ABB

ABB leverer verdens raskeste plattformoppstart for Aasta Hansteen

Del
ABB-teknologi kan gi en besparelse på 40 dager i igangkjøringsfasen.
Her taues Aasta Hansteen fra Stord til feltet (foto: Equinor).
Her taues Aasta Hansteen fra Stord til feltet (foto: Equinor).

I samarbeid med Equinor, skal ABB levere verdens raskeste oppstart når Aasta Hansteen-feltet kommer i drift og produserer første gass senere i år. ABB er i siste fase av leveransen av en serie innovative ABB Ability-løsninger. ABB Ability er selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil.

Effektiviserer prosesser

Feltet byr på store utfordringer, der det ligger i Vøring-området i Norskehavet, 300 kilometer fra land og på 1300 meters dyp.

En av utfordringene ABB fikk var å gjøre den første oppstartsprosessen så rask og effektiv som mulig. For å oppnå dette reduserte ABB en serie på over 1000 manuelle operasjoner til et fåtall.

– Vi gikk gjennom oppstartsprosedyrene, identifiserte og definerte hindringer som måtte forbedres og brukte ABB Ability System 800xA styresystemsimulatoren til å gjøre en virtuell oppstart av anlegget. Ved å automatisere mye av prosessen klarte vi å redusere et komplekst sett med manuelle inngrep fra 1000 til bare 20. Det betyr at vi er klare til å levere en veldig rask og sterkt forenklet oppstart av gassproduksjonen, sier Per Erik Holsten, leder olje- og gassvirksomheten i ABB.

Identifiserte forbedringspunkter

Selskapet registrerte 57 spesifikke forbedringer som ble implementert og verifisert. Det er anslått at dette til sammen vil redusere nedetiden i oppstartsfasen av prosjektet med anslagsvis 40 dager, eller omtrent 2700 timeverk.

ABB Ability™ System 800xA simulator er en løsning som reduserer risiko og antall uforutsette produksjonsstopp, samtidig som sikkerhet, produktivitet og energibesparelser kan forbedres. Kontrollsystemet er adskilt fra den fysiske prosessen, og i stedet simuleres en virtuell dynamisk prosessmodell. Gjennom en sømløs utvidelse av det distribuerte kontrollsystemet (DCS), gir dette en realistisk brukeropplevelse på systemets kjerneområder. Systemet er skalerbart med hensyn til størrelse, funksjonalitet og styringssystemtilkobling, og er tilgjengelig i de tre utgavene Basic, Premium og Professional.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Her taues Aasta Hansteen fra Stord til feltet (foto: Equinor).
Her taues Aasta Hansteen fra Stord til feltet (foto: Equinor).
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en global teknologileder innen kraftnett, elektrifiseringsprodukter, industriell automatisering og roboter og drivsystemer, med kunder innen energiforsyning, vann og avløp, industri samt transport og infrastruktur. Ved å bygge videre på over 130 års innovasjonshistorie former ABB i dag fremtiden for industriell digitalisering med to klare verditilbud: overføring av strøm fra kraftverk til strømuttak og automatisering av industrien fra naturressurser til ferdige produkter. Som hovedpartner for ABB Formel E, den helelektriske internasjonale FIA motorsportklassen, flytter ABB grensene for elektrisk transport og bidrar til en bærekraftig fremtid. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 147 000 ansatte. www.abb.no

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Topsøe, ABB og Fluor inngår allianse for å utvikle standardisert konsept for SOEC elektrolysefabrikk19.6.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding

Den nye alliansen vil bygge Topsøes Solid Oxide Electrolysis Cells (SOEC) fabrikk i Virginia, USA basert på en standardisert tilnærming, forutsatt endelig investeringsbeslutning. Fabrikken vil levere toppmoderne elektrolysatorer for effektiv produksjon av grønt hydrogen. Grønt hydrogen og dets derivater, som grønn ammoniakk og eMethanol, kan brukes som e-drivstoff eller kjemikalier som er nøkkelen til å avkarbonisere energikrevende næringer og langdistansetransport.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye