23. september – en ny merkedag for fysisk aktivitet

Del
AKTIVdagen er det nye navnet på 23. september. Ambisjonen for AKTIVdagen er å samle inn aktivitet fra hele Norges befolkning med det langsiktige målet om at vi blir mer aktive hver dag. Søndag 23. september kan alle Vippse aktiviteten sin og være med på kåringen av landets mest aktive fylke.

Initiativtaker Aktiv mot kreft har fått med seg et sterkt lag til den første, årlige AKTIVdagen. Hele friluftslivs-Norge, Aktivitetsalliansen med bl.a. DNT, Skiforeningen, VIRKE trening, sportsbransjen, Grete Roede, Helsedirektoratet, – og Vipps (!) er med, men Aanesen håper alle vil benytte anledningen og bidra til å gjøre dagen til noe stort.

Inaktivitet – den nye norske folkesykdommen

Den norske befolkningen er i ferd med å sitte seg syke. Bare hver tredje nordmann er tilstrekkelig aktiv. 2 av 3 er så lite aktive at det gir plager, sykdom og tidlig død – som kunne vært unngått med mer aktivitet. – Dette koster samfunnet milliarder av kroner hvert år, og samfunnet har ikke tatt innover seg de formidable effektene av fysisk aktivitet, sier Aktiv mot krefts Helle Aanesen. - Alle er rørende enige i at det er flott med trim og trening, men helsetjenesten har på ingen måte satt det i system. Med AKTIVdagen håper vi at vi skal bygge en bredere forståelse for at dette er noe vi må prioritere på lik linje med vaksiner.

Hvorfor AKTIVdagen?

-        Idéen til AKTIVdagen oppstod fordi det finnes nok dager som vi IKKE trenger på agendaen, sier Aanesen. – Vi har "Vaffeldagen" og «Feitetirsdag» som hvert år for mye oppmerksomhet. Nå slår vi et slag for en ny merkedag som skal sette fokus på fysisk aktivitet – som forebygging og som kilde til overskudd, mestring og gode opplevelser. Fysisk aktivitet er en "vaksine" mot lettere depresjoner, mot de største livsstilsykdommene, mot overvekt – og ikke minst mot kjedsomhet. Alt blir lettere om kroppen er på ditt lag – og ikke noe som jobber mot deg.

-        Vårt felles ønske er å inspirere til aktivitet i alle mulige former og fasonger. Ta med familien ut på tur, gå baklengs til postkassen, spill ball med hele nabolaget på løkka, vask huset, klipp gresset før snøen kommer, ta trappen, la bilen stå – og VIPPS aktiviteten i Vipps-app’en din. Her blir din aktivitet omregnet til den nye aktivitetsvaluta’en Stepcoins og du er med på å måle hvor aktiv Norge er denne dagen! Klarer vi å gå til månen sammen 23. september?  

Et slag for folkehelsen

-        En av de som er med og heier frem AKTIVdagen, er Aktivitetsalliansen. – Vi er en allianse som heier på alle som slår et slag for folkehelsen. Dørstokkmila er noe alle kjenner på, og det handler egentlig om små grep i hverdagen. Effekten er størst for de som er minst aktive, så det skal nesten ingenting til før man får stor effekt. Derfor er AKTIVdagen så viktig, for det kan fungere som en liten kickstarter til et mer aktivt liv, sier Lars Erik Mørk, talsperson for alliansen. Budskapet er enkelt, avslutter han: Kom deg ut søndag 23. september. Det vil kroppen og hjernen din takke deg for!

Aktiv mot kreft er en stiftelse med et stort engasjement, og som tenker nytt for å få nordmenn ut i aktivitet. Vi i Vipps heier på folk som tør å gjøre ting på nye måter, og er veldig glade for å være med på laget når den aller første AKTIVdagen arrangeres, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps.

Om AKTIVdagen

  • Hvert år 23. september
  • Inn som «offisiell dag» i kalenderne til Almanakkforlaget fra 2018/2019
  • Initiativ fra Aktiv mot kreft
  • Stor landsdekkende innsamlingsaksjon av aktivitet, hvor det også er mulig å matche aktiviteten med bidrag til AKTIVdagen. Dette bidraget fordeles mellom Tjukkasgjengen, Bua og Aktiv mot kreft

"Alene kan vi aktivere noen, sammen kan vi aktivere ALLE!"

Nøkkelord

Kontakter

Arrangementskomité og kontaktpersoner:
Aktiv mot kreft
Helle Aanesen 93270707 helle@aktivmotkreft.no
Andrine Wefring 99640641 andrine@aktivmotkreft.no


Aktivitetsalliansen
Lars-Erik Mørk 92201133 lars-erik.mork@gjensidigestiftelsen.no


Helsedirektoratet
Øystein Tveite 41209585 oystein.tveite@helsedir.no

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Aktiv mot kreft

Aktiv mot kreft
Slemdalsveien 72
0373 Oslo

http://www.aktivmotkreft.no

AKTIVdagen

Følg pressemeldinger fra Aktiv mot kreft

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aktiv mot kreft på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye