
Riktig mat hele livet, hva skal til?

«Riktig mat hele livet – hva skal til for å lykkes?» er årets tema for TINE Fagseminar, det 15. i rekken.
Gjennom erfaringer fra et spennende prosjekt ved Feiringklinikken skal vi også bli kjent med begrepet «nudging» – som enkelt fortalt er å dytte oss i riktig retning. Vi har fått med oss gode og inspirerende foredragsholdere! Seminaret passer for alle som er opptatt av mat og måltider – enten man jobber på kjøkken eller innen pleie- og omsorg.
Årets foredragsholdere
Anne Bramo, statssekretær fra Eldre- og folkehelseministerens kontor, skal snakke om eldrereformen «Leve hele livet».
Ida Sølvskudt og Åsa Roth, jobber i TINEs nye tjeneste for eldre: Tid™. De skal fortelle om Jorunn, 83 år, og hennes medsøstre og brødre i Norge. For eldre personer kan ny livssituasjon skape endring i matvaner og sosiale relasjoner blir viktig for livskvaliteten. Med kjente og kjære middagsretter, og ekstra tid sammen med den eldre, ønsker Tid™ fra TINE å gjøre Norge til verdens best land å bli gammel i.
Torill Renaa er mamma, kone, servitør og eier hos Renaa Restauranter. Hun er en mester i å balansere familie og jobb i en travel hverdag. Uansett i hvilken rolle hun har gjennom dagen er det matgleden som står i fokus. På seminaret vil det handle mye om å skape gode måltidsopplevelser under andre premisser enn hva vi «normalt» ser for oss. Behovet for å bli sett og møtt endrer seg ikke selv om vi blir eldre. Og de fleste vil fortsatt være i stand til å sette pris på gode stunder forbundet med måltidet. Vi vil også få presentert hvilke virkemidler i Renaas yrke som med positivt resultat er prøvd ut på et sykehjem i en avdeling med beboere med fremskreden demens.
Harald Birkenes er enhetsleder i Grimstad kommune og er utdannet restaurantkokk fra 1974. Kostøkonom, pedagogisk utdanning og mesterbrev. Arbeidet både i offentlig og privat. I jobben som enhetsleder i Grimstad kommune siden 2001. Han skal snakke om «Matglede fra produksjon til ferdig servert!» Han deler sine erfaringer og vil si litt om hvordan de har løst sine utfordringer.
Eli Anne Nyerrød Kvarme er klinisk ernæringsfysiolog fra UiO og jobber ved klinikk for livsstil og rehabilitering ved LHL-sykehuset Gardermoen, tidligere Feiringklinikken. I perioden 2016-2017 ble det i Feiring gjennomført et prosjekt om «nudging», eller «små dytt», blant deltakere i hjerterehabilitering. På seminaret får dere høre mer om hvilke små grep som, i tett samarbeid med kjøkkenet, ble tatt for å fremme sunne matvarevalg under oppholdet i hjerterehabilitering, hvordan disse «dultene» virket og hva deltakerne synes om å delta i prosjektet.
Kristin Skalleberg, som er utdannet demenssykepleier og veileder, jobber som fagkonsulent for Larvik kommune, virksomhet sykehjem. Sammen med Helle Huse Larsen, som er utdannet kokk, har bachelor i ernæringsfysiologi og jobber som kokk og ernæringsveileder på Larvik kommunale catering, skal de snakke om «Matglede i sykehjem», fra prosjekt til implementering. Viktigheten av kompetanse hos de rette menneskene, samarbeid mellom ansatte i avdeling, mottakskjøkken og sentralkjøkken og oppfølging av prosjektet. Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE, kommer også.
Paneldebatt
Det blir også paneldebatt – «Riktig mat hele livet – hva skal til for å lykkes?» I panelet sitter blant annet Arnt Steffensen i Kost- og ernæringsforbundet, Kristin Skalleberg og Torill Renaa.
Årets Matomsorgspris
Årets Matomsorgspris vil bli delt ut i løpet av seminaret.
Praktisk informasjon
Sted: Oslo Kongressenter, Folkets hus
Tid: Tirsdag 23. oktober kl. 09.00–15.00
Påmeldingsfrist: 15. oktober kl. 12.00
Pris: kr 450,-
Meld deg på her.
Seminaravgiften faktureres via bedriftens kundenummer i TINE. Dersom du ikke er TINE-kunde, kan vi ordne dette ved at du tar kontakt med TINE Kundeservice på fagseminar@tine.no
Bilder
Om TINE SA
TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.
Følg pressemeldinger fra TINE SA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra TINE SA
Fortsatt to meierier i Finnmark27.1.2021 14:00:11 CET | Pressemelding
Styret har i dag konkludert med å ikke gjennomføre utredning av meieristrukturen i Finnmark nå. I stedet settes det i gang forbedringsprosjekter.
Produksjonen ved TINE Meieriet Sem fortsetter2.12.2020 14:30:00 CET | Pressemelding
Konsernstyret har i dag vedtatt å opprettholde produksjonen ved TINE Meieriet Sem. Det betyr at det fortsatt blir både produksjon, lagerdrift og distribusjon i Tønsberg.
Julens produkter fra TINE25.11.2020 14:57:46 CET | Pressemelding
Årets jul blir spesiell på mange måter, men nettopp derfor er det kanskje ekstra viktig å hygge seg og ta vare på den gode julestemningen. TINEs produkter har en lang tradisjon for å være en viktig del av julematen for mange, og julen i år er ikke noe unntak. Både den tradisjonsrike Edamerosten og Julebrunosten fra Lom og Sjåk er en del av årets julesortiment fra TINE.
TINE sparer miljøet for tonnevis av plast med ny emballasje23.10.2020 10:29:51 CEST | Pressemelding
TINE går i bresjen for å endre matbransjens bruk av unødvendig plast. Meieriselskapet har lansert flere nye emballasjeløsninger som vil kunne redusere TINEs plastforbruk med over 700 tonn hvert eneste år. Nå håper TINE at papirsugerør og treskjeer er deres nye miljøsmarte løsninger.
Årets Matglede-vinnere er kåret22.10.2020 15:28:24 CEST | Pressemelding
Matbutikker og bedrifter over hele landet har deltatt i den prestisjetunge konkurransen om hvem som skaper mest matglede for kundene sine. Beitostølen Helsesportsenter stakk av med seieren i Årets Matgledebedrift, mens Coop Mega Kolbotn og Rema 1000 Skogen sikret seg førsteplassene i kategoriene fullsortiment og lavpris i Årets Matgledebutikk.