produsere, levere og installere en sjøkabel, inkludert fiberoptisk kabel, i en vanndybde på opptil 650 meter i Filippinene. Kabelforbindelsen vil gi det filippinske folket et mer pålitelig strømnett. Den fiberoptiske kabelen vil bli produsert på Nexans Norways anlegg på Rognan, mens sjøkabelen vil bli produsert i Halden og på selskapets anlegg i Japan. Kontrakten bekrefter Nexans’ stilling som en viktig global leverandør av masseimpregnerte kabelsystemer på dypt vann.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye