En glad Laksekonge i Stavanger!

Det var en stolt og glad produsent som ble kalt opp til scenen da Mikals Laks fikk tildelt hele to Spesialitet-utmerkelser under åpningen av Gladmat i Stavanger. Hedersmerket ble tildelt produktene "Einerrøkt pepperlaks" og "Einerrøkt fjordørret".
Tradisjonsrik familiebedrift
- Det ligger et solid stykke håndverk bak fisk av denne kvaliteten. Lange tradisjoner innenfor næringen, kombinert med utmerkede råvarer, gjør at Mikals Laks nå kan smykke seg med sine fjerde og femte velfortjente Spesialitet-produkter, sier Nina Wærnes Hegdahl, fagsjef for lokalmat i Matmerk.
Mikals laks er et familieeid røykeri, og er tidligere tildelt Spesialitet for Einerrøkt laks, Varmrøkt laks og Økologisk røkelaks. Fagjuryen vektla blant annet produktenes tradisjonsrike oppskrifter og deres svært godt balanserte smaker i sin begrunnelse.
Einerrøkt fjordørret har en ren og frisk fiskeduft og en god, balansert røyksmak. Einerrøkt pepperlaks har en fin fasthet og tyggemotstand, god saltbalanse og behagelige peppertone
Tildelt av uavhengig fagjury
Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet, smak, oppskrift og historie før de tildeler Spesialitet.
Nøkkelord
Kontakter
Nina Wærnes Hegdahl
Fagsjef lokalmat og advokat
Telefon: 928 50 959
E-post: nina.hegdahl@matmerk.no
Bilder


Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom