Get | TDC

Konkurransetilsynet godkjenner sammenslåingen mellom Telia og Get TDC: En ny sterk utfordrer ser dagens lys

Del
Konkurransetilsynet har i dag godkjent Telias oppkjøp av Get TDC Norge. Det nye sammenslåtte selskapet blir en sterk utfordrer i Norge og tar mål av seg til å levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser.

- Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Sammen skal vi skape et nytt industrielt selskap som skal bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Det nye selskapet vil bli en klar nummer to-utfordrer med et kundeløfte om å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til hele landet.

Vil skape en helt ny hverdag for kundene

Det sammenslåtte selskapet vil ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag. Selskapet lover at de i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

- Det nye selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og mange spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

– Vi utfyller hverandre godt og sammen skal vi skape en spennende og forenklet digital hverdag for eksisterende og nye kunder når det gjelder underholdnings- og kommunikasjonsbehov over alt hvor kundene befinner seg. Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning, fortsetter Foss.

– Akkurat som vi har manglet størrelse på et mobilt tilbud har Telia Norge manglet et godt bakkenett og et godt underholdningstilbud. Ser vi på samfunnsutviklingen er timingen for denne sammenslåingen veldig god. Vi har en ambisjon om å finne løsninger på tvers av kundebehov som markedet ikke har fått til enda, fortsetter Evensen.

- Dette er en perfekt match. Sammen skal vi bygge et nytt selskap, og jeg er overbevist om at det vil bli et attraktivt selskap for dyktige mennesker i en teknologidrevet og dynamisk industri hvor vi er utfordreren og kunden er sjefen, sier Foss. 

Vil fortsette å investere milliardbeløp

Telia Norge har investert milliardbeløp i mobilnettet de senere år og deres 4G-nett – som i dag dekker over 98 prosent av befolkningen – har vunnet den nasjonale dekningstesten to år på rad. Get og TDC har et nasjonalt fastnett med over 21 000 km høyhastighets infrastruktur, og selskapet har investert milliardbeløp i overgangen til gigabithastigheter de senere årene. Det nye selskapet skal ligge i front i utviklingen av fremtidsrettet bredbåndsinfrastruktur på tvers av teknologier og kundebehov enten det er snakk om 5G, innholdstjenester via tradisjonell TV eller strømmetjenester, eller bredbånd hjemme, på jobben eller i farta. Selskapet lover å fortsette milliardinvesteringer i årene fremover.

- Vi skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og gjennom partnerskap og milliardinvesteringer i samfunnskritisk infrastruktur i hele landet, skal vi bidra til fortsatt vekst og verdiskaping i et Norge på vei inn i 5G gigabit-samfunnet, fortsetter Foss. – Vi ønsker å fortsette reisen med å inngå partnerskap med lokale og regionale fiber- og bredbåndsaktører, og sammen skal vi utvikle nye og spennende verdiforslag som vil komme alle norske virksomheter og forbrukere til gode, avslutter Foss.

For både kunder av Telia, Get og TDC vil ikke sammenslåingen ha noen praktisk betydning per nå, og deres kundeforhold og tjenester videreføres på eksisterende vilkår.

Fakta om Telia Norge:

 • Telia Norge består av merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.
 • Selskapet har tilsammen 1 350 ansatte.
 • Telia Norge har omlag 2,3 millioner mobilkunder i privat- og bedriftsmarkedet.
 • Telia Norge omsatte for 9,8 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultat (EBITDA) for 2017 var 3,4 mrd kroner.

Fakta om Get og TDC Norge:

 • Get og TDC Norge består av merkevarene Get og TDC.
 • Selskapet har tilsammen 870 ansatte.
 • Get har omlag 520.000 kunder inkl. partnere
 • TDC har rundt 1700 kunder
 • Get og TDC Norge omsatte for 4 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultatet (EBITDA) for 2017 var 1,73 mrd kroner.

For eventuelle spørsmål ta kontakt med:

Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør Telia Norge, +47 41440595

Camilla Forberg, kommunikasjons- og markedsdirektør Get TDC, +47 90138179

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Get | TDC

Get | TDC
Get | TDC
Maridalsveien 323
0872 Oslo

+47 21 90 00 00

Get TDC er et norsk selskap tuftet på teknologisk utvikling innen bredbånd, tv, mobil, smarte byer og smarte hjem. Vi kobler hjemmet og arbeidsplassen opp til resten av verden.

Vi har 21 000 km høyhastighet infrastruktur. 1 700 000 mennesker bruker tjenester våre hver dag. Og 800 medarbeidere i hele landet sørger for alt fungerer som det skal.

Gjennom 50 år har Get jobbet med å utvikle tv og bredbånd i Norge. Sammen med en rekke partnere kobler vi opp hver krik og krok i Norge med resten av verden. I privatmarkedet leverer vi 99.98% oppetid.

Som en leverandør av kritisk infrastruktur gjennom TDC sine bedriftstjenester tar vi et stort ansvar for at Norge fungerer. Derfor har vi 99,999% oppetid i bedriftsmarkedet.

Get TDC har de siste årene vunnet en rekke «best-i-test» priser for brukervennlighet, innovative produkter og god kundeservice

Følg pressemeldinger fra Get | TDC

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Get | TDC på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Get | TDC

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye